Wanderlust in huis: 6 tips en tricks

by thatonetime
24 comments
Wanderlust in huis - foto's van reizen 1

Hoewel mijn grootste passie reizen is, spendeer ik het meeste van mijn tijd gewoon thuis. Als ik niet op reis ben, denk ik graag aan reizen en gaat er geen dag voorbij dat ik niet met reizen bezig ben. Wat ik allemaal doe om mijn wanderlust aan te wakkeren, lees je in dit blog met mijn tips voor wanderlust in huis.

Ondanks dat ik graag op reis ben (en dat is het liefste wat ik doe), zit ik vaker thuis. Ik vind dit echter helemaal niet erg. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn en in mijn eigen bed te slapen. Ondanks dat ik graag thuis ben, denk ik elke dag wel aan reizen. Hoe dat kan?

Tips om wanderlust in huis te creëren.

1. Bladeren door fotoalbums en reisdagboeken

Ik vind het heerlijk om door al mijn foto’s te bladeren van mijn reizen. Ik kijk regelmatig mijn foto’s en kan uren mijn albums doorspitten. Heerlijk om zo herinneringen op te halen en verlangen naar deze mooie tijden. Hetzelfde doe ik met het teruglezen van mijn reisdagboeken. Als ik op reis ben, houd ik vaak een reisdagboek bij. Ideaal om later terug te lezen als ik alweer ben vergeten wat ik heb gedaan.


2. Wanderlust aanbrengen in huis met souvenirs

Ik deed dit eerder nooit, maar de laatste jaren ben ik wat meer souvenirs gaan kopen wat me herinnert aan de mooie plekken die ik heb bezocht. In mijn huis zijn steeds meer mooie dingen te vinden en ik snap niet dat ik dit niet eerder heb gedaan.


3. Blogs lezen

Dagelijks lees ik blogs van anderen. Ik vind het fijn om de mening van andere bloggers te lezen en vooral me laten inspireren om plaatsen te bezoeken en dingen te doen die voor mij nog onbekend zijn. Mijn wishlist wordt alleen maar langer, maar leuk vind ik het wel.


4. Foto’s en kaarten van mijn reizen in huis

Ik spaar al een aantal jaren mooie kaarten/afbeeldingen van de prachtige bestemmingen waar ik geweest ben. Als deze afbeeldingen (zonder al te veel kreukels) heelhuids aankomen, is dit mooi om op te hangen in huis. Ook heb ik een paar mooie foto’s die ik zelf geschoten heb, in huis hangen.

Deze foto op hout is te bestellen bij fotofabriek.


6. Vliegtickets kijken 

Wat ik regelmatig doe is het zoeken naar goedkope vliegtickets en prijzen vergelijken. Op meerdere websites (zoals skyscanner en momondo) kun je flexibel zoeken en houd ik geregeld de prijzen in de gaten. Wie weet kom ik die éne bestemming voor een prikkie tegen en wie weet kom ik een bestemming tegen waar ik nog nooit eerder aan had gedacht om naartoe te gaan.


5. Survival programma’s kijken

Ik vind het heel interessant en leuk om naar survival programma’s te kijken. Programma’s als ultimate survival, dual survival of ed stafford vind ik heel leerzaam en ze komen op prachtige plekken, hoewel ik hoop dat ik deze survivaltechnieken niet hoef toe te passen.

Dit is hoe ik dagelijks met reizen bezig ben. Hoe zorg jij voor wanderlust in huis?


Nieuwsgierig naar meer inspiratie?

6x Wanderlust in huis #2

Electronica op reis: wat neem ik mee in mijn koffer?

Wintervoorbereidingen: welke winterkleding trek jij aan?

De leukste spellen voor het hele gezin

Bewust en duurzaam: plasticvrij reizen met deze tips

De leukste reisspellen om mee te nemen in je koffer

Bewust en duurzaam: milieuvriendelijke toiletartikelen

♥ Janet 

You may also like

24 comments

Marcella 30 november 2018 - 11:09

Wij hebben een aantal canvassen met foto’s van reizen, een kaart van IJsland en een heleboel Starbucks mokken van bestemmingen waar we geweest zijn. Kan her en der nog wel iets reislustiger, dus daar werken we aan 😉

Reply
thatonetime 30 november 2018 - 16:13

Dat van die Starbucks mokken heb ik wel eens voorbij zien komen op je website.. is ook een leuk verzamelobject!

Reply
Arlie Lucie 24 februari 2018 - 09:09

Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

Reply
Linda | travellersoftheworld 20 januari 2018 - 11:31

Ik koop eigenlijk nooit souvenirs, want ze gaan altijd stuk in mijn tas en ik vind weinig echt leuke dingen. Als ik op mezelf ga wil ik wel lekker wat reisfoto’s in mijn huis hangen. Ik maak ook na elke reis een fotoboek en die blader ik regelmatig nog eens door.

Reply
thatonetime 21 januari 2018 - 11:42

Ja, dat is wel herkenbaar… souvenirs goed inpakken en hopen dat het heelhuids in NL aankomt 😉

Reply
MC Kleuver 6 januari 2018 - 14:26

Leuk dat je altijd wordt herinnerd aan één van je reizen. Ik vind het ook leuk om foto’s terug te zien.

Reply
thatonetime 7 januari 2018 - 14:01

Ja, genieten 🙂

Reply
Nicole Orriëns 6 januari 2018 - 10:07

Ik reis eigenlijk zelden tot nooit, en heb die drang ook niet. Mijn huis is dus ook niet reisproof.

Reply
Cynthia 5 januari 2018 - 21:09

Wat een leuke beschrijving van je thuis leven tussen je reizen door! 🙂

Reply
thatonetime 7 januari 2018 - 14:00

Dankjewel 🙂

Reply
Gabrielle 5 januari 2018 - 17:41

Fotoboeken, souvenirs en foto’s in huis vind ik heerlijk inderdaad. ?Het geeft echt een gevoel van vakantie in eigen huis.

Reply
thatonetime 7 januari 2018 - 14:00

Helemaal mee eens! Heerlijk!

Reply
Bryan 5 januari 2018 - 15:45

Wauw dat beschrijft helemaal mijn leven thuis!

Reply
thatonetime 5 januari 2018 - 16:34

Haha tof!

Reply
Herma | 2feelfree.com 5 januari 2018 - 15:39

Leuk! Het meeste doe ik zelf ook ja 🙂 Vooral dagelijks blogs lezen en regelmatig vliegtickets in de gaten houden. Dan hoef ik niet eens te boeken, maar ik vind het gewoon leuk om te kijken. Verder heb ik een mooie wereldkaart aan de muur met daaromheen m’n mooiste reisfoto’s. En hebben wij de traditie om van iedere bestemming het meest standaard (foute) souvenir te kopen haha, die hebben we bij elkaar in de kast staan. Uiteraard kopen we ook af en toe echt mooie dingen, die verder in het huis staan.

Reply
thatonetime 5 januari 2018 - 16:34

Oh, ik ben dus niet de enige die vliegtickets afstruint haha. Ik heb ook een scratchmap waar ik alles bijhoud.. mocht ik verhuizen wil ik ook meer met mijn foto’s gaan doen. leuk leuk 🙂

Reply
Nienke 5 januari 2018 - 14:46

Wat een gaaf idee!

Reply
thatonetime 5 januari 2018 - 16:32

Dankje!

Reply
The lemon kitchen 5 januari 2018 - 13:46

Leuk artikel! Souvenirs zijn altijd leuk om te scoren.

Reply
thatonetime 5 januari 2018 - 16:32

Helemaal mee eens! 🙂

Reply
Evely 5 januari 2018 - 13:35

Wat een leuke ideetjes!

Reply
thatonetime 5 januari 2018 - 16:32

Dankjewel!

Reply
Laura | I scream beauty 5 januari 2018 - 13:23

Door op elke vakantie bestemming souvenirs te kopen!

Reply
thatonetime 5 januari 2018 - 16:32

Ja, dat blijft leuk! 🙂

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More