6x to do in Karijini National Park, Australië

Tijdens mijn rondreis door Australië, reden we met onze auto langs de mooiste plekjes van de westkust. Één van deze mooie plekken, die je zeker niet mag overslaan als je naar West-Australie gaat, is het prachtige Karijini National Park. Lees hier waarom je dit park MOET bezoeken..

Karijini National Park ligt in het westen van Australië, zo’n 150 km landinwaarts van Exmouth. Dit prachtige park ligt in de outback, omringd door heel veel rood zand. Het park behoort tot de Banyjima, Kurrama en Innawonga Aboriginals. Ik vind dit park oprecht één van de mooiste plekken die ik ooit bezocht heb en het was één van mijn tofste reiservaringen toen ik klimmend de bergkloven doorging. Hier een aantal tips voor je bezoek aan dit mooie park.


#1 Ga hiken langs of in de prachtige gorges

Karijini bestaat uit verschillende prachtige gorges (bergkloven), waarvan de één nog mooier is dan de ander. Zo mooi rood! Ik vond het fantastisch. In het park kun je verschillende trails lopen langs en door deze prachtige bergkloven, zoals het mooie Dales Gorge of Weano Gorge.


#2 Bezoek de verschillende lookouts en geniet van de mooiste uitzichten

Om er zeker van te zijn dat je de mooiste uitzichten niet mist, ga je langs de verschillende lookouts die het park biedt (soms ook met een hike vooraf). Bezoek bijvoorbeeld het Fortescue Falls lookout waar je een prachtig uitzicht hebt over de watervallen. Daarna kun je naar de Knox lookout of de Oxer lookout gaan.


#3 Zwemmen in ijskoud water

Ga zwemmen in één van de mooie natuurlijke baden die je in de kloven kunt vinden. Over het algemeen is het water vrij koud omdat de zon niet altijd bij het water komt, maar dat mag de pret niet drukken.


#4 Genieten van het mooie weer en de mooie omgeving

oe even helemaal niets en geniet een middagje bij de waterval of ga bij één van de meerdere picknickplaatsen picknicken. Wandel rond, rijd rond of doe dit juist helemaal niet en kijk wat er allemaal voorbij komt. 


#5 Kamperen in de natuur

In het park zijn er twee mogelijkheden om te overnachten. Zo kun je overnachten in het mooie eco retreat. Wij kozen voor de low-budget optie om te gaan kamperen. Dit kan bij de Dales Gorge Campground. Wij werden vergezeld door meerdere reizigers en vonden het heel gezellig. In het park komen dingo’s (wilde honden) voor, zorg dus dat je al je eten en dergelijke goed opruimt ’s nachts.

Voor 11 dollar p.p.p.n. kun je op de camping verblijven.


#6 Bezoek het visitors centre 

Breng een bezoekje aan het prachtige visitors centre waar je alles kunt leren over de geschiedenis van dit park. Je leert over de flora en fauna en over de oorspronkelijke bewoners van dit gebied.

Karijini National Park, Australië
Karijini National Park, Australië
Karijini National Park, Australië
Karijini National Park, Australië
Karijini National Park, Australië

Praktische info Karijini National Park

Karijini ligt niet echt op de route als je de westkust bereist. Dit park ligt zo’n 150 km landinwaarts van de kustroute die je hoogstwaarschijnlijk zult nemen. Het is de omweg echter zeker waard!

De entree voor dit park is $13 per auto. Het is $7 als je op de motor komt.

Het park is open van 09.00 uur tot 16.00 uur (april tot oktober) and 10.00 uur tot 14.00 uur (november tot maart).

Als je de tijd hebt, spendeer dan meerdere dagen in het park. Wij verbleven er twee dagen, maar ik had er met gemak nog langer kunnen blijven.


Nieuwsgierig naar meer?

Perth, de meest geïsoleerde stad van de wereld

Perth’s stranden

Een jaar werken en reizen in Australië

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Traveldiary Australië


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Karijini National Park?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

36 thoughts on “6x to do in Karijini National Park, Australië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge