13 leuke plekjes om te bezoeken in Zeeland

by thatonetime
35 comments

Toerist in eigen land spelen is leuk, want er zijn zo veel leuke plekken in Nederland te vinden. Zeeland is een relatief onbekende provincie voor mij, maar vriendlief nam me een weekendje mee om de leukste plekken van Zeeland te ontdekken. Denk aan uitgestrekte stranden, pittoreske dorpjes en verse vis. Check hier wat de leukste plekjes zijn voor je eigen bezoek aan Zeeland.

Zeeland

Na onze werkdag rijden we op de vrijdagmiddag richting de andere kant van het land. Het voelt aan als een trip naar het buitenland, zo lang doen we erover om in Zeeland te komen. In de avond komen we aan in het knusse Middelburg en kan ons weekendje om het voor ons onbekende Zeeland te ontdekken beginnen.

De provincie Zeeland bestaat uit meerdere (schier)eilanden en grenst aan België. De provincie telt een kleine 400.000 inwoners.


1. Middelburg

De hoofdstad van de provincie Zeeland is Middelburg. Middelburg is een stad met ruim 40.000 inwoners en is een populaire vakantiebestemming en een ideale basis om Zeeland te ontdekken. Gelukkig is er ook genoeg in de stad zelf te ontdekken. Denk aan het beklimmen van de Lange Jan, het knusse stadsplein met het prachtige stadhuis of gewoon lekker ronddwalen door de knusse straten. En dat is nog maar een kleine greep uit de pracht van de stad.

Middelburg, Zeeland
Middelburg, Zeeland
Middelburg, Nederland


2. Oosterschelde

De Oosterschelde is het grootste nationaal park van Nederland. Het park bestaat uit zowel zout als zoet water. Wanneer het vloed is, valt het grootste gedeelte onder water en wanneer het weer eb wordt, komt alles weer droog te liggen. Je vindt er vooral veel vogels en zeehonden. De regio is een populaire plek om te duiken. Er zijn een aantal bekende duikspots en de onderwaterwereld schijnt er erg divers te zijn.


3. Vlissingen

Denk aan zandstranden, een levendige binnenstad, mooie haven en interessante musea. Dat is Vlissingen. De stad telt 33.000 inwoners en wordt vooral in de zomermaanden drukbezocht door vele toeristen. Vlissingen heeft aan het strand een leuke boulevard, je kunt er rondvaarten doen door de haven en de stad heeft meerdere populaire musea, waarvan MuZeeum de bekendste is. Het is zeker een leuke stad om een bezoekje te brengen.

Vlissingen, Zeeland

4. Fort Rammekens

Ongeveer tien minuten buiten Vlissingen vind je Fort Rammekens. Je vindt het fort in het dorpje Ritthem en stamt uit 1