11x to do in het mooie Ella, Sri Lanka

by thatonetime
67 comments

De mooiste regio in Sri Lanka vind ik the Hill Country. Met prachtige groene theeplantages, hoge bergen, prachtige watervallen en nog veel meer moois. Één van de populairste dorpjes in the Hill Country, en zelfs in heel Sri Lanka, is het mooie Ella. Hier geef ik je wat tips voor je bezoek aan deze mooie plek.

Ella, een prachtig, slaperig dorpje middenin the Hill Country. Voor velen het hoogtepunt van een reis door Sri Lanka. Velen vergelijken Ella met het Thaise dorpje Pai; Relaxt en gezellig.


1. Little Adam’s Peak beklimmen

Daar gingen we dan. In het begin van de middag begonnen wij aan onze poging om deze berg te beklimmen. Al vrij snel hadden we spijt dat we niet eerder waren begonnen, maar het was te doen. Na zo’n 45 minuten stonden we boven op de groene berg en keken we uit over het grotere Ella Rock en hadden we prachtig uitzicht over Ella gap. Omringd door bergen en theeplantages.

Praktische info

Je kunt Little Adam’s Peak gratis beklimmen.

Little Adam’s Peak ligt een paar kilometer buiten het centrum. Je kunt je heel gemakkelijk brengen door een tuktuk naar het startpunt. Ze zetten je hoogstwaarschijnlijk af bij het guesthouse the Chillout. Vanaf hier kun je het pad volgen en wijst alles zich zo goed als vanzelf.

Mocht je Little Adam’s Peak een gemakkelijke klim vinden, denk dan eens aan zijn grote broer Adam’s Peak. Adam’s Peak is een trek van zo’n 7 km en je moet zo’n 5200 traptreden overwinnen.

Wanneer het heeft geregend, kan het erg glad zijn!

Neem voldoende water mee.

Little Adams Peak hiken

Little Adams Peak hiken

2. Ella Rock

Wil je meer uitdaging dan Little Adam’s Peak, kies dan voor Ella Rock. Ella Rock prijkt hoog boven het dorpje uit en de hike is ongeveer acht kilometer. Je doet er zo’n vier a vijf uur over. Je wandelt over het treinspoor, door prachtige bossen en valt van het éne mooie uitzicht in het andere. Wij hebben ervoor gekozen om Ella Rock niet te beklimmen, omdat wij Little Adam’s Peak al hadden beklommen.

Praktische info

Wandelen met een gids word je aangeraden, maar je kunt de tocht ook alleen maken.

Neem voldoende water mee.

Als je leech-socks hebt, meenemen! Je kunt er bloedzuigers tegenkomen.


3. Chill bij een cafeetje in het centrum van Ella

In Ella kun je erg goed chillen. Je hebt meerdere cafeetjes en barretjes waar je kunt bijkomen na een lange klim. Met lekkere zitzakken, relaxte muziek op de achtergrond en een drankje in de hand kun je hier optimaal genieten. Café Chill is een goede plek om te chillen maar het is er wel altijd druk. Je kunt ervoor kiezen om te reserveren. Rond etenstijd staat er altijd een lange wachtrij buiten. To do tip: Neem één van de overheerlijke pizza’s!


4. Nine Arch Bridge

Als je het hebt over Insta-waardige plekken dan is dít het! Instagram staat er vol mee en ik vond het ook echt een heel toffe plek om te ontdekken. Wij