10x to do in zonnig Trincomalee, Sri Lanka

by thatonetime
82 comments

Tijdens onze rondreis door Sri Lanka bezochten we het leuke stadje Trincomalee. We gingen naar het bezoeken van tempels naar hangen op het strand en van lekkere pannenkoeken eten als ontbijt tot het eten van onze eerste Kotthu.

Na een aantal mooie maar bloedhete dagen in Anuradhapura, bezoeken we voor het eerst de oostkust van Sri Lanka. We laten ons met een tuktuk brengen van Anuradhapura naar Nilaveli, een aantal kilometers ten noorden van Trinco, waar we een aantal dagen overnachten. Tips voor je bezoek aan Trincomalee en omgeving lees je hier.


1. Fort Frederick

Fort Frederick is het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. Het fort werd in 1623 gebouwd door de Portugezen maar later herbouwd door de Nederlanders. Later in de tijd werd het fort nog veroverd door de Britten en tegenwoordig vind je hier het lokale leger. Je kunt het grootste gedeelte van het fort nog bezoeken, maar sommige plekken zijn voor de toeristen afgeschermd.

Je kunt dit ook te voet ontdekken (of een stukje met de auto/tuktuk). Er zijn ook meerdere kanonnen en de herten lopen her en der relaxt te grazen. Ga respectvol met de dieren om; laat ze gewoon met rust.

Een oud Nederlands fort in Trincomalee, Sri Lanka
Een oud Nederlands fort in Trincomalee, Sri Lanka

2. Kandasamy Kovil/Koneswaram temple

Wanneer je Fort Frederick doorloopt, vind je op de top van de Swami rots de mooie hindoeïstische tempel Kandasamy Kovil, ook wel Koneswaram genoemd. Deze tempel is erg populair onder de hindoes, maar ook onder de toeristen. De tempel geeft je namelijk ook een prachtig uitzicht over Trincomalee en over de zee. Je vindt hier ook ‘Lovers Leap’. De kliffen waar heel lang geleden een Nederlandse vrouw vanaf is gesprongen omdat haar partner de verloving had verbroken.