Travelplans: nieuwe reizen gepland!

Afgelopen week was een topweek voor mij. Ik boekte niet één, maar twee nieuwe reizen. De reizen moeten nog even op zich blijven wachten, maar de voorpret kan beginnen… Iets waar ik al bijna net zo enthousiast van word, als het reizen zelf. 🙂

Wat betreft het plannen van nieuwe reisjes en uitstapjes, ben ik gebonden aan de schoolvakanties. Dat geluk, of ongeluk heb ik aangezien ik werk in het onderwijs. Mijn ervaring is dat ik al redelijk vroeg moet beginnen met het plannen van reizen in de zomervakantie. Dit is een periode dat ik altijd langer op reis kan en ga. Ik heb ervaren dat hoe langer ik wacht, hoe duurder de vliegtickets voor bepaalde bestemmingen worden. Om die reden ben ik er eigenlijk altijd op tijd bij.

Zo heb ik mijn reis voor de zomervakantie al geboekt. Eigenlijk was het originele plan om een vlucht naar Indonesie te boeken en meer van dit land te ontdekken, verder dan Bali ben ik namelijk nog niet gekomen. Omdat de prijzen voor deze vluchten al relatief hoog lagen, zijn we verder gaan kijken. Zo hebben er meerdere bestemmingen de revue gepasseerd. We zagen interessante vliegtickets naar China en naar Canada. Ook deze bestemmingen zijn het niet geworden. Waar we wel naar toe gaan is:

Sri Lanka!

Een onbekende bestemming, maar ik heb er zoveel leuks en positiefs over gelezen. Ik ben erg benieuwd!

De voorpret is natuurlijk gelijk begonnen; verschillende blogs over Sri Lanka zijn gelezen en ik heb de nieuwste Lonely Planet besteld. Hieronder is al een korte wishlist.

Treinreizen 

In Sri Lanka vind je één van de mooiste treinreizen ter wereld (volgens sommige mensen) tussen Kandy en Ella. De omgeving moet prachtig zijn; tussen de groene theeplantages en de mooiste natuur.

View this post on Instagram

📸 Lesley • The Road Les Traveled | @lesleyannemurphy Hope you had a nice time in Ella ❤️ Kandy to Ella train experience is famous as one of world's beautiful train journey. Read More: http://www.visitella.com/things-to-do/train-travels Once you experienced this, you will certainly agree with us. When the train is passing the tea plantations, hills, bridges, tunnels and water falls, your camera will have a very busy time. #VisitElla #EllaSriLanka #Travel #SriLanka #friday #fridayfeeling #Tourism #Leisure #VisitSriLanka #TravelSriLanka #destination #holiday #wonder #nature #park #mountain #train #beach #waterfalls #reservoir #landscape #Ninearch #EllaRock #MiniAdamsPeak #Weekends #NineArchBridge

A post shared by Ella | Sri Lanka (@ellasrilanka) on

Ella 

Ella moet een fantastisch dorpje zijn middenin de bergen. Doordat het hogergelegen is, kun je hier genieten van prachtige uitzichten. Hier vind je dus ook die mooie theeplantages en meerdere watervallen. Ik heb veel positieve verhalen gelezen over dit dorpje, dat er zo’n lekkere sfeer moet hangen. Bij het lezen van deze berichten moest ik de vergelijking maken met Pai, Thailand. Dezelfde mooiheid en relaxte sfeer moet hier hangen.

Theeplantages

De mooiste foto’s ben ik op instagram tegengekomen van deze prachtige theeplantages. Ik kan niet wachten om deze te bezoeken en meer te leren over één van de grootste exportproducten; ceylonthee.

Wildlife

Je kunt hier meerdere dieren in het wild tegenkomen, waaronder Olifanten en luipaarden. Ik ben gek op jungletrekkingen en zoektochten naar mooie dieren in het wild. In Sri Lanka zijn er meerdere nationale parken waar je wildlife kan spotten en ik wil graag een paar safari’s maken, bijvoorbeeld in Minneriya of Yala National Park.

Anuradhapura

Deze stad was ooit de hoofdstad van Sri Lanka, wat dit een cultureel hoogtepunt van het land maakt. Tijdens mijn reizen houd ik van afwisseling tussen stad, land en strand. Sri Lanka lijkt hier ideaal voor.

Strand

Naast cultuur en veel groen vind ik een mooi strand altijd fijn! Vooral de afwisseling tijdens een reis vind ik zo tof. In Sri Lanka kun je een aantal toffe stranden en kustplaatsen vinden, bijvoorbeeld in Tangalle of Weligama.

Door naar de Malediven

Vanaf Sri Lanka is het maar anderhalf uur vliegen naar de Malediven. Alleen dat gegeven is al genoeg reden om ernaartoe te gaan. Het lijkt me erg tof om onze reis door Sri Lanka te combineren met de Malediven. Hoe tof zal het zijn om onze reis af te sluiten op één van de prachtige eilanden van de Malediven… heerlijk!

View this post on Instagram

I am currently on a travel detox but that doesn't keep me from dreaming of this🏝🌴🏝what's your next trip #destination? . Having traveled to 8 countries in the past 7,5 months, of which 5 countries I had never visited before, it was a lot to take in..Therefore I decided to stay home for a while and revisit 3 of my favourites the coming months; stoked to see more of Croatia in Oct and explore more of Bali & Dubai in Nov🤗🌴 . How many countries did u visit this year and which country would u like to revisit to explore more??♡ . . . . #angsanavelavaru #palmtree #palmtreelove #maldives #magical #beach #beachlover @fantastic_earthpix  @beautifulplaces @beautifulmatters @wearetravelgirls @viaparadise @sheisnotlost #bestplacestogo #magical #indianocean #sea #islandlover #tranquil #maldivesmania #pinklover #shades #maldiveslovers #paradise #lovesmaldives #ilovemaldives #fairytales #collectmoments #exploring

A post shared by TRAVEL♡FASHION☆LIFESTYLE♡NAOMI (@authenticchica) on

ik ben erg benieuwd naar Sri Lanka, maar deze reis moet nog even op zich wachten. Een reisje wat iets eerder gaat plaatsvinden is de trip naar…

Leuven!

Eind februari ga ik een weekend naar deze Belgische stad met mijn zus en moeder. Tijdens een weekje roadtrippen door België heb ik al meerdere steden mogen ontdekken als Antwerpen, Brugge en Brussel. Deze keer gaan we dus naar Leuven, voor ons allen onbekend. Ik ben heel benieuwd en alle tips zijn welkom! 😀

♥ Janet 

52 thoughts on “Travelplans: nieuwe reizen gepland!

  1. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this web site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

  2. Wat tof dat je naar Sri Lanka & de Malediven gaat. Goed vooruitzicht! Leuven is een erg leuke stad. Slenter er lekker rond, bezoek museum M en ga naar de Kruintuin. Alvast veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge