Mijn top 5 bestemmingen op basis van de lokale keuken!

by thatonetime
27 comments

Mijn wishlist is groot, heel groot. Helaas wordt deze wishlist alsmaar langer waardoor ik het eigenlijk heb opgegeven om een bucketlist te maken. Toch deel ik vandaag vijf landen met je waar ik graag heen zou willen gaan op basis van de lokale keuken.

Mijn vijf topbestemmingen. Niet omdat ik vind dat deze landen de mooiste natuur hebben of de interessantste cultuur, maar op basis van het voedsel. Ik deel hier mijn persoonlijke voorkeuren op basis van de lokale keukens.

#1 de lokale keuken van Mexico 

Mijn absolute favoriet is Mexico. Ik ben fan van Mexicaans eten en kook het regelmatig. Nacho’s gaan er altijd in en je kunt mij altijd wakker maken voor een lekker gevulde enchilada, taco of quesadilla, maar ook voor een lekkere bonenschotel.


#2 de lokale keuken van Italië

Een absolute topper op nummer 2 is Italiaans. Ik vind het heerlijk. Ik ben al eens in Italië geweest en ga graag terug. Pasta, pizza of gelato, you name it! Bij mij gaat het er altijd wel in! Mijn trip naar Rome is dan ook prima bevallen. 🙂


#3 de lokale keuken van Argentinië

Er is één ding waar ik altijd blij van word en dat is biefstuk, of elk ander stuk rood vlees (carpaccio! 😀 ). Nu heb ik van meerdere mensen tips gekregen dat de beste steaks ter wereld in Argentinië te vinden zijn. Alleen dat is voor mij al reden genoeg om Argentinië op nummer drie te plaatsen.


#4 de lokale keuken van Spanje 

Tapas. Heel veel tapas. Ik vind het zo gezellig om lekker met te tafelen, heerlijke kleine hapjes gepaard met een lekker glas wijn. Ik zie mezelf al zitten op een Spaans terrasje.


#5 de lokale keuken van Frankrijk

Ik zie mezelf wel als een echte Bourgondiër. Ik kan echt genieten van lekker eten en drinken. De Franse cuisine past hier ook zeker in thuis. Een lekker kaasplankje, lekker glaasje wijn en vergeet niet de lekker verse baguettes. Heerlijk.

Mijn favoriete land op basis van de lokale keuken
Mijn favoriete land op basis van de lokale keuken

Opvallend is dat de Aziatische keuken niet in mijn top vijf staat. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het dus echt niet fantastisch vind. Ja ik heb heerlijke Aziatische gerechten gegeten maar op de één of andere manier ben ik er na een aantal weken weer compleet klaar mee en zie ik mezelf weer midden in Azië een pizza wegwerken. Velen zullen het zonde vinden, maar over smaak valt niet te twisten.


Meer lezen?

Tag: de snack-tag

Ervaar puur Curacao: Marshe Bieu

4x eten en drinken in Gdansk, Polen

Te doen: kookcursus in Chiang Mai, Thailand


Inspiratie opdoen?