9x to do in en rond de Moezelstreek

Vorige week bezochten we het mooie dorpje Cochem. Een plaats waar ik nog nooit van gehoord had, maar wat bij onze eerste ontmoeting al indruk op ons maakte. Niet alleen het mooie, pittoreske Cochem maakte indruk maar de omgeving maakte onze reis compleet. Wat was het mooi.

Zoals ik al schreef, is er genoeg moois te zien en te doen in Cochem. Veel toeristen bezoeken deze plek echter om ook al het moois in de omgeving te ontdekken. En ik geef ze groot gelijk!

 

Burg Eltz

Één van de redenen waarom ik graag naar deze regio wilde, is dit kasteel. Ik las al veel positiefs en kwam het mooie Burg Eltz regelmatig tegen op instagram. Deze mooie plaatjes hebben me overgehaald om deze regio te bezoeken. En gelukkig maar. 🙂

Je vindt deze prachtige burcht in het mooie Eltzerbos, op een klein half uurtje rijden van Cochem. De burcht is nog aardig goed intact gebleven en geeft je een goede indruk hoe het leven in de Middeleeuwen was.

Toegangsprijs: €2,00 per auto voor parkeerplaats – €10 p.p. entree

Openingstijden: 09.30 uur – 17.30 uur

 

Touren met de motor (of auto)

Dankzij de mooie beboste bergwegen is deze regio erg geschikt om lekker rond te touren en van de ene naar de andere bocht te rijden. Hoewel deze regio populair is onder de motorrijders, is dit ook prima te doen met de auto. Wij reden met de auto en genoten van de prachtige uitzichten, slingerwegen en verdwaalde gehuchten.

 

Beleef de Moezel 

De grote rivier de Moezel loopt als leidraad door deze regio waar hier en daar een weerszijden wat dorpjes gevestigd zijn. Prachtige rivier met een prachtige omgeving. We schreven al over een mooie boottocht over de Moezel. Wij deden deze boottocht van Cochem naar Beilstein maar hierin kun je variëren. Er zijn ook genoeg andere manieren om de Moezel te beleven. Denk aan waterskiën, kanoën, jetskiën of varen. Informeer in elk willekeurig dorp aan de Moezel.

 

Fietsen langs het water

Wat wij met de auto deden, doen veel mensen op de fiets. Touren langs de Moezel. Er zijn plekken waar je een fiets kunt huren voor een dag en geniet van de mooie uitzichten over de Moezel en de knusse dorpjes.

 

Hängeseilbrücke Geierlay

Op zo’n 20 minuten rijden van Cochem vind je deze mooie hangbrug. Je moet je auto in het nabijgelegen dorp Mörsdorf parkeren. Je parkeert je auto op parkeerplaats 1 of 2 (P1 – P2). Wij deden dit aan het begin van het dorp op P2. Vanaf het dorp moet je naar de hangbrug lopen, wat een tocht van zo’n twee kilometer is. In Mörsdorf staat met bordjes aangegeven welke kant je op moet lopen.

Pas geopend in 2015 en met zo’n 360 meter is dit de langste hangbrug van Duitsland. Je kunt de hangbrug gratis bewandelen. Het was bij ons af en toe wel een beetje een geval van in een rijtje over de brug lopen dus als je de brug voor jezelf wilt zal ik of vroeg of laat op de dag gaan. Mensen met hoogtevrees kunnen dit beter overslaan.

Er zijn verschillende routes die je kunt lopen van en naar Mörsdorf. Zo kun je gewoon door het dorp en langs de weilanden (wat wij op de heenweg deden), maar je kunt ook de wandelroute door het bos nemen (dit deden wij op de terugweg). Je legt wel wat kilometers af dus denk aan goed schoeisel.

Toegangsprijs: gratis

Openingstijden: n.v.t.

 

Bezoek de middeleeuwse dorpjes

Cochem is leuk, maar er zijn nog veel meer van dit soort dorpjes in de omgeving. Bezoek het knusse Beilstein, loop door de knusse straatjes en drink een drankje in de Burcht. Andere dorpjes die wij bezochten zijn Ernst, Klotten en Treis-Karden. Er is genoeg leuks te ontdekken, neem een drankje op een leuk terrasje en dwaal door het labyrint van de dorpjes.

 

Maak een citytrip naar Trier of Koblenz

Trier ligt zo’n 90 km van Cochem. Heb je de tijd dan is dit zeker een interessante en mooie stad om te ontdekken. Je vindt er Romeinse overblijfselen, prachtige kathedralen, het Karl Marx House en het oude stadscentrum bij Hauptmarkt. Een leuke stad om je een dag te vermaken.

Koblenz ligt iets meer dan 50 km van Cochem. Het bijzondere aan deze stad is dat de Moezel hier samenkomt met de Rijn. Neem de kabelbaan naar een hogergelegen punt voor een mooi uitzicht over de stad, ga lekkere Moezelwijntjes proeven of bezoek één van de musea.

 

Zeller Hamm 

Wij hebben dit overgeslagen, maar de beste uitzichten over de Moezel vind je hier. De Zeller Hamm is een 12 kilometer lange loop in de rivier wat zorgt voor prachtige plaatjes. Ga naar de Marienburg voor het mooiste uitzicht over de Moezel. Breng op de terugweg een bezoekje aan het pittoreske dorpje Zell.

 

Hiken 

Je hebt verschillende wandelroutes in de Moezelstreek en omstreken. Zowel korte als lange wandelroutes zijn hier beschikbaar. Kies een van de ‘Extratouren waarbij je wandelt door de wijnhellingen aan de Moezel of loop een meerdaagse trek door het mooie Rijnland-Palts.

Voor meer info en een overzicht van de wandelroutes en tochten kun je hier terecht.

 

Meer lezen over de Moezelstreek? 

8x to do in Cochem, Duitsland 

 

♥ Janet

52 thoughts on “9x to do in en rond de Moezelstreek

  1. Dit is inderdaad zo’n leuke regio! Ik ben er al diverse keren geweest, maar gek genoeg altijd Burg Eltz overgeslagen. Een vriendinnetje van me woont in de buurt van Trier, dus misschien de volgende keer toch maar eens langs 🙂 Grappig trouwens dat Duitsland toch populairder wordt, jaren geleden was dat zo’n “oude mensen bestemming” ;p

    1. Duitsland heeft mij ook niet echt getrokken de afgelopen jaren, maar ik ben er nu al twee keer geweest dit jaar en beide keren was een succes dus ik wil graag meer van het land ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge