6X to do op Curaçao

by thatonetime
0 comment
te doen Curaçao: Willemstad 2

Curaçao kennen we allemaal, een lekker klein eilandje in de Caribische zee. Veel toeristen gaan hierheen om lekker een week lang op een strandbed te liggen met een cocktail in de hand. Niets mis mee, want daar is het eiland perfect voor. Toch wil ik je laten zien dat Curaçao nog veel meer te bieden heeft dan mooie stranden.

Curaçao is een eiland met ongeveer 150.000 inwoners. Curaçao was tot 2010 het grootste eiland van de Nederlandse Antillen maar inmiddels is het eiland onafhankelijk geworden. Curaçao vormt samen met Aruba en Bonaire de ABC- eilanden. Als je aan Curaçao denkt, denk je vast aan witte parelstranden met een drankje in je hand. Dit beeld is ook zeker waar. Curaçao heeft prachtige stranden en met het tropische klimaat ook zeker een goede vakantiebestemming om lekker aan je kleurtje te werken. Maar er is nog zoveel meer leuks te doen en te beleven op dit eiland.


1. De Christoffelberg

Mocht je het leuk vinden om te hiken, dan is de Christoffelberg zeker wat voor jou. De berg ligt in het Nationale Park Christoffelpark. Dit is wel een stukje rijden omdat het niet echt in de buurt van Willemstad ligt, dus je hebt een auto nodig om hier te komen. Je bent ongeveer een uur onderweg, maar het is zeker de moeite waard om de berg te beklimmen want je loopt door een prachtig gebied en tijdens de tocht naar de top van de berg krijg je fantastische uitzichten te zien. De berg is zo’n 375 meter hoog dus dat valt op zich mee. Je hoeft hier niet echt op getraind te zijn en iedereen met een redelijke conditie kan deze tocht maken. Het laatste stukje is wat steiler.


2. Op een onbewoond eiland: maak een trip naar Klein Curaçao

Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Dit eiland(je) ligt zo’n 10 kilometer van de kust en het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer twee vierkante kilometer. Klein Curaçao was ooit een bewoond eiland, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Er worden dagtochten naar Klein Curaçao georganiseerd. Hoe relaxt is het om een dag door te brengen op een onbewoond eiland? Het is ook een plek om te snorkelen en te duiken. Je kunt er veel vissen en schildpadden tegenkomen. Ik heb dit helaas niet kunnen doen maar heb veel goede verhalen gehoord en mooie foto’s gezien.


3. Ontdek hoofdstad Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Een leuke, levendige stad met vele kleine straatjes, gekleurde winkeltjes, marktjes, gezellige restaurantjes e.d. Het historische centrum van Willemstad staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en terecht! We kennen allemaal de handelskade met de mooie gekleurde huisjes. Je hebt er ook de pontjesbrug die de wijken Punda en Otrabanda met elkaar verbind.  Naast het feit dat Willemstad een leuke stad is om door heen te struinen, is het ook onwijs gezellig.


4. De grotten van Hato

De grotten van Hato zijn vroeger een aantal keren bewoond geweest. Eerst door de indianen die vreesden voor de komst van de Europeanen, daarna werden deze grotten een schuilplaats voor slaven die gevlucht waren. Tegenwoordig leven er geen mensen meer in maar dienen de grotten als bezienswaardigheid. De grotten liggen vlak bij Hato, het vliegveld. Dit is zo’n 30 minuten rijden van Willemstad.


5. Shete Boka

Shete Boka is het andere nationale park van het eiland. De vertaling van Shete Boka is ‘zeven inhammen/baaien’. Je kunt langs de kilometers lange kust wandelen voor mooie uitzichten. De zee is hier nogal ruw. Als deze tegen de baaien komt, spuwt het water omhoog, best geinig om te zien. Deze kust is ook een plek waar schildpadden hun eieren leggen. Het meest spectaculaire stukje is Boka Tabla. Dit is een grot waarin je de ruwe zee omhoog kunt zien spuiten. Dit ligt vlak bij de Christoffelberg. Wij bezochten zowel de Christoffelberg als Shete Boka op dezelfde dag.


 6. Relaxen op de mooiste stranden

Ben jij wel eens op curaçao geweest? Wat vond jij het leukste om te doen?


Nieuwsgierig naar meer Curaçao?

Curaçao: de mooiste stranden op een rij

6x to do op Curacao #2

Ervaar puur Curacao: Marsche Bieu

That One Time #2 | Die ene keer dat een politieagent mij mee uit vroeg


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Curaçao?

Wil je een auto huren voor je op Curaçao?

autohuur Curaçao

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More