6x wanderlust in huis #2

by thatonetime
51 comments

Hoewel mijn grootste passie reizen is, spendeer ik het meeste van mijn tijd gewoon thuis. Als ik niet op reis ben, denk ik graag aan reizen en gaat er geen dag voorbij dat ik niet met reizen bezig ben. Wat ik allemaal doe om mijn wanderlust aan te wakkeren lees je hier. Hoe creëer je wanderlust in huis?

Ondanks dat ik graag op reis ben (en dat is het liefste wat ik doe), zit ik vaker thuis. Ik vind dit echter helemaal niet erg. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn en in mijn eigen bed te slapen. Ik schreef al eens over de zes dingen die ervoor zorgen dat ik thuis toch elke dag aan reizen denk. Hier is het tweede deel van mijn reislustige bezigheden; wanderlust in huis.


1. Reisprogramma’s kijken 

Ik schreef al over de survivalprogramma’s die ik volg. Niet alleen laten ze hier goed zien hoe je moet overleven in de wildernis, ook laten ze je de meest prachtige (afgelegen) plekken op aarde zien. Wat een mooie bestemmingen komen hier voorbij en ik leer hier ook veel van.

Naast survivalprogramma’s kijk ik ook andere programma’s die in het teken van reizen staan. Zo kijk ik geregeld ‘3 op reis’ maar ook ‘Floortje naar het einde van de wereld’, ‘Reizen Waes’ en ‘Wie is de mol’ zijn favoriet. Ik vind het zo mooi om te zien hoe gaaf ze bepaalde bestemmingen in beeld kunnen brengen. En ja, hierdoor wordt de bucketlist alleen nog maar langer.


2. Tijdschriften 

Hoewel één van mijn goede voornemens is dat ik graag meer boeken wil lezen dit jaar, houd ik het toch vaak bij blogs en tijdschriften. Een boek is op de één of andere manier vaak toch een hele opgave. Een boek over reizen maakt het dan wel weer iets gemakkelijker.

Ik vind het heel tof om af en toe een reisblad te kopen zoals de National Geographic Traveler of Columbus Travel. Ik zal ze alleen al blijven kopen voor de prachtige afbeeldingen die erin staan. Ik heb een lange tijd graag een abonnement op zo’n tijdschrift willen hebben, maar tot op heden komt dat er nog niet echt van.


3. Lonely Planet 

Nog even terug naar de reisboeken.. Ik heb dus gewoon Lonely Planets in huis van bestemmingen waar ik nog nooit ben geweest. Soms koop ik ergens een Lonely Planet van een bestemming die op mijn bucketlist staat of wat me gewoon een toffe bestemming lijkt. Dan droom ik al een beetje weg voordat er überhaupt concrete plannen zijn om deze bestemming te bezoeken. Zo heb ik dus al jaren een lonely planet van Vietnam terwijl ik er nog nooit ben geweest. Zonde? Vind ik niet. Ik zie het als leuk leesvoer. 🙂

Wanderlust in huis: een verzameling Lonely Planets

4. Wereldkaarten 

Ik houd van dingen aan de muur en in mijn huis die met reizen te maken hebben. Zo schreef ik hier al dat ik graag veel foto’s en kaarten van mijn reizen in huis heb staan. Ik vind mooie, grote wereldkaarten ook echt heel mooi. Nu heb ik al een tijdje een hele grote scratch map waar ik mijn reizen bijhoud en ben ik sinds kort trotse eigenaar van een grote wereldkaart voor aan mijn muur. Op uitnodiging van de website www.wereldkaarten.nl heb ik een wereldkaart uitgezocht die ik eigenlijk al heel lang in huis wilde hebben, maar wat er toch ook nooit echt van kwam tot op heden. Op de website kun je de wereld aan wereldkaarten vinden, zoals de gave wereldkaarten als schoolplaat of deze gave stadskaarten.  Nu wilde ik heel graag een wereldkaart op hout en ik ben echt heel blij met mijn keuze. Wat een prachtige kaart.

Neem eens een kijkje op de website van wereldkaarten.nl. Ze hebben zoveel moois en het is ook nog eens een goede en snelle levering.

Wanderlust in huis; wereldkaarten

5. Mijn website bijhouden 

Iets waar ik eigenlijk wel heel frequent mee bezig ben is mijn eigen website. Het schrijven van mijn reisverhalen en blogposts over de prachtige bestemmingen die ik heb bezocht, zorgt ervoor dat ik eigenlijk morgen weer het vliegtuig wil pakken om terug te gaan en een nieuw avontuur aan te gaan. Ook het uitzoeken van foto’s bij mijn blogposts vind ik echt leuk om te doen en hiermee is mijn passie ook echt mijn hobby geworden.


6. Netflix 

Inmiddels ben ik een echte Netflix fan. Hoewel de meeste series en films die ik kijk niet gerelateerd zijn aan reizen, zijn er toch genoeg mooie films en series om je wanderlust aan te wakkeren. Zo heb je natuurlijk Planet Earth, No Reservaties of Travels with my father (welke ik overigens wel echt té gespeeld vond). Heb je de docu’s Unbranded en Growing up Wild gezien?


Dit zijn inmiddels al 12 dingen die ik doe om mijn huis ‘reisproof’ te maken. Wat doe jij om je wanderlust aan te wakkeren? 

♥ Janet