7 National Parks in west-Amerika die ik bezocht

In 2017 vertrok ik samen met mijn vriend naar Amerika. Met niet al te hoge verwachtingen zetten we voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. Amerika was een bestemming die nooit echt hoog op mijn wishlist heeft gestaan, maar waar we toch belandden.

Vier weken lang reden wij in een auto rond om het zuidwesten van Amerika te doorkruisen. We bezochten de leukste steden, gezelligste dorpjes en mooiste natuur. Een reis die al onze verwachtingen heeft overtroffen. Om wat inspiratie op te doen voor je volgende trip zet ik hier de bezochte nationale parken op een rij.

Yosemite

Het eerste National Park dat we bezochten was het indrukwekkende Yosemite. Dit was gelijk een hoogtepunt van onze reis, want wat waren we onder de indruk van de prachtige natuur. Drie dagen lang bezochten we dit prachtige park. Van het mooie uitzicht bij Glacier Point tot de Yosemite Falls en van Sentinel Dome tot het rijden van de indrukwekkende Tioga Road.

Death Valley

Oke, we vonden het heel gaaf om in dit landschap rond te rijden maar 52 graden was amper te doen. Het berijden van Artist’s drive zonder airco tot het lopen op de zoutvlaktes bij Badwater en de indrukwekkende vergezichten van Dante’s View.

The Grand Canyon

Vanaf het leuke plaatsje Williams bezochten wij de Grand Canyon. Onze verwachtingen lagen erg hoog en daarom vonden wij het eerste aanzicht van de Grand Canyon ook een beetje tegenvallen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat het had geregend en erg mistig was. Naarmate de dag vorderde werd dit wel ietsje beter maar toch vonden we het op de één of andere manier niet overweldigend. Misschien moeten we de volgende keer een ander gedeelte van de canyon bezoeken.

Monument Valley

We verbleven een aantal dagen in Page. Een perfecte uitvalsbasis om de prachtige regio te ontdekken. Niet alleen voor Monument Valley, maar ook voor andere pareltjes als Horseshoe Bend, Antelope Canyon en Lake Powell. Monument Valley vond ik één van de tofste parken die wij bezochten in Amerika. Met onze auto rond hobbelen over de zandwegen tussen de imposante rotsformaties.

Zion

Wij bezochten Zion een dagje, maar vonden het eigenlijk een beetje tegenvallen. Nee, niet de natuur. De natuur was natuurlijk geweldig, maar er waren echt ZO VEEL MENSEN! Niet te doen. We konden al geen parkeerplek vinden bij het visitors centre, waardoor ik maar uit de auto ben gestapt en vriendlief rondjes is blijven rijden. Er stond een rij met hon-der-den mensen te wachten op de bus om verder het park in te gaan. Een groot gedeelte van het park kun je alleen bezoeken per shuttlebus. Wij hebben het maar bij de auto gelaten dus ik moet eens terug naar dit park om meer van de natuur te ontdekken.

Bryce Canyon

Vroeg in de ochtend gingen we op pad naar het mooie Bryce Canyon, bekend om de imposante hoodo’s. Onze eerste stop was het mooie Sunrise Point waar we, nogal onvoorbereid beginnen aan een hike waarvan we dachten dat het zo gefixt was, maar in deze hitte toch echt flink tegenviel. We vallen van het éne mooie vergezicht in het andere.

Joshua Tree

Dit park stond hoog op mijn lijstje om te bezoeken, dus ik was erg blij dat het in ons reisschema paste. Vanuit het dorpje Twentynine Palms rijden we naar het visitors centre, waar we direct geconfronteerd worden met posters van vermiste mensen. Niet een heel fijn begin (het blijkt dat deze mensen een paar maanden later dood gevonden zijn in het park). We bezoeken de mooie Cactus Garden, zoeken een rots wat op een schedel lijkt en dwalen rond in the Hidden Valley.

Praktische info

In Amerika zijn 59(!) national park te vinden. Wij bezochten dus maar een klein aantal hiervan.

Om een park te bezoeken betaal je ongeveer 20-30 dollar. Als je van plan bent om meerdere nationale parken te bezoeken, is het slim om een ‘America the beautifull’ pas aan te schaffen. Deze pas koop je voor 100 dollar en geeft je toegang tot alle nationale parken in Amerika en is een jaar lang geldig. Bij elk park kun je zo’n pas kopen.

Het kan handig zijn om voor vertrek eens te checken op marktplaats o.i.d. Hier worden veel van bovengenoemde passen aangeboden voor overname.

Amerika is groot.. heel groot. Onderschat de afstanden niet. Voor veel parken kun je meerdere dagen uittrekken omdat er zoveel te ontdekken is.

In vrijwel alle nationale parken is er mogelijkheid om te overnachten. Wanneer je met een budget reist, is het wellicht verstandiger om buiten het park te overnachten. Wanneer je in het park wilt overnachten, moet je dit vaak ver van tevoren reserveren (althans, in het hoogseizoen).

Wil je weten wat een maand rondreizen in Amerika kost? Ik hield hier onze uitgaven bij.

Er is zoveel moois te zien in het zuidwesten van Amerika en het land heeft echt wel mijn hart gestolen. Er valt ook nog zoveel over deze prachtige parken te schrijven, dus in de toekomst kun je nog veel meer over de natuurpracht van Amerika verwachten.

♥ Janet

91 thoughts on “7 National Parks in west-Amerika die ik bezocht

  1. Ja grappig heeft bij mij ook nooit hoog op de wenslijst gestaan. Mijn kinderen willen er nu wel graag heen dus dat zal er wel van komen. Als we gaan wil ik dan ook wel echt een road trip. Hoort er echt een beetje bij 🙂

  2. Wauw, zo gaaf! Hoewel Amerika me eigenlijk niet zo trekt voor een langere reis, lijkt de natuur me echt overweldigend. Begint toch wel te kriebelen als ik dit zo lees. Vooral Yosemite en Death Valley zou ik graag eens bezoeken.

  3. Wij hebben in 2006 een trip langs de Westcoast gemaakt en delen van wat je beschrijft gezien (o.a. Bryce Canyon, Grand Canyon). We hadden best een aardige auto gehuurd en kregen een upgrade naar een Hummer. Fantastisch al slurpte het benzine. Maar omdat we de hele trip in twee weken deden (veel te kort achteraf gezien) en zo’n 8/9 uur per dag moesten rijden om alles te ‘halen’ was het wel fijn om zo’n degelijke en stevige auto te hebben. Ik vond het idee ook spannend om in zo’n hitte te moeten rijden. Vooraf heel goed gecheckt of er genoeg benzine was en we voldoende flessen in de auto hadden gedaan.

    1. Oeh als je in zo’n auto komt te rijden dan maakt niets meer uit hoeveel benzine het slurpt! Twee weken is wel kort ja, helemaal als je dagelijks zo lang in de auto zit. Tijd om het nog een keer over te doen dus.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge