7 National Parks in west-Amerika die ik bezocht

In 2017 vertrok ik samen met mijn vriend naar Amerika. Met niet al te hoge verwachtingen zetten we voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. Amerika was een bestemming die nooit echt hoog op mijn wishlist heeft gestaan, maar waar we toch belandden.

Vier weken lang reden wij in een auto rond om het zuidwesten van Amerika te doorkruisen. We bezochten de leukste steden, gezelligste dorpjes en mooiste natuur. Een reis die al onze verwachtingen heeft overtroffen. Om wat inspiratie op te doen voor je volgende trip zet ik hier de bezochte nationale parken op een rij.

Yosemite

Het eerste National Park dat we bezochten was het indrukwekkende Yosemite. Dit was gelijk een hoogtepunt van onze reis, want wat waren we onder de indruk van de prachtige natuur. Drie dagen lang bezochten we dit prachtige park. Van het mooie uitzicht bij Glacier Point tot de Yosemite Falls en van Sentinel Dome tot het rijden van de indrukwekkende Tioga Road.

Death Valley

Oke, we vonden het heel gaaf om in dit landschap rond te rijden maar 52 graden was amper te doen. Het berijden van Artist’s drive zonder airco tot het lopen op de zoutvlaktes bij Badwater en de indrukwekkende vergezichten van Dante’s View.

The Grand Canyon

Vanaf het leuke plaatsje Williams bezochten wij de Grand Canyon. Onze verwachtingen lagen erg hoog en daarom vonden wij het eerste aanzicht van de Grand Canyon ook een beetje tegenvallen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat het had geregend en erg mistig was. Naarmate de dag vorderde werd dit wel ietsje beter maar toch vonden we het op de één of andere manier niet overweldigend. Misschien moeten we de volgende keer een ander gedeelte van de canyon bezoeken.

Monument Valley

We verbleven een aantal dagen in Page. Een perfecte uitvalsbasis om de prachtige regio te ontdekken. Niet alleen voor Monument Valley, maar ook voor andere pareltjes als Horseshoe Bend, Antelope Canyon en Lake Powell. Monument Valley vond ik één van de tofste parken die wij bezochten in Amerika. Met onze auto rond hobbelen over de zandwegen tussen de imposante rotsformaties.

Zion

Wij bezochten Zion een dagje, maar vonden het eigenlijk een beetje tegenvallen. Nee, niet de natuur. De natuur was natuurlijk geweldig, maar er waren echt ZO VEEL MENSEN! Niet te doen. We konden al geen parkeerplek vinden bij het visitors centre, waardoor ik maar uit de auto ben gestapt en vriendlief rondjes is blijven rijden. Er stond een rij met hon-der-den mensen te wachten op de bus om verder het park in te gaan. Een groot gedeelte van het park kun je alleen bezoeken per shuttlebus. Wij hebben het maar bij de auto gelaten dus ik moet eens terug naar dit park om meer van de natuur te ontdekken.

Bryce Canyon

Vroeg in de ochtend gingen we op pad naar het mooie Bryce Canyon, bekend om de imposante hoodo’s. Onze eerste stop was het mooie Sunrise Point waar we, nogal onvoorbereid beginnen aan een hike waarvan we dachten dat het zo gefixt was, maar in deze hitte toch echt flink tegenviel. We vallen van het éne mooie vergezicht in het andere.

Joshua Tree

Dit park stond hoog op mijn lijstje om te bezoeken, dus ik was erg blij dat het in ons reisschema paste. Vanuit het dorpje Twentynine Palms rijden we naar het visitors centre, waar we direct geconfronteerd worden met posters van vermiste mensen. Niet een heel fijn begin (het blijkt dat deze mensen een paar maanden later dood gevonden zijn in het park). We bezoeken de mooie Cactus Garden, zoeken een rots wat op een schedel lijkt en dwalen rond in the Hidden Valley.

Praktische info

In Amerika zijn 59(!) national park te vinden. Wij bezochten dus maar een klein aantal hiervan.

Om een park te bezoeken betaal je ongeveer 20-30 dollar. Als je van plan bent om meerdere nationale parken te bezoeken, is het slim om een ‘America the beautifull’ pas aan te schaffen. Deze pas koop je voor 100 dollar en geeft je toegang tot alle nationale parken in Amerika en is een jaar lang geldig. Bij elk park kun je zo’n pas kopen.

Het kan handig zijn om voor vertrek eens te checken op marktplaats o.i.d. Hier worden veel van bovengenoemde passen aangeboden voor overname.

Amerika is groot.. heel groot. Onderschat de afstanden niet. Voor veel parken kun je meerdere dagen uittrekken omdat er zoveel te ontdekken is.

In vrijwel alle nationale parken is er mogelijkheid om te overnachten. Wanneer je met een budget reist, is het wellicht verstandiger om buiten het park te overnachten. Wanneer je in het park wilt overnachten, moet je dit vaak ver van tevoren reserveren (althans, in het hoogseizoen).

Wil je weten wat een maand rondreizen in Amerika kost? Ik hield hier onze uitgaven bij.

Er is zoveel moois te zien in het zuidwesten van Amerika en het land heeft echt wel mijn hart gestolen. Er valt ook nog zoveel over deze prachtige parken te schrijven, dus in de toekomst kun je nog veel meer over de natuurpracht van Amerika verwachten.

♥ Janet

91 thoughts on “7 National Parks in west-Amerika die ik bezocht

    1. Tijdens ons bezoek aan de Grand Canyon was het zo mistig dat ik het zonde vond om een helikoptervlucht te maken. Bij een volgend bezoek wil ik dat zeker doen. En meer hikes in de canyon maken.

  1. Er is zoveel moois te zien in West-Amerika! Elke keer dat ik weer foto’s zie van dat gebied blijf ik onder de indruk. Tijdens mijn reis heb ik ook al deze parken bezocht, alleen Joshua Tree niet (wat erg zonde was als ik jou mag geloven). Volgende keer, want ik wil zeker terug. En dan eigenlijk ook Yellowstone ontdekken.

  2. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Op Death Valley na, heb ik dezelfde parken bezocht. Ik wil zeker nog een keer terug want ik had echt te weinig tijd. Ook ben ik deels van mijn foto’s kwijt. Een goede reden om nog een keer terug te gaan.

    1. Angels Landing was eigenlijk ook de reden waarom ik naar Zion wilde, maar die ontiegelijk lange wachtrijen vond ik zo tegenvallen. Daarom moet en wil ik zeker nog eens terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge