15 tips voor je bezoek aan San Francisco, Amerika

by thatonetime
80 comments

Twee jaar geleden maakten mijn vriend en ik een toffe roadtrip door het zuidwesten van Amerika. Het was mijn eerste bezoek aan het land en ik was compleet overdonderd. Niet alleen door de prachtige natuur, maar ook door de toffe steden. Één van de eerste steden die wij bezochten was San Francisco en ik was blij verrast door de relaxte sfeer in de stad. Tips voor je eerste bezoek aan de stad lees je hier.

1. Alcatraz

Op dit beroemde eiland was van 1934 tot 1963 een zwaarbewaakte gevangenis te vinden. Tegenwoordig is het een museum en is het eiland een beschermd gebied. Er zijn ook meerdere films op het eiland opgenomen. Wij konden het eiland helaas niet bezoeken, omdat we te laat waren met het reserveren van tickets. Wil je hierheen, boek dan op tijd (voor vertrek)!

Alcatraz, Amerika

2. Fisherman’s Wharf

Dit levendige havengebied valt goed in de smaak bij toeristen. Je vindt er meerdere restaurants, barretjes en leuke winkeltjes, maar de meeste mensen komen hier omdat je er een mooi uitzicht hebt op de Golden Gate Bridge en Alcatraz. Pier 39 is hier een populaire spot.

Fisherman's Wharf in San Francisco

3. Pier 39

Deze pier moet je even bij langs als je bij de Fisherman’s Wharf bent. De pier staat bekend om de kolonie zeeleeuwen die je hier kunt vinden. Ze liggen lekker te zonnen op de vlonders in het water.

De zeeleeuwenn liggen te rusten bij de pier.

4. Lombard Street

Deze straat staat ook wel bekend als de bochtigste straat ter wereld. Als je Lombard Street wilt berijden, word je in goede banen geleid door de verkeersregelaars die je de goede kant opsturen en alles rustig laten verlopen. Leuk om eens te doen als je een auto (of fiets) hebt.

De meest bochtigste weg ter wereld, Lombard Street in San Fran

Het is niet een heel duidelijke foto, maar achter onze auto zie je de auto’s toch wel enigszins kronkelen.


5. Shop till you drop

Ik vond San Francisco een hele leuke stad om te winkelen. Met meerdere winkelcentra en leuke winkeltjes, kon ik erg goed slagen. Union Square is een goed beginpunt voor je winkeldag. Ik was er ook nog eens tijdens de sale, dus dat was extra leuk. 😉


6. Golden Gate Bridge

Een bezoek aan deze iconische brug moet natuurlijk op je lijstje staan. Je moet er minstens één keer tijdens de bezoek aan San Francisco overheen zijn gereden. Wij hebben dit één keer gedaan met de auto en later nog een keer met de bus. Door de ligging van de brug is het er vaak mistig, dus check even of het een gunstige tijd/dag is om eropuit te gaan.

Tip: je moet tol betalen als je de brug over wilt met de auto.

Golden Gate Bridge, Amerika
Golden Gate Bridge, Amerika

7. Waan je even in Azië in Chinatown

In San Francisco vind je de grootste Chinatown van Noord-Amerika. Van de kleurrijke lampionnetjes tot een rijke keuze aan Aziatische restaurants. Ook voor souvenirs is Chinatown een goede plek.


8. City Hall

Het stadhuis vind je aan het Civic Centre Plaza. Het is een prachtig gebouw in beaux-arts-stijl. De indrukwekkende koepel is de vier na grootste ter wereld. Het gebouw wordt vaak gebruikt voor bruidsreportages.

City Hall van San Francisco

9. Ferry Building Marketplace

Dit is een toffe plek bij de Fisherman’s Wharf om te eten. In dit historische gebouw zitten meerdere leuke eettentjes. Het is er aardig toeristisch, dus het eten is er over het algemeen niet heel goedkoop.


10. Golden Gate Park

Een heerlijk groen plekje in deze drukke stad. Heb je een paar uurtjes over of ben je toe aan wat rust, ga dan even naar dit park om bij te komen. Het is ook een ideale plek voor een picknick en je vindt er een Japanse Tea Garden. Oh, en een molen.

Zoek de rust op in the Golden Gate Park in San Francisco

11. Op de fiets door San Francisco

Één van de leukste manieren om de stad te ontdekken is per fiets. Je kunt op meerdere plekken in de stad een fiets huren. Je moet zeker even over de Golden Gate Bridge fietsen, hopelijk heb je er goed weer bij.


12. Neem de cable car door San Fran

Je vindt deze kabeltrams in het centrum van de stad. Vaak staat er echter wel een lange rij met mensen die een ritje willen maken. Omdat de rijen zo lang waren toen wij er waren, hebben wij dit overgeslagen (liever winkelen dan zolang in de rij te wachten 😉 ).


13. Painted Ladies

Deze prachtige Victoriaanse huizen, bekend van de serie Full House kun je in San Francisco bewonderen aan Alamo Square. De huizen worden gewoon bewoond, maar voor een kiekje van buitenaf kun je zeker langskomen.

The Painted Ladies in San Francisco

14. Bezoek Sausolito

Aan de andere kant van de Golden Gate Bridge vind je het