5x te doen in Bremen, Duitsland

by thatonetime
40 comments

Het nieuwe jaar begon ik in de Duitse stad Bremen. Het was een flitsbezoek, maar gelukkig is de stad vrij compact en kun je genoeg in twee dagen ontdekken. Van de Duitse bieren tot de Bremer Stadtsmusikanten. Wat er te doen is in deze knusse stad, lees je hier.

Bremen is klein, waardoor je in een dag of twee de stad al goed genoeg kunt ontdekken. Deze beperkte tijd hadden wij ook en Bremen leek hiervoor ideaal te zijn. Het compacte centrum kun je prima in een middag ontdekken. Wat er allemaal te doen is lees je hier.

#1 Eten, nog meer eten en bier

Ook ik heb eraan moeten geloven. Een echte schnitzel met kartoffelsalat. Hoewel ik niet echt een grote fan ben van schnitzels, leek het me tof om het in Bremen te eten want als je in Duitsland bent….

In de meeste restaurants vind je de schnitzel wel op de kaart in heel veel varianten. Ik koos voor de schnitzel met aardappelsalade. Lekker Duits. Wij betaalden voor een maaltijd met schnitzel zo’n €14.

Daarnaast moet je eigenlijk ook een echte Duitse braadworst eten als je in Duitsland bent. Zo gezegd, zo gedaan. In de stad vind je genoeg kleine eettentjes op straat waar ze braadworst verkopen en ook hier vragen ze of je er een bakje kartoffelsalat bij wilt. Een braadworst in hartje Bremen kost € 2,70.

Eigenlijk hoort er bij je eten natuurlijk een lekker Duits biertje. Het is dat ik geen bier drink, maar ander was er ruime keuze. Het is ook een idee om ’s avonds naar de kroeg te gaan voor dit biertje en nog beter om een biergarten te zoeken (het was bij ons echter te koud hiervoor).

Eten en drinken in Bremen

#2 Dwaal door het compacte centrum en de kleine steegjes

Eigenlijk vind je in het centrum vrijwel alle bezienswaardigheden. Van de Bremer Stadtsmusikanten bij het Rathaus tot de Unser Lieben Frauen Kirchhof of de St. Petri Dom. Mocht je het leuk vinden om kerken van binnen te bekijken dan kun je deze kerk gratis bezoeken.

Op de Marktplatz vind je de historische gebouwen en dit is echt het typische aanzicht voor Bremen.

Mocht je van ontdekken houden, ga dan zeker de zijstraatjes in en wie weet wat je daar dan tegenkomt. Ga zeker op zoek naar de Böttcherstrasse. In deze smaakvolle arcade vind je leuke eet- en drinktentjes en winkeltjes.

Centrum, Bremen Duitsland
Bremen, Duitsland

#3 Ga opzoek naar street-art

Ik vind het altijd leuk om street art op te zoeken. In Bremen heb ik genoeg gezien, maar vrijwel niets in het centrum. Mocht je tijd en zin hebben, ga dan zeker de woonwijken in om op zoek te gaan naar street-art. Je komt genoeg kunstwerken tegen.

Street-art in Bremen, Duitsland