Photodiary: Nationaal Park Dwingelderveld

Ik schreef al eens over mijn goede voornemens. Misschien kun je ze nog herinneren? Één van mijn voornemens voor 2018 was om meer van ons eigen land te gaan ontdekken. Want Nederland is ook mooi. Zo staat er binnenkort een weekendje naar Friesland gepland en ga ik een weekend Leiden verkennen. Een goed begin lijkt me. Alle Nationale parken van Nederland in 2018 bezoeken was ook het plan. Nogal ambitieus en ik heb nog een lange weg te gaan. Wel bezocht ik afgelopen maanden tweemaal het mooie Nationale park Dwingelderveld. Hoe dat eruit zag, zie je hier.

Het Nationaal park Dwingelderveld was eigenlijk één van de zes parken die ik al had afgestreept. Omdat dit park dicht bij huis ligt (ik ben er binnen 30 min.) is het voor mij ideaal om te bezoeken. En dat deed ik ook. Twee keer in twee weken zelfs en ik kwam erachter hoe mooi Nederland wel niet is.

In zuidwest-Drenthe vind je het mooie Nationaal park Dwingelderveld. Dit park is het grootste natte heidegebied van Europa. Da’s niet niks natuurlijk. Dwingelderveld is populair onder de wandelaars en fietsers, maar je kunt terecht als je wilt paardrijden of vogels kijken én je kunt er zelfs overnachten.

Dwingelderveld in beeld 

We beginnen onze wandeling op de open heide.

Bos en heide is een goede combi.

Al vroeg begint de zon te schijnen.

Wat is Nederland toch mooi.

Even uitrusten..

Dan gaan we de bossen in. Het is nog aardig kaal in de winter.

Door de heide lopen..

Dan komen we deze mooie plas tegen.

We proberen zelfs even op het water te staan. Dat lukt!

We lopen verder over de mooie vlakte.

We sluiten de wandeling af met een lekkere high tea bij pizzeria Il Rustico in Lhee.

En door naar de zoete meuk.

Leuke feitjes

∴ Wist jij dat er in Dwingelderveld twee schaapskudden (met herder) te vinden zijn die de conditie van het park op peil moeten proberen te houden?

∴ Wist jij dat alle Nationale parken in Nederland samen zo’n 120.000 hectare is. Dit is maar zo’n 3% van Nederland.

 

Voor meer info over Nationaal park Dwingelderveld kun je de website bezoeken. Hier kun je je bezoek aan dit mooie park helemaal zelf samenstellen.

Nieuwsgierig naar meer? 

Nationaal park Drents-Friese Wold 

♥ Janet 

48 thoughts on “Photodiary: Nationaal Park Dwingelderveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge