4 x eten en drinken in Gdansk, Polen

by thatonetime
32 comments

Eind vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met Polen. De citytrip naar het Poolse Gdansk was verrassend leuk. Één van de leukste dingen om te doen als ik op pad ben, is genieten van het lekkere eten en drinken en leuke eettentjes ontdekken. Tips voor lekker en gezellig eten en drinken in Gdansk lees je in deze blogpost.

Eten en drinken in Gdansk

In Gdansk had ik eerlijk gezegd geen culinaire hoogstandjes verwacht maar stijf, traditioneel eten. Gelukkig kwamen we er op dag één al achter dat ik dit beeld helemaal verkeerd had en genoot ik van de hippe eettentjes. Hier een aantal tips om lekker te eten en drinken in Gdansk, om je trip net wat leuker en vooral lekkerder te maken.


1. Café & Bar Rękawiczka 

Op dag één lieten we onze eerste indrukken van Gdansk bezinken bij restauracja Rękawiczka. Een sfeervol restaurant aan de rand van het centrum. We genoten van een heerlijk kaas- en vleesplankje. Tijdens onze trip kwamen we erachter dat zo’n plankje een dingetje is in veel Poolse restaurants want we hebben hier dagelijks van genoten.

We vonden het zo leuk dat we tijdens de laatste avond van onze trip teruggingen naar dit hippe restaurant om onze citytrip af te sluiten met een paar drankjes onder het genot van live-muziek.

Bezoek de website.

Adres: ul. Długa 84/85, 80-831 Gdansk

Eten en drinken in Gdansk

2. Wine Bar & Restaurant Literacka

Dankzij de goede recensies op TripAdvisor besloten wij om een bezoekje te brengen aan dit restaurant. Alles was gereserveerd op een klein tafeltje op een rotplek na, dat maakte ons niet uit. Het regende, het werd donker en we hadden honger dus wij vonden het al snel prima. Gelukkig stelde het eten niet teleur. Na een heerlijk kaas- en vleesplankje vooraf genoot ik van een heerlijke salade met ossenhaas, wat echt heerlijk was. Als je op een strak budget zit is dit niet een heel goede keuze, maar als je het fijn vindt om lekker te eten en vooral met een lekker wijntje erbij dan is dit zeker een aanrader.

Bezoek de website

Adres: ul. Mariacka 50/52, 80-833 Gdańsk

Eten en drinken in Gdansk

3. Mojito Caffe & Restaurant

Voor echte culinaire hoogstandjes is dit wellicht niet je eerste keus, maar voor een gezellige plek met uitzicht over de toeristische binnenstad van Gdansk is deze plek perfect. Dit is een heerlijke plek om een middagje wijntjes te drinken op het terras (onder een dekentje en naast de heater in de winter) en te genieten van alles wat voorbij komt. Wij genoten van de lekkere sandwiches en de wijntjes smaakten goed. Ook zien we de traditionele Poolse soep in brood vaak voorbij komen.

Adres: Ul. Dlugi Targ 35/38, 80-830 Gdańsk