10x Netflix inspiratie nu je tijd hebt

by thatonetime
40 comments
Netflix series - La casa de papel

Wanneer je Instagram, Facebook of een willekeurige blog opent, dan ontkom je niet aan de huidige situatie. Corona heeft ons allemaal in de ban en half Nederland ligt op z’n gat. Velen van ons zijn gedwongen om thuis te werken, of nog erger, die kunnen helemaal niet meer werken. Er zijn vele creatieve oplossingen om je in deze tijd niet te vervelen. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Het is verre van creatief, maar leuk is het wel. 😉 In deze blogpost lees je wat nieuwe Netflix inspiratie om deze tijd door te komen.

Netflix inspiratie op een rij

#1 Formula 1: Drive to survive

Volg jij de Formule 1, dan is dit een serie die je moet kijken. Ook als je geen fan bent van de autosport, dan is dit een interessante serie. Je krijgt in deze serie een flinke kijk achter de schermen en je leert de sport en de topsporters een stuk beter kennen. Het is een hele toffe serie om te kijken, met of zonder voorkennis.


#2 Peaky Blinders

Hier zit ik momenteel middenin. De serie speelt zich af vlak na de eerste wereldoorlog en gaat over een criminele Britse bende. In deze serie zie je hoe de familie Shelby zich draaiende proberen te houden met onder andere criminele praktijken, geweld en bedrog. Het is een serie waarin flink wat actie en drama te zien is. Het is goed in elkaar gezet en ik kan niet wachten om de laatste seizoenen te bekijken.


#3 When they see us

When they see us is een miniserie van maar vijf afleveringen, waarin het verhaal van de Central Park Jogger Case verteld wordt. Een hele interessante en mooie serie wat dus gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. In deze veelbesproken zaak werden vijf jongeren in New York onterecht veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van een vrouw. De jongens zijn destijds tussen de 14 en 16 jaar oud en worden veroordeeld voor gevangenisstraffen van 6 tot 14 jaar. Pas 12 jaar later werd duidelijk hoe het echt zat. In de miniserie zie je hoe dit proces van begin tot eind.


Netflix inspiratie: la casa de Papel

#4 La Casa de Papel

Jaaa, deze serie kan in het lijstje, omdat deze week net seizoen vier is uitgekomen. In deze Spaanse serie zie je hoe een aantal hoofdpersonen de grootste overval in de Spaanse historie willen plegen. In de seizoenen die daarop volgen, zie je hoe ze moeten onderduiken en wanneer er een lid word opgepakt, hoe ze weer een spannende nieuwe overval moeten plannen en uitvoeren. Het laatste seizoen eindigde tijdens deze overval in de Spaanse Bank, dus ik kan niet wachten om het nieuwe seizoen te zien. Eerst even Peaky Blinders afkijken, en dan kan ik met seizoen 4 van La Casa de Papel beginnen!


#5 Riverdale

Ik ben inmiddels al klaar met deze serie, en het ligt niet bij iedereen in z’n straatje. Voor mij is dit stiekem toch wel een beetje een guilty pleasure. Denk aan veel mysteries, drama’s, geheimen en misdaden. Van complexe moordmysteries oplossen tot onderling verraad. De serie is gebaseerd op een stripreeks.


#6 Our Planet

Ik ben dol op dit soort natuurdocumentaires. Helemaal nu we niet kunnen reizen, is er niets fijners dan te zien hoe mooi de wereld is. Our Planet is een documentaire wat door Netflix gemaakt is, in samenwerking met het WFF. De serie doet je wellicht denken aan Planet Earth of Blue Planet, en dat zou wel kunnen kloppen. De series hebben namelijk dezelfde makers en ook in de serie Our Planet is David Attenborough de verteller. De nadruk in deze serie ligt op ecologische problemen en de invloed van ons op de natuur.

#7 the Good Place

The Good Place is een supergrappige serie die zich afspeelt in het hiernamaals. Eleanor (Kristen Bell) overlijdt en komt in het hiernamaals. In de serie kom je erachter dat er een goede plek (the Good Place) en een slechte plek (the Bad Place) is. Eleanor komt terecht in een prachtig dorpje waar ze voor in de eeuwigheid zal wonen. Ze denkt dat ze op de goede plek is beland, maar niets is minder waar.


#8 Sex Education

Toen seizoen 1 uitkwam, was ik al enthousiast en dat was ik na het kijken van het tweede seizoen nog steeds. Sex Education gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over de seksuele ontwikkeling bij tieners en alle aspecten rondom sex worden komen wel een keer voorbij in deze serie. Het is een grappige, leuke en luchtige serie om naar te kijken.


#9 You

Ik ben fan. You gaat over de charmante Joe, die in een boekwinkel werkt. Hij wordt smoorverliefd op Guinevere, die hij tegenkomt in zijn winkel. Joe blijkt echter nogal obsessief te zijn en gaat haar stalken. In deze serie wordt je meegenomen in dit proces. Uiteindelijk komt Guinevere erachter hoe Joe echt is en in de serie zie je hoe Joe hierop anticipeert. Seizoen twee gaat verder op deze gebeurtenissen. Het kan een heftige serie zijn, maar hij is onwijs goed. De serie is gebaseerd op de boeken van Caroline Kepnes.


Netflix inspiratie: Tiger King

#10 Tiger King

Dit is de enige serie uit de hele lijst, die ik zelf nog niet heb gezien. Ik zet de serie wel op mijn lijst, want hier hoor en lees ik heel veel lovende verhalen over. In veel landen staat Tiger King zelfs bovenaan de lijsten van meest bekeken series van Netflix. Tiger King is een misdaad miniserie/documentaire waarin je wordt meegenomen in het haat en nijd van de dierentuinenwereld van Amerika. Het verhaal van Joe; die een goedlopende dierentuin heeft en daar tegenover staat Carole Baskin; de oprichter van een dierenrechtenclub. Zij schijnt haar man gevoerd te hebben aan tijgers. Ik weet zelf nog niet goed wat ik hiervan moet verwachten, maar gezien de lovende verhalen wil ik de serie graag zien.


Nieuwsgierig naar meer Netflix inspiratie? 

Netflix favorieten #1

Netflix favorieten #2

Netflix favorieten #3 reisinspiratie

Heb je nog geen Netflix account? Je haalt hem hier.


Zo kun je er weer even tegenaan in deze tijd met deze Netflix inspiratie. Welke series/docu’s van dit rijtje kun jij al afstrepen?

♥ Janet