12x to do in Killarney, Ierland

by thatonetime
69 comments

Één van de mooiste plekken tijdens onze rondreis door Ierland vond ik Killarney. Deze regio wordt drukbezocht door de reizigers die de mooie Ring of Kerry willen rijden. Vandaag vertel ik je over de mooiste plekjes in en rondom Killarney.

Wat te doen in Killarney

Wanneer je de Ring of Kerry gaat rijden, begin je hoogstwaarschijnlijk in het stadje Killarney. Deze stad heeft zo’n 10.000 inwoners en moet het al een lange tijd hebben van het toerisme. Het stadje draait geheel op zijn toerisme met een bed & breakfast op elke hoek van de straat, tourbureau’s, souvenirwinkels en hotels.

Wij waren twee dagen in Killarney, maar hadden zeker nog langer kunnen blijven. Het is zo’n prachtige regio waar genoeg te ontdekken valt.


Een stukje Ring of Kerry

Wanneer je de N71 rijdt, rijd je al een stukje van de Ring of Kerry. Deze begint namelijk in Killarney. Je valt van het éne mooie uitzichtpunt in het andere en het éne vergezicht rijkt nog verder dan de ander. Aan de Ring of Kerry vind je nog veel leuke dingen om te zien en te doen, maar deze weg op zich bestaat alleen al uit vele hoogtepunten.

Killarney NP, Ierland
Killarney NP, Ierland
Killarney NP, Ierland

Muckross House & Gardens

Dit prachtige landhuis werd ooit gebouwd in 1870, maar afgebrand in 1917. Het mooie gebouw wat we er nu kunnen vinden, is gebouwd in 1958. Je vindt er nu een National Park Education Centre, je hebt er een koffietentje waar je je drankje kunt nuttigen, terwijl je uitkijkt over de prachtige tuinen. Mockross is prachtig gelegen aan het water. Je kijkt uit over het mooie Muckross Lake en de prachtige bergen.