7 redenen om naar Portugal te gaan

Het is geen geheim dat ik Portugal een fantastisch vakantieland vind met een heerlijk zonnetje, leuke dorpjes en lekker eten. Ik kom er al ruim 20 jaar en het gaat niet vervelen. Afgelopen jaar bezocht ik het land nog om aan de kou te ontsnappen. Ik bezocht het vakantiehuis waar wij vroeger jaarlijks de zomer doorbrachten en genoot van de schattige vissersdorpjes. Hier zijn zeven redenen om je over te halen om naar Portugal te gaan. Waarom Portugal een fantastisch land is, lees je hier.

1. Lekker eten

In Portugal moet je natuurlijk je dag zijn begonnen met een stuk toast met paté de sardinha, een overheerlijke pastéis de Nata eten bij de thee (minstens elke dag één) en verse vis eten bij het diner. Of dit nou mosselen, inktvis of witvis is, alles komt hier vers uit de zee. Ben je geen visliefhebber dan moet je de lokale chicken piri pari eens proberen of een van de andere Portugese vleeswaren. Mijn persoonlijke favoriet uit de Portugese keuken is zonder meer het pasteitje. Die Pastéis de Nata (Pastel de Nata) is zo lekker! Het eten is er ook relatief goedkoop.

Pasteitjes eten in Portugal

2. lekkere drankjes 

Bij al dat eten hoort natuurlijk een lekker drankje. Ben je klaar met de colaatjes, dan moet je overgaan op de lokale wijnen. Als je in Portugal bent, hoort een lokaal wijntje toch wel bij je eten. Probeer de Vinho Verde of natuurlijk het nationale drankje Port. Sluit je diner af met een Portugees likeurtje zoals Medronho.


3. Lissabon 

Portugal heeft een prachtige hoofdstad. Verken het stadscentrum en neem een ritje met de beroemde tram, ga naar de hoogste uitzichtpunten om een mooi panoramazicht te krijgen over de stad, bezoek de mooie kastelen en kathedralen en dwaal door de gezellige buitenwijken van de stad. En als je dan toe bent aan een beetje ontspanning ga je chillen op het strand. Ideaal voor een citytrip.


4. Architectuur 

In Portugal is veel moois te vinden. Het barst er van de mooie kastelen en kerken om te ontdekken. Wat ik perssoonlijk heel erg leuk vond was om door de dorpjes te wandelen langs de mooi gekleurde, gepleisterde huisjes. Dat geeft een wijk zo’n knusse en gezellige vibe. Één van mijn favorieten is ook het zoeken naar de mooiste Azulejos, de mooie Portugese tegeltjes. Inmiddels bekend over de hele wereld dankzij de mooie patronen en kleuren.

De straten van Portugal

5. Pittoreske dorpjes 

Ik schreef al over de leukste dorpjes in de Algarve. In Portugal vind je ontelbaar veel leuke en mooie dorpjes. Ga buiten de gebaande paden en trek het binnenland in om de mooiste authentieke dorpjes te zoeken. Of blijf aan de kust en bezoek de gezellige, levendige vissersdorpjes. Laat Porto of Albufeira achter je en ruil dit in voor bijvoorbeeld Monsanto of Tavira.

Ga je naar midden Portugal? Denk dan eens aan Sintra. Jessica neemt je mee naar dit prachtige dorp.

het binnenland van Portugal

6. Natuur

Laten we beginnen met de mooie stranden. Één van de redenen dat ik de Algarve fantastisch vind is dankzij de mooie stranden en de prachtige verlaten baaitjes. Verruil de heerlijke stranden om het ruige en onontdekte binnenland te ontdekken. Rijd door de verlaten heuvels waar je enkel een aantal locals tegen zult komen. Bezoek het prachtige nationaal park Peneda-Gerês.

Carvoeiro

7. Eilanden

Het Spaanse Ibiza en Mallorca kennen we allemaal. Nog beter gezegd; veel te veel mensen kennen deze populaire eilanden. Wist je dat Portugal ook prachtige eilanden heeft die minstens net zo mooi zijn als de Spannse eilanden al dan niet mooier? Overweeg de prachtige groene eilanden van de Azoren en geniet van de natuurpracht. Of bezoek het zogenoemde Garden Island en ontdek Madeira.


Nieuwsgierig naar meer?

7 toffe plekjes in de Algarve, Portugal

Money: kosten midweek Portugal


Beginnen met de voorpret?

Wil je een auto huren voor je reis door Portugal?

Portugal autohuur

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

59 thoughts on “7 redenen om naar Portugal te gaan

  1. Ik heb een aantal jaren geleden een rondreis door Portugal gemaakt. Ik was blij verrast, ik vond het land prachtig, het eten lekker en het was een heerlijke vakantie. Ik snap heel goed dat je zo vaak terug gaat!

  2. Vorig jaar was mijn eerste kennismaking met Portugal, we ‘woonden’ een maand in Peniche. Dit jaar hopen we weer richting Portugal te trekken en meerdere bestemmingen aan te doen. Ik ga je andere artikel dus ook even lezen!

    1. Wat heerlijk dat je er een maand hebt gewoond. Dat lijkt mij ook wel eens lekker. Of misschien mijn oom en tante achterna gaan en ook eens een leuk vakantiehuisje kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge