5x te doen in Bremen, Duitsland

by thatonetime
40 comments

Het nieuwe jaar begon ik in de Duitse stad Bremen. Het was een flitsbezoek, maar gelukkig is de stad vrij compact en kun je genoeg in twee dagen ontdekken. Van de Duitse bieren tot de Bremer Stadtsmusikanten. Wat er te doen is in deze knusse stad, lees je hier.

Bremen is klein, waardoor je in een dag of twee de stad al goed genoeg kunt ontdekken. Deze beperkte tijd hadden wij ook en Bremen leek hiervoor ideaal te zijn. Het compacte centrum kun je prima in een middag ontdekken. Wat er allemaal te doen is lees je hier.

#1 Eten, nog meer eten en bier

Ook ik heb eraan moeten geloven. Een echte schnitzel met kartoffelsalat. Hoewel ik niet echt een grote fan ben van schnitzels, leek het me tof om het in Bremen te eten want als je in Duitsland bent….

In de meeste restaurants vind je de schnitzel wel op de kaart in heel veel varianten. Ik koos voor de schnitzel met aardappelsalade. Lekker Duits. Wij betaalden voor een maaltijd met schnitzel zo’n €14.

Daarnaast moet je eigenlijk ook een echte Duitse braadworst eten als je in Duitsland bent. Zo gezegd, zo gedaan. In de stad vind je genoeg kleine eettentjes op straat waar ze braadworst verkopen en ook hier vragen ze of je er een bakje kartoffelsalat bij wilt. Een braadworst in hartje Bremen kost € 2,70.

Eigenlijk hoort er bij je eten natuurlijk een lekker Duits biertje. Het is dat ik geen bier drink, maar ander was er ruime keuze. Het is ook een idee om ’s avonds naar de kroeg te gaan voor dit biertje en nog beter om een biergarten te zoeken (het was bij ons echter te koud hiervoor).

Eten en drinken in Bremen

#2 Dwaal door het compacte centrum en de kleine steegjes

Eigenlijk vind je in het centrum vrijwel alle bezienswaardigheden. Van de Bremer Stadtsmusikanten bij het Rathaus tot de Unser Lieben Frauen Kirchhof of de St. Petri Dom. Mocht je het leuk vinden om kerken van binnen te bekijken dan kun je deze kerk gratis bezoeken.

Op de Marktplatz vind je de historische gebouwen en dit is echt het typische aanzicht voor Bremen.

Mocht je van ontdekken houden, ga dan zeker de zijstraatjes in en wie weet wat je daar dan tegenkomt. Ga zeker op zoek naar de Böttcherstrasse. In deze smaakvolle arcade vind je leuke eet- en drinktentjes en winkeltjes.

Centrum, Bremen Duitsland
Bremen, Duitsland

#3 Ga opzoek naar street-art

Ik vind het altijd leuk om street art op te zoeken. In Bremen heb ik genoeg gezien, maar vrijwel niets in het centrum. Mocht je tijd en zin hebben, ga dan zeker de woonwijken in om op zoek te gaan naar street-art. Je komt genoeg kunstwerken tegen.

Street-art in Bremen, Duitsland
Street-art in Bremen, Duitsland

#4 Winkelen in Bremen

Bremen blijkt een ideale stad te zijn om te winkelen. In het centrum vind je meerdere winkelstraten (inclusief veel drukte toen wij er waren) waar je eigenlijk alles wel kunt vinden. Van kleding tot electronica en van hobbywinkels tot sieraden. Genoeg voor iedereen. Ook zijn er souvenirwinkeltjes te vinden, mocht je wat mee willen nemen voor het thuisfront.


#5 Wandelen door het stadspark

Iets buiten het centrum vind je het grote Bürgerpark. Dit is een heerlijk groot park om te wandelen. Wij zijn er eventjes geweest maar toen wij er waren was het toch iets te koud met de harde wind. Heerlijk voor in de zomer lijkt me.

Stadspark Bremen, Duitsland

Praktische informatie Bremen

Als je met de auto bent, moet je denken aan de Umweltzones. Het doel van deze Umweltzones is om de luchtkwaliteit te bevorderen. Veel Duitse steden hebben dit soort milieuzones waarbij je een milieusticker nodig hebt om hierin te mogen rijden. Deze sticker kun je bij de ANWB halen en kost zo’n €17,00.

Omdat onze trip heel spontaan was, hadden we ons niet goed voorbereid en dus geen sticker. Mocht je zonder sticker in een Umweltzone gaan rijden, dan riskeer je een boete. Wij hebben dit niet gedaan en moesten dus buiten de Umweltzone parkeren. Dit is in Bremen prima te doen en we moesten zo’n 10 minuten lopen naar ons hotel. Een bijkomend voordeel is het gratis parkeren in de woonwijken. Wij parkeerden op een parkeerveld bij de Eickedorfer Strasse en konden onze auto hier gratis kwijt.

Heb je een milieusticker bij de ANWB gehaald dan kun je overal in de stad rijden. Denk wel aan bijkomende kosten voor het parkeren. De kosten waren in onze regio zo’n €20 per dag.

Er is genoeg keuze voor accommodatie in de stad te vinden. Wij sliepen in het Elements Pure Feng Shui hotel en dat is ons erg goed bevallen. Vooral het immense ontbijtbuffet stoort hoge punten (yay voor champagne-ontbijt)! In het hotel hebben ze ook een spa, wij hebben hier geen gebruik van gemaakt. Je accommodatie boeken doe je hier


Nieuwsgierig naar meer?

Traveldiary Hamburg

8x to do in Cochem

9x to do in en rond de Moezelstreek

Money: kosten weekend Cochem


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Bremen?

Wil je een auto huren voor je reis door Duitsland?

autohuur Duitsland

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

40 comments
0

You may also like