6X to do op Curaçao #2

by thatonetime
6 comments

Curaçao kennen we allemaal, een lekker klein eilandje in de Caribische zee. Veel toeristen gaan hierheen om lekker een week lang op een strandbed te liggen met een cocktail in de hand. Niets mis mee, want daar is het eiland perfect voor. Toch wil ik je laten zien dat Curaçao nog veel meer te bieden heeft dan mooie stranden. Ik schreef al eens een aantal toffe tips voor je vakantie op het eiland. Hier nogmaals zes to-do tips.

Happy hour 

Naast de mooie stranden heeft Curaçao ook heel veel leuke (strand)feestjes. My favourite! Geef mij wat drankjes en lekkere muziek en dan ben ik al snel om. Elke dag is er wel ergens wat te doen en er is elke dag wel ergens happy hour. Mocht je op Curaçao zijn, dan moet je zeker ergens een happy hour meepakken. Populaire bars/clubs zijn Mambo Beach, Wet & Wild, Cabana, Café de Tijd, Bermuda en Miles Jazz Café.

Cliffjumping

Er zijn een aantal plaatsen op het eiland waar je kan cliffjumpen. Dit is voor de daredevils onder ons. Één van die plekken is Playa Forti. Dit ligt naast het plaatsje Westpunt. Dit is wel een eindje rijden, dus ook hiervoor moet je een auto hebben. Bij Playa Forti kan je van een 10 meter hoge klif springen. En jawel, ook ik heb dit aangedurfd!

Dansen

Alle Antillianen kunnen salsa dansen en er is een hele danscultuur op het eiland. Mannen vragen je gewoon ten dans en dan is het raar als je nee zegt. Best raar als je als nuchtere Nederlander dit voor het eerst mee maakt, maar wel erg leuk. Het is best indrukwekkend om iedereen te zien dansen, om jaloers op te worden. Mocht je voor een tijdje op het eiland zijn, ga dan een cursus doen. Erg leuk en dan kan je gelijk alles in de praktijk uitproberen. Ik ben inmiddels altijd wel in voor een salsa, bachata of merengue.

Buggy of quad rijden

Dit vond ik echt fantastisch! Wij kozen voor de buggy, een kleinere versie van de quad. We maakten een tocht over het ruwe landschap en bezochten een grot vol vleermuizen. Daarnaast bezoek je een aantal punten waar je fantastisch uitzicht hebt over dit gedeelte van het eiland. Deze tocht was voornamelijk off road, wat het extra leuk maakte. Ontzettend stoffig, maar ik vond het echt gaaf om te doen! Wij deden deze tour met Eric’s ATV Adventures. Wij deden deze tour in 2009 dus ik kan niet vertellen hoe de tour tegenwoordig is.

Mangrove bossen 

Curaçao beschikt over een paar baaien voorzien van mangrovebomen. Je kunt met een gids een tocht met een kayak maken en zo door deze bijzondere plekken peddelen.  Een mooie afwisseling naast al de ontspannende activiteiten die het eiland biedt. Ryan is een local die deze tours aanbiedt. Hij heeft zich de afgelopen jaren veel ingezet voor de mangrovebomen. Lees hier meer over Ryan en de mangrovebossen.

Op zijn facebookpagina vind je meer info over de tours die hij aanbiedt.

Eten like a local

Op Curaçao kun je bij veel restaurants en eettentjes westerse gerechten bestellen. Gelukkig zijn er ook nog een aantal plekken op het eiland waar je authentieke gerechten kunt proeven. Toen ik op dit eiland woonde, kwamen we regelmatig bij Marshe Bieu, een gaarkeuken waar je veel Antilliaanse gerechten vindt. Hier kun je ook heerlijke pompoenpannenkoeken vinden. In 2011 betaalden wij hier nog geen gulden voor! Later meer over Marshe Bieu. Een andere tip is Jaanchies, een welbekend begrip op geheel Curaçao. Je vindt Jaanchies op de weg naar Westpunt. Een populair, lokaal gerecht is de leguaan.

Meer lezen over Curaçao?

6x to do op Curaçao

♥ Janet 

** De foto’s hebben niet de beste kwaliteit, maar het geeft wel een impressie!

Nieuwsgierig naar meer?

6x to do op Curacao #1

Ervaar puur Curacao: Marsche Bieu