Mijn top 5 bestemmingen op basis van de lokale keuken!

by thatonetime
29 comments
budget Sardinië 2021 - eten en drinken 3

Mijn wishlist is groot, heel groot. Helaas wordt deze wishlist alsmaar langer waardoor ik het eigenlijk heb opgegeven om een bucketlist te maken. Toch deel ik vandaag vijf landen met je waar ik graag heen zou willen gaan op basis van de lokale keuken.

Mijn vijf topbestemmingen. Niet omdat ik vind dat deze landen de mooiste natuur hebben of de interessantste cultuur, maar op basis van het voedsel. Ik deel hier mijn persoonlijke voorkeuren op basis van de lokale keukens.

#1 De lokale keuken van Mexico 

Mijn absolute favoriet is Mexico. Ik ben fan van Mexicaans eten en kook het regelmatig. Nacho’s gaan er altijd in en je kunt mij altijd wakker maken voor een lekker gevulde enchilada, taco of quesadilla, maar ook voor een lekkere bonenschotel.


#2 De lokale keuken van Italië

Een absolute topper op nummer 2 is Italiaans. Ik vind het heerlijk. Ik ben al eens in Italië geweest en ga graag terug. Pasta, pizza of gelato, you name it! Bij mij gaat het er altijd wel in! Mijn trips naar Rome en Sardinië zijn dan ook prima bevallen. 🙂


#3 De lokale keuken van Argentinië

Er is één ding waar ik vrijwel altijd blij van word en dat is biefstuk, of elk ander stuk rood vlees. Nu heb ik van meerdere mensen tips gekregen dat de beste steaks ter wereld in Argentinië te vinden zijn. Alleen dat is voor mij al reden genoeg om Argentinië op nummer drie te plaatsen.


#4 De lokale keuken van Spanje 

Tapas. Heel veel tapas. Ik vind het zo gezellig om lekker met te tafelen, heerlijke kleine hapjes gepaard met een lekker glas wijn. Ik zie mezelf al zitten op een Spaans terrasje.


#5 De lokale keuken van Frankrijk

Ik zie mezelf wel als een echte Bourgondiër. Ik kan echt genieten van lekker eten en drinken. De Franse cuisine past hier ook zeker in thuis en ik heb me dus ook kostelijk vermaakt tijdens onze roadtrip door Normandië. Een lekker kaasplankje, lekker glaasje wijn en vergeet niet de lekker verse baguettes. Heerlijk.

Opvallend is dat de Aziatische keuken niet in mijn top vijf staat. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het dus echt niet fantastisch vind. Ja ik heb heerlijke Aziatische gerechten gegeten maar op de één of andere manier ben ik er na een aantal weken weer compleet klaar mee en zie ik mezelf weer midden in Azië een pizza wegwerken. Velen zullen het zonde vinden, maar over smaak valt niet te twisten.


Meer lezen over eten en drinken?

De leukste restaurants in Meppel, Drenthe

Ervaar puur Curacao: Marshe Bieu

Te doen: kookcursus in Chiang Mai, Thailand

Mijn top 5 bestemmingen op basis van de lokale keuken

Eten en drinken in Gdansk, Polen


Inspiratie opdoen?

♥ Janet 

You may also like

29 comments

Tessa 16 januari 2022 - 16:23

Wat een leuk idee om een vakantie te plannen aan de hand van de locale keuken! Ik laat me vaak leiden voor welke musea/schilderijen in een bepaalde stad hangen

Reply
thatonetime 16 januari 2022 - 20:55

Oh wat grappig, dat is juist iets waar ik nooit op let.

Reply
Skincarebynaomi 1 mei 2019 - 19:29

Zoo heerlijk. Dit zijn ook mijn favorieten. Maar indonedisch hoort daar ook nog tussen

Reply
thatonetime 1 mei 2019 - 19:39

Leuk om te horen. Ik kan dat echter niet goed beoordelen, heb te weinig ervaring met Indonesisch eten.

Reply
Myles Bagu 24 februari 2018 - 08:29

You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

Reply
Linda | travellersoftheworld 20 januari 2018 - 11:29

Wat je over de Aziatische keuken zegt is zo herkenbaar! Het zou ook echt niet in mijn top vijf komen, ja het is lekker en ik kan er soms echt van genieten, maar na een paar weken (soms al eerder) zit ik toch weer bij de gele m of ga ik op zoek naar pizza. Jouw top vijf had zo de mijne kunnen zijn, deze keukens spreken mij ook echt aan!

Reply
thatonetime 21 januari 2018 - 11:41

Pff, echt hè… Het vervelende is dat ik ook altijd last van mijn darmen krijg.

Reply
Stefaan BlogVivant 15 januari 2018 - 10:52

tapas! ik hou van spanje en de manier van eten, lekker laat niet aan uren gebonden! gewoon wanneer je zin hebt een kleine tapas en uitgebreid wat later. ik wil hier wonen! 🙂

Reply
thatonetime 16 januari 2018 - 18:50

Jaja heerlijk, ik houd er ook van! Ik vind het ontzettend gezellig.

Reply
Amelie 14 januari 2018 - 21:47

De enigste twee waar ik echt bekend mee ben is de Franse en de Italiaanse keuken. Thuis maken we wel eens taco’s maar daar ben ik niet zo een fan van. Voor de rest ken ik niet veel van de Mexicaanse keuken.

Reply
thatonetime 16 januari 2018 - 18:49

Wat een gemis 😉

Reply
Monique | Globehopper.nl 13 januari 2018 - 14:04

Mooie lijst! Als vegetariër ben ik ook erg fan van Aziatisch eten. De pad thai en papaja salade springen er dan echt uit, dat kan ik echt 2 weken lang elke dag eten haha. Maar voor Spaanse tapas en Italiaans eten kun je me (bijna) ook wakker maken 🙂

Reply
thatonetime 16 januari 2018 - 18:43

Ik vond Pad Thai dus echt niet zo lekker hè haha.

Reply
Sandy 9 januari 2018 - 13:37

Italiaans en Aziatisch zijn favoriet hier. Frankrijk staat bij mij juist een stuk lager, vanwege de dingen als escargots en de in mijn ogen vieze zeebanket dingen :p

Reply
thatonetime 9 januari 2018 - 17:10

Haha, daar ben ik ook geen fan van hoor!

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 8 januari 2018 - 13:30

Ik ben ook gek op Mexicaans eten dus het lijkt mij heel gaaf om dit ‘echt’ in Mexico te eten 🙂 X

Reply
thatonetime 8 januari 2018 - 18:08

Lijkt me ook heerlijk!

Reply
Bryan 7 januari 2018 - 21:09

Oooh wat een leuke lijst! Mexico staat ook al lang op onze verlanglijst en eindelijk nu in maart ook op onze planning ?

Reply
thatonetime 8 januari 2018 - 18:08

Heerlijk! Hoe lang gaan jullie heen?

Reply
Melissa 7 januari 2018 - 20:47

Lekkere tonijn pizza met dunne bodem, kappetjes en olijfjes maak je mij onwijs blij mee. Maar ook pasta.

Reply
Marleen 7 januari 2018 - 17:35

Leuk om te lezen. Mijn favoriete keuken is toch wel echt Italiaans en dan vooral IN Italië. Maar Indisch schopt het ook ver bij mij, wél Aziatisch dus 🙂

Reply
Leonie 7 januari 2018 - 17:11

Ik ben dol op Indisch eten, dus toen ik op Bali was, was ik erg gelukkig! Maar ook Amerika staat hoog op mijn lijst van landen qua keuken. De landen die jij opnoemt heb ik dan weer niet zoveel mee, maar ik ben ook een moeilijk eter.

Reply
Rinette - GeldvoorNop 7 januari 2018 - 16:30

Ik heb eigenlijk geen favoriete keuken. Veel dingen vind ik lekker. Wraps zijn heerlijk, maar je kunt me ook wakker maken voor boerenkool! Op vakantie is er altijd wel wat lekkers te vinden.

Reply
Frederique 7 januari 2018 - 11:34

Haha wat grappig. Mijn top bestemming op basis van de lokale keuken zou zijn Libanon, al snel gevolgd door Griekenland, Turkije en Italië. Ik houd erg van de mediterraanse keuken. Aziatisch is ook niet een van mijn favorieten.

Reply
thatonetime 7 januari 2018 - 14:02

Heerlijk allemaal 🙂

Reply
Lisette 7 januari 2018 - 11:19

Mijn favorieten staan er ook zeker wel tussen. Vooral Italiaans… Heerlijk!
Mijn grootste favoriet is Zuid Afrikaans.. de mix van Aziatische specerijen, Europese en Afrikaanse invloeden.. daar mag je mij voor wakker maken!

Reply
thatonetime 7 januari 2018 - 14:02

Oh.. daar ben ik wel benieuwd naar 🙂

Reply
Maaike 7 januari 2018 - 07:36

Wat is er toch veel verschillend eten op de wereld. Italiaans vind ik ook heerlijk. En nachos, tortillas of burritos ook! Heerlijk! Al zijn de nachos die je tegenwoordig krijgt wel behoorlijk veramerikaanst volgens mij.

Reply
thatonetime 7 januari 2018 - 14:01

Klopt zeker! 🙂

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More