7 redenen om naar Portugal te gaan

by thatonetime
59 comments

Het is geen geheim dat ik Portugal een fantastisch vakantieland vind met een heerlijk zonnetje, leuke dorpjes en lekker eten. Ik kom er al ruim 20 jaar en het gaat niet vervelen. Afgelopen jaar bezocht ik het land nog om aan de kou te ontsnappen. Ik bezocht het vakantiehuis waar wij vroeger jaarlijks de zomer doorbrachten en genoot van de schattige vissersdorpjes. Hier zijn zeven redenen om je over te halen om naar Portugal te gaan. Waarom Portugal een fantastisch land is, lees je hier.

1. Lekker eten

In Portugal moet je natuurlijk je dag zijn begonnen met een stuk toast met paté de sardinha, een overheerlijke pastéis de Nata eten bij de thee (minstens elke dag één) en verse vis eten bij het diner. Of dit nou mosselen, inktvis of witvis is, alles komt hier vers uit de zee. Ben je geen visliefhebber dan moet je de lokale chicken piri pari eens proberen of een van de andere Portugese vleeswaren. Mijn persoonlijke favoriet uit de Portugese keuken is zonder meer het pasteitje. Die Pastéis de Nata (Pastel de Nata) is zo lekker! Het eten is er ook relatief goedkoop.

Pasteitjes eten in Portugal

2. lekkere drankjes 

Bij al dat eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Ben je klaar met de colaatjes, dan moet je overgaan op de lokale wijnen. Als je in Portugal bent, hoort een lokaal wijntje toch wel bij je eten. Probeer de Vinho Verde of natuurlijk het nationale drankje Port. Sluit je diner af met een Portugees likeurtje zoals Medronho.


3. Lissabon 

Portugal heeft een prachtige hoofdstad. Verken het stadscentrum en neem een ritje met de beroemde tram, ga naar de hoogste uitzichtpunten om een mooi panoramazicht te krijgen over de stad, bezoek de mooie kastelen en kathedralen en dwaal door de gezellige buitenwijken van de stad. En als je dan toe bent aan een beetje ontspanning ga je chillen op het strand. Ideaal voor een citytrip.


4. Architectuur 

In Portugal is veel moois te vinden. Het barst er van de mooie kastelen en kerken om te ontdekken. Wat ik perssoonlijk heel erg leuk vond was om door de dorpjes te wandelen langs de mooi gekleurde, gepleisterde huisjes. Dat geeft een wijk zo’n knusse en gezellige vibe. Één van mijn favorieten is ook het zoeken naar de mooiste Azulejos, de mooie Portugese tegeltjes. Inmiddels bekend over de hele wereld dankzij de mooie patronen en kleuren.

De straten van Portugal

5. Pittoreske dorpjes 

Ik schreef al over de leukste dorpjes in de Algarve. In Portugal vind je ontelbaar veel leuke en mooie dorpjes. Ga buiten de gebaande paden en trek het binnenland in om de mooiste authentieke dorpjes te zoeken. Of blijf aan de kust en bezoek de gezellige, levendige vissersdorpjes. Laat Porto of Albufeira achter je en ruil dit in voor bijvoorbeeld Monsanto of Tavira.

Ga je naar midden Portugal? Denk dan eens aan Sintra. Jessica neemt je mee naar dit prachtige dorp.

het binnenland van Portugal

6. Natuur

Laten we beginnen met de mooie stranden. Één van de redenen dat ik de Algarve fantastisch vind is dankzij de mooie stranden en de prachtige verlaten baaitjes. Verruil de heerlijke stranden om het ruige en onontdekte binnenland te ontdekken. Rijd door de verlaten heuvels waar je enkel een aantal locals tegen zult komen. Bezoek het prachtige nationaal park Peneda-Gerês.

Carvoeiro

7. Eilanden

Het Spaanse Ibiza en Mallorca kennen we allemaal. Nog beter gezegd; veel te veel mensen kennen deze populaire eilanden. Wist je dat Portugal ook prachtige eilanden heeft die minstens net zo mooi zijn als de Spannse eilanden al dan niet mooier? Overweeg de prachtige groene eilanden van de Azoren en geniet van de natuurpracht. Of bezoek het zogenoemde Garden Island en ontdek Madeira.


Nieuwsgierig naar meer?

7 toffe plekjes in de Algarve, Portugal

Money: kosten midweek Portugal


Beginnen met de voorpret?

Wil je een auto huren voor je reis door Portugal?

Portugal autohuur

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

59 comments
0

You may also like

59 comments

Parijs mei 12, 2018 - 11:15 am

Lissabon is een echte parel. Eén van de meest romantische steden in Europa, vind ik.

Reply
thatonetime mei 13, 2018 - 6:43 pm

Leuk om te horen! Gelukkig hoor ik veel positieve verhalen over de Portugese stad, leuk! 🙂

Reply
Luc van de Wiel maart 30, 2018 - 12:25 pm

Ik was een maand geleden nog in de Algarve. Rustig, weinig toeristen en we hadden geluk met het weer. Het landschap en het eten zijn sowieso uitzonderlijk! 🙂

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:53 pm

Helemaal met je eens. Heerlijk toch 🙂

Reply
Marie-Lise (Reislustig.be) maart 29, 2018 - 7:22 pm

Ik moet duidelijk dringend eens werk maken van Portugal 🙂 Die pastel de nata… mmmmmmm

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 7:01 pm

Ze zijn echt goddelijk!! 😀
thatonetime onlangs geplaatst…Roadtrip Zuidwest USA #7 Bryce Canyon to Zion National ParkMy Profile

Reply
debbie maart 29, 2018 - 8:39 am

ben er 2x geweest, de Algarve 17 jaar geleden en 3 jaar geleden naar Lissabon. mooi hoor! ben er alleen niet over uit of ik de mensen echt vriendelijk vind!

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 7:00 pm

Dat kan natuurlijk. Waarom vind je van niet?
thatonetime onlangs geplaatst…Roadtrip Zuidwest USA #7 Bryce Canyon to Zion National ParkMy Profile

Reply
Roger maart 29, 2018 - 5:21 am

Heerlijk land inderdaad. Veel te lang geleden dat ik er was. Nou het lezen van jou blog, moet ik er misschien toch weer eens werk van maken om die kant op te gaan.

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:59 pm

Alleen die lekkere pasteitjes vind ik al genoeg reden om die kant op te gaan haha.
thatonetime onlangs geplaatst…Roadtrip Zuidwest USA #7 Bryce Canyon to Zion National ParkMy Profile

Reply
Davina maart 29, 2018 - 2:03 am

De kliffen van de Algarve staan al lang op m’n verlanglijstje, ik vermoed omdat ’t me doet denken aan de Great Ocean Road in Melbourne, Australië. Dat vond ik ook zo adembenemend mooi! En Lissabon natuurlijk ook! Al zoveel leuke dingen over gehoord!
Davina onlangs geplaatst…De wereld aan je voeten in een vliegtuigMy Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:59 pm

The Great Ocean Road was inderdaad ook echt heel erg mooi. Toen wij daar reden zagen we overigens een busje voor ons van de weg afglippen zo het ravijn in. 20 meter naar beneden en alle inzittenden overleden.. zo triest! 🙁
thatonetime onlangs geplaatst…Roadtrip Zuidwest USA #7 Bryce Canyon to Zion National ParkMy Profile

Reply
Rieneke | Backpackjunkies maart 28, 2018 - 5:45 pm

Portugal staat hoog op mijn lijstje en als ik nog één keer hoor hoe fantastisch die Pastéis de Nata’s zijn ga ik direct een ticket boeken 😉

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:58 pm

Haha het is natuurlijk met reden dat iedereen over die lekkere pasteitjes praat. Ik vind ze oprecht heel erg lekker!
thatonetime onlangs geplaatst…Roadtrip Zuidwest USA #7 Bryce Canyon to Zion National ParkMy Profile

Reply
Femke maart 28, 2018 - 4:54 pm

Helemaal met je eens! Portugal is absoluut mijn favoriete vakantieland! We gaan in mei weer, lekker 3 weken naar Tavira. Ik kom er ook al jaren en het leuke is dat er iedere keer weer iets nieuws te ontdekken valt. Ik kom ook erg graag in Lissabon en aan de westkust, Aljezur is ook prachtig!
Femke onlangs geplaatst…Een avontuurlijke week op Oost-Java deel 1: BromoMy Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:57 pm

Dank voor je bericht. Wat heerlijk dat je in mei weer naar Tavira gaat, geniet ervan!
thatonetime onlangs geplaatst…Roadtrip Zuidwest USA #7 Bryce Canyon to Zion National ParkMy Profile

Reply
Lizzie - Globalizious maart 28, 2018 - 4:27 pm

Ik heb toevallig de laatste weken een paar keer een blog over Lissabon voorbij zien komen. Ik heb alleen Lissabon gezien, maar ben zeker wel nieuwsgierig naar de rest van het land. Het ziet er niet vekeerd uit.
Lizzie – Globalizious onlangs geplaatst…Cruise life! Een ontspannen manier van reizen.My Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:56 pm

De rest is ook zeker niet verkeerd! Het is een prachtig land.

Reply
Sylvia-Wapiti travel maart 28, 2018 - 12:08 pm

Leuk om te lezen. We waren in januari in de Algarve en vonden het er erg mooi. De azoren staan nog op mijn bucketlijstje. Als ik daar beelden van zie, wil ik onmiddellijk vertrekken.
Sylvia-Wapiti travel onlangs geplaatst…Super goedkoop heen en weer vanaf Parijs naar Japan, vluchten vanaf €307 inclusief bagageMy Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:08 pm

Dat heb ik dus ook! 😀

Reply
Eke maart 28, 2018 - 7:47 am

Mijn ouders gaan binnenkort naar Portugal en het spreekt mij ook wel aan, eerlijk gezegd! Helemaal na het lezen van jouw tips!

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:09 pm

Leuk! Waar gaan je ouders naartoe?

Reply
Mariëlle | Me-licious maart 28, 2018 - 6:04 am

Pittoreske dorpjes en natuur twee dingen waar ik super veel van houd! Portugal staat sowieso nog op mijn lijstje. Ik wil graag nog eens naar Lissabon!
Mariëlle | Me-licious onlangs geplaatst…Getest | Queen Tarzi LashesMy Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:09 pm

Heerlijk hè.. dat is ook helemaal mijn ding!

Reply
Me over ME Travel maart 27, 2018 - 7:08 pm

De Vinho Verde, de sardientjes op de BBQ, de aardige Portugezen, het kleurrijke servies….ik kan nog wel even doorgaan…Obrigado voor je post. Ik word er helemaal blij van.
Me over ME Travel onlangs geplaatst…Kameelspinnen of Windschorpioenen – feiten en fabelsMy Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:10 pm

Haha inderdaad! Heb nu alweer zin in een tripje naar Portugal.

Reply
Bianca maart 27, 2018 - 7:00 pm

Prachtig land zo te zien, vooral de mooie straatjes en dorpjes spreken me zeker aan 🙂

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:11 pm

Portugal is perfect om lekker rond te dwalen in kleine dorpjes met kleurrijke steegjes.

Reply
Cynthia maart 27, 2018 - 2:13 pm

Leuke blog! Ik heb meteen zin om op vakantie te gaan! De natuur en architectuur spreken me zeker aan!
Cynthia onlangs geplaatst…Review: Qwixx DeluxeMy Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:12 pm

Helemaal mee eens.

Reply
Eva maart 27, 2018 - 1:20 pm

Goh… Ik ben wel meer en meer benieuwd aan het worden naar Portugal door al je leuke posts.

Liefs, Eva
http://www.dark-rebel.com

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:12 pm

Tijd voor een tripje naar dit mooie land 😉

Reply
Felice Veenman maart 27, 2018 - 1:17 pm

Mijn broer woont sinds een paar jaar in Portugal. Hij blijft me uitnodigen. Maar ik vind het een rot-eind rijden…

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:13 pm

Je kunt heel goedkoop vliegtickets scoren.. Voor minder van 100 euro retour vertrek ik elk jaar!

Reply
Marion maart 27, 2018 - 12:51 pm

Ik ben nog nooit in Portugal geweest. Maar Lissabon staat zeker op mijn lijstje
Marion onlangs geplaatst…10 tips waarmee je kunt voorkomen dat je gerold wordt.My Profile

Reply
Jessica - Foodie Feest maart 27, 2018 - 8:30 am

Bij reden 1 had je me al overtuigd! 😛 Lissabon staat hoog op mijn city trip lijstje 🙂

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:14 pm

Leuk! Portugal is echt een topland en nog relatief goedkoop ook!

Reply
Mieke | mieksmind maart 27, 2018 - 8:12 am

Portugal is zeker het bezoeken waard. Ik ben in de Algarve geweest en in Albufeira, aankomende juni ga ik naar Lissabon

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:14 pm

Heerlijk vooruitzicht heb je dus.. geniet ervan!

Reply
Marlies maart 27, 2018 - 8:10 am

Ik heb een aantal jaren geleden een rondreis door Portugal gemaakt. Ik was blij verrast, ik vond het land prachtig, het eten lekker en het was een heerlijke vakantie. Ik snap heel goed dat je zo vaak terug gaat!

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:16 pm

Het lijkt me heerlijk om een toffe rondtrip van een paar weken door het prachtige land te maken.

Reply
tamara maart 27, 2018 - 8:03 am

Die taartjes daar hoor ik echt onwijs veel over, moet het toch maar eens proberen dan

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:17 pm

Haha, dat is niet voor niets natuurlijk. Ze zijn ook oprecht heel erg lekker. 😀

Reply
Youandi maart 27, 2018 - 6:57 am

Leuk om dit allemaal te lezen. Ik ben zelf nog nooit in Portugal geweest. De foto’s zien er ook leuk uit 😀

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:17 pm

Dankjewel. 🙂

Reply
Nicole Orriëns maart 27, 2018 - 6:45 am

Wat zien die taartjes er heerlijk uit zeg! Ik zou er zo mijn tanden in willen zetten!
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Geld besparen met bol.com. Kan dat?My Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:18 pm

Moet je zeker eens doen! Ze zijn echt heel erg lekker.

Reply
Nicole Orriëns maart 27, 2018 - 5:03 am

Ik vind meteen dat huis al erg mooi, met die gele kozijnen. Dat oogt zo zonnig.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Geld besparen met bol.com. Kan dat?My Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:19 pm

Je komt zoveel van die schattige, gekleurde huisjes tegen.. paar sinaasappelboompjes in de tuin. Heerlijk! 😀

Reply
Maargy maart 27, 2018 - 1:56 am

Helemaal met je eens! Een heerlijk land, ben er maar een keer geweest en ook nog eens heel kort, maar Portugal smaakt naar meer! Komt goed als ik terug in Europa ben 😉 Leuk artikel by the way 😉
Maargy onlangs geplaatst…Kamperen | Doe eens lekker kek op de camping!My Profile

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:20 pm

Thanks! 😀 Ik ben er al zo vaak geweest en dat smaakt ook nog steeds naar meer haha.

Reply
Anniek maart 26, 2018 - 7:43 pm

Vorig jaar was mijn eerste kennismaking met Portugal, we ‘woonden’ een maand in Peniche. Dit jaar hopen we weer richting Portugal te trekken en meerdere bestemmingen aan te doen. Ik ga je andere artikel dus ook even lezen!

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:21 pm

Wat heerlijk dat je er een maand hebt gewoond. Dat lijkt mij ook wel eens lekker. Of misschien mijn oom en tante achterna gaan en ook eens een leuk vakantiehuisje kopen.

Reply
Christophe maart 26, 2018 - 7:11 pm

Een verse pasteis de nata alleen al is reden genoeg om terug te gaan. Zeker als ze nog warm zijn met een beetje kaneel erover.

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:22 pm

Ah zeker weten! Ik kan ze elke dag wel eten.

Reply
Marcelina maart 26, 2018 - 4:41 pm

Gaaf! Ik wil dit jaar graag naar Portugal toe ☺️ leuke tips

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:23 pm

Dankjewel! 🙂

Reply
Nienke maart 26, 2018 - 8:06 am

Leuk artikel, ik ben zelf nog niet in Portugal geweest, dus kan niks beamen. Ben nu wel erg nieuwsgierig geworden!

Reply
thatonetime april 8, 2018 - 6:24 pm

Wie weet in de toekomst! 😀

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: