7 National Parks in west-Amerika die ik bezocht

In 2017 vertrok ik samen met mijn vriend naar Amerika. Met niet al te hoge verwachtingen zetten we voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. Amerika was een bestemming die nooit echt hoog op mijn wishlist heeft gestaan, maar wat al mijn verwachtingen heeft overtroffen dankzij alle prachtige National Parks die we bezochten.

Vier weken lang reden wij in een auto rond om het zuidwesten van Amerika te doorkruisen. We bezochten de leukste steden, gezelligste dorpjes en mooiste natuur. Een reis om nooit meer te vergeten. Om wat inspiratie op te doen voor je volgende trip zet ik hier de bezochte nationale parken op een rij.


De National Parks die ik heb bezocht


1. Yosemite National Park

Het eerste National Park dat we bezochten was het indrukwekkende Yosemite. Dit was gelijk een hoogtepunt van onze reis, want wat waren we onder de indruk van de prachtige natuur. Drie dagen lang bezochten we dit prachtige park. Van het mooie uitzicht bij Glacier Point tot de Yosemite Falls en van Sentinel Dome tot het rijden van de indrukwekkende Tioga Road.

National Parks in Amerika: Yosemite
National Parks in Amerika: Yosemite
De Tioga Road in Yosemite NP, Amerika
National Parks in Amerika: Yosemite

2. Death Valley National Park

Oke, we vonden het heel gaaf om in dit landschap rond te rijden maar 52 graden was amper te doen. Het berijden van Artist’s drive zonder airco tot het lopen op de zoutvlaktes bij Badwater en de indrukwekkende vergezichten van Dante’s View.

Roadtrippen door Amerika: Death Valley
National Parks in Amerika: Death Valley
Het laagste punt van Amerika: Badwater Basin in Death Valley
National Parks in Amerika: Death Valley

3. The Grand Canyon National Park

Vanaf het leuke plaatsje Williams bezochten wij de Grand Canyon. Onze verwachtingen lagen erg hoog en daarom vonden wij het eerste aanzicht van de Grand Canyon ook een beetje tegenvallen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat het had geregend en erg mistig was. Naarmate de dag vorderde werd dit wel ietsje beter maar toch vonden we het op de één of andere manier niet overweldigend. Misschien moeten we de volgende keer een ander gedeelte van de canyon bezoeken.

National Parks in Amerika: Grand Canyon
National Parks in Amerika: Grand Canyon
De natuurpracht van Amerika: de Grand Canyon

4. Monument Valley National Park

We verbleven een aantal dagen in Page. Een perfecte uitvalsbasis om de prachtige regio te ontdekken. Niet alleen voor Monument Valley, maar ook voor andere pareltjes als Horseshoe Bend, Antelope Canyon en Lake Powell. Monument Valley vond ik één van de tofste parken die wij bezochten in Amerika. Met onze auto rond hobbelen over de zandwegen tussen de imposante rotsformaties.

National Parks in Amerika: Monument Valley
Monument Valley: mag deze hond mee naar huis?
National Parks in Amerika: Monument Valley

5. Zion National Park

Wij bezochten Zion een dagje, maar vonden het eigenlijk een beetje tegenvallen. Nee, niet de natuur. De natuur was natuurlijk geweldig, maar er waren echt ZO VEEL MENSEN! Niet te doen. We konden al geen parkeerplek vinden bij het visitors centre, waardoor ik maar uit de auto ben gestapt en vriendlief rondjes is blijven rijden. Er stond een rij met hon-der-den mensen te wachten op de bus om verder het park in te gaan. Een groot gedeelte van het park kun je alleen bezoeken per shuttlebus. Wij hebben het maar bij de auto gelaten dus ik moet eens terug naar dit park om meer van de natuur te ontdekken.

National Parks in Amerika: Zion NP
National Parks in Amerika: Zion NP
National Parks in Amerika: Zion NP

6. Bryce Canyon National Park

Vroeg in de ochtend gingen we op pad naar het mooie Bryce Canyon, bekend om de imposante hoodo’s. Onze eerste stop was het mooie Sunrise Point waar we, nogal onvoorbereid beginnen aan een hike waarvan we dachten dat het zo gefixt was, maar in deze hitte toch echt flink tegenviel. We vallen van het éne mooie vergezicht in het andere.

National Parks in Amerika: Bryce Canyon
Hiken in Bryce Canyon
National Parks in Amerika: Bryce Canyon

7. Joshua Tree National Park

Dit park stond hoog op mijn lijstje om te bezoeken, dus ik was erg blij dat het in ons reisschema paste. Vanuit het dorpje Twentynine Palms rijden we naar het visitors centre, waar we direct geconfronteerd worden met posters van vermiste mensen. Niet een heel fijn begin (het blijkt dat deze mensen een paar maanden later dood gevonden zijn in het park). We bezoeken de mooie Cactus Garden, zoeken een rots wat op een schedel lijkt en dwalen rond in the Hidden Valley.

Cactussen in Joshua Tree NP
National Parks in Amerika: Joshua Tree
National Parks in Amerika: Joshua Tree
National Parks in Amerika: Joshua Tree

Praktische info Amerika en zijn National Parks

In Amerika zijn 59(!) national parks te vinden. Wij bezochten dus maar een klein aantal hiervan.

Om een National Park te bezoeken betaal je ongeveer 20-30 dollar. Als je van plan bent om meerdere National Parks te bezoeken, is het slim om een ‘America the beautifull’ pas aan te schaffen. Deze pas koop je voor 100 dollar en geeft je toegang tot alle nationale parken in Amerika en is een jaar lang geldig. Bij elk park kun je zo’n pas kopen.

Het kan handig zijn om voor vertrek eens te checken op marktplaats o.i.d. Hier worden veel van bovengenoemde passen aangeboden voor overname.

Amerika is groot.. heel groot. Onderschat de afstanden niet. Voor veel parken kun je meerdere dagen uittrekken omdat er zoveel te ontdekken is.

In vrijwel alle nationale parken is er mogelijkheid om te overnachten. Wanneer je met een budget reist, is het wellicht verstandiger om buiten het park te overnachten. Wanneer je in het park wilt overnachten, moet je dit vaak ver van tevoren reserveren (althans, in het hoogseizoen).

Wil je weten wat een maand rondreizen in Amerika kost? Ik hield hier onze uitgaven bij.

Er is zoveel moois te zien in het zuidwesten van Amerika en het land heeft echt wel mijn hart gestolen. Er valt ook nog zoveel over deze prachtige parken te schrijven, dus in de toekomst kun je nog veel meer over de natuurpracht van Amerika verwachten.


Nieuwsgierig naar meer?

Traveldiary Amerika 

Reisroute: vier weken Amerika 

9 tips en feitjes over the Grand Canyon, Amerika

Money: maand roadtrippen door Amerika 

15 tips voor je bezoek aan San Francisco, Amerika


Beginnen met de voorpret?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

91 thoughts on “7 National Parks in west-Amerika die ik bezocht

  1. Tijdens ons bezoek aan de Grand Canyon was het zo mistig dat ik het zonde vond om een helikoptervlucht te maken. Bij een volgend bezoek wil ik dat zeker doen. En meer hikes in de canyon maken.

 1. Er is zoveel moois te zien in West-Amerika! Elke keer dat ik weer foto’s zie van dat gebied blijf ik onder de indruk. Tijdens mijn reis heb ik ook al deze parken bezocht, alleen Joshua Tree niet (wat erg zonde was als ik jou mag geloven). Volgende keer, want ik wil zeker terug. En dan eigenlijk ook Yellowstone ontdekken.

 2. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. Op Death Valley na, heb ik dezelfde parken bezocht. Ik wil zeker nog een keer terug want ik had echt te weinig tijd. Ook ben ik deels van mijn foto’s kwijt. Een goede reden om nog een keer terug te gaan.

  1. Angels Landing was eigenlijk ook de reden waarom ik naar Zion wilde, maar die ontiegelijk lange wachtrijen vond ik zo tegenvallen. Daarom moet en wil ik zeker nog eens terug!

 3. Ja grappig heeft bij mij ook nooit hoog op de wenslijst gestaan. Mijn kinderen willen er nu wel graag heen dus dat zal er wel van komen. Als we gaan wil ik dan ook wel echt een road trip. Hoort er echt een beetje bij 🙂

 4. Wauw, zo gaaf! Hoewel Amerika me eigenlijk niet zo trekt voor een langere reis, lijkt de natuur me echt overweldigend. Begint toch wel te kriebelen als ik dit zo lees. Vooral Yosemite en Death Valley zou ik graag eens bezoeken.

 5. Wij hebben in 2006 een trip langs de Westcoast gemaakt en delen van wat je beschrijft gezien (o.a. Bryce Canyon, Grand Canyon). We hadden best een aardige auto gehuurd en kregen een upgrade naar een Hummer. Fantastisch al slurpte het benzine. Maar omdat we de hele trip in twee weken deden (veel te kort achteraf gezien) en zo’n 8/9 uur per dag moesten rijden om alles te ‘halen’ was het wel fijn om zo’n degelijke en stevige auto te hebben. Ik vond het idee ook spannend om in zo’n hitte te moeten rijden. Vooraf heel goed gecheckt of er genoeg benzine was en we voldoende flessen in de auto hadden gedaan.

  1. Oeh als je in zo’n auto komt te rijden dan maakt niets meer uit hoeveel benzine het slurpt! Twee weken is wel kort ja, helemaal als je dagelijks zo lang in de auto zit. Tijd om het nog een keer over te doen dus.. 😉

 6. Oh wauw, wat een prachtige blog! Die foto’s zijn echt hoe ik me al het moois van Amerika voorstel, ik wil daar ook zo graag heen. Waarschijnlijk wordt dit een feit voor volgend jaar!

 7. Ohh je blogpost brengt me terug naar onze rondreis die we gemaakt hebben in 2017! Yosemite en Zion waren mijn absolute hoogtepunten. Yep, ook Zion.. juist wanneer je dieper het park ingaat en moeilijkere hikes gaat doen valt het aantal mensen ineens ook mee. Dat raad ik trouwens ook aan bij de Grand Canyon. Die vonden wij ook het minst (wel imposant, maar in vergelijking met de rest toch minder) alleen toen we echt de canyon in gingen om te hiken werd het, ondanks de hitte, echt wel gaver. Zoveel te zien, ik zou zo terug willen!
  Amy onlangs geplaatst…Antiquitäten Café Lenz | Vintage shoppen en taartjes eten in de Zwitserse bergenMy Profile

 8. Grappig hè! Ik ging in 2001 zes maanden reizen door Amerika samen met mijn zus. We waren net een jaar in Australië geweest en dachten echt ‘zal Amerika wel leuk zijn’ nou echt wel! Ik ben daarna nog vaak in de nationale parken geweest ( mijn zus woont in Amerika) en elke keer weer is het zo mooi! Prachtig om je foto’s te zien. Ik geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge