6x wanderlust in huis

by thatonetime
24 comments

Hoewel mijn grootste passie reizen is, spendeer ik het meeste van mijn tijd gewoon thuis. Als ik niet op reis ben, denk ik graag aan reizen en gaat er geen dag voorbij dat ik niet met reizen bezig ben. Wat ik allemaal doe om mijn wanderlust aan te wakkeren, lees je in deze blog met mijn tips voor wanderlust in huis.

Ondanks dat ik graag op reis ben (en dat is het liefste wat ik doe), zit ik vaker thuis. Ik vind dit echter helemaal niet erg. Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn en in mijn eigen bed te slapen. Ondanks dat ik graag thuis ben, denk ik elke dag wel aan reizen. Hoe dat kan?

1. Bladeren door fotoalbums en reisdagboeken

Ik vind het heerlijk om door al mijn foto’s te bladeren van mijn reizen. Ik kijk regelmatig mijn foto’s en kan uren mijn albums doorspitten. Heerlijk om zo herinneringen op te halen en verlangen naar deze mooie tijden. Hetzelfde doe ik met het teruglezen van mijn reisdagboeken. Als ik op reis ben, houd ik vaak een reisdagboek bij. Ideaal om later terug te lezen als ik alweer ben vergeten wat ik heb gedaan.

Wanderlust in huis

2. Wanderlust aanbrengen in huis met souvenirs

Ik deed dit eerder nooit, maar de laatste jaren ben ik wat meer souvenirs gaan kopen wat me herinnert aan de mooie plekken die ik heb bezocht. In mijn huis zijn steeds meer mooie dingen te vinden en ik snap niet dat ik dit niet eerder heb gedaan.


3. Blogs lezen

Dagelijks lees ik blogs van anderen. Ik vind het fijn om de mening van andere bloggers te lezen en vooral me laten inspireren om plaatsen te bezoeken en dingen te doen die voor mij nog onbekend zijn. Mijn wishlist wordt alleen maar langer, maar leuk vind ik het wel.


4. Foto’s en kaarten van mijn reizen in huis

Ik spaar al een aantal jaren mooie kaarten/afbeeldingen van de prachtige bestemmingen waar ik geweest ben. Als deze afbeeldingen (zonder al te veel kreukels) heelhuids aankomen, is dit mooi om op te hangen in huis. Ook heb ik een paar mooie foto’s die ik zelf geschoten heb, in huis hangen.

Deze foto op hout is te bestellen bij fotofabriek.

Wanderlust in huis: foto's van bestemmingen

5. Survival programma’s kijken

Ik vind het heel interessant en leuk om naar survival programma’s te kijken. Programma’s als ultimate survival, dual survival of ed stafford vind ik heel leerzaam en ze komen op prachtige plekken, hoewel ik hoop dat ik deze survivaltechnieken niet hoef toe te passen.


6. Vliegtickets kijken 

Wat ik regelmatig doe is het zoeken naar goedkope vliegtickets en prijzen vergelijken. Op meerdere websites (zoals skyscanner en momondo) kun je flexibel zoeken en houd ik geregeld de prijzen in de gaten. Wie weet kom ik die éne bestemming voor een prikkie tegen en wie weet kom ik een bestemming tegen waar ik nog nooit eerder aan had gedacht om naartoe te gaan.

Dit is hoe ik dagelijks met reizen bezig ben. Hoe zorg jij voor wanderlust in huis?


Nieuwsgierig naar meer?

6x Wanderlust in huis #2

♥ Janet