7 toffe plekjes in de Algarve, Portugal

by thatonetime
38 comments

Portugal is één van mijn favoriete Europese bestemmingen en ik vind de Algarve heerlijk, helemaal in het voor- of najaar. Tijdens mijn laatste trip naar Portugal bezocht ik een aantal toffe, minder bekende dorpjes en steden. Inspiratie nodig voor je volgende reis? Lees dan verder.

Als kind kwam ik al in Portugal. Mijn oom en tante hadden hier vroeger een vakantiehuis waardoor ik elk jaar mee mocht om mijn nicht te vergezellen. Ik vond het heerlijk, drie dagen lang in de auto om op de plek van bestemming te komen; het vakantiehuis op het Portugese platteland. Hoewel de Portugese Algarve een toeristische regio is, stond dit vakantiehuis in de spreekwoordelijke middle of nowhere, ver weg van alle drukte maar in de heuvels. Geen drukke strandtentjes maar een lokaal wegrestaurantje. Geen toeristische souvenirwinkeltjes, maar alleen maar groen zover je oog rijkt.

Mocht je behoefte hebben aan een bestemming waar niet elke toerist heengaat, overweeg dan eens om Albufeira over te slaan maar bezoek één van de volgende zeven bestemmingen in de Algarve.


1. Ferragudo

Een rustig vissersdorpje aan de kust. Ferragudo was onze uitvalbasis tijdens onze trip vorig jaar. Wij bezochten Ferragudo in februari en hadden te kampen met een lekkere 20 graden, ideaal. Het was er erg rustig en er waren niet heel veel toeristen. Ferragudo ligt aan de kust dus binnen no time lig je aan het strand. Het centrum staat vol leuke, kleine gekleurde huisjes dus er is genoeg te zien. De stad Portimao ligt vlak naast Ferragudo. Hier zijn wij ook geweest, maar vonden het niets aan en geen sfeer hebben.

Ferragudo in de Algarve, Portugal
Het dagelijkse straatbeeld in de Algarve, Portugal

2. Lagos

Iets populairder onder de toeristen is Lagos. Vooral in de zomer is het hier erg druk met feestende toeristen (been there, done that!). Ga je buiten het hoogseizoen is het er lekker rustig en kun je op je gemak de knusse steegjes van deze stad verkennen. Lagos ligt ook aan de kust dus je vindt er een mooie haven en leuke strandjes.

tip: boek een trip naar de mooie rotsformaties van Ponta da Piedade.

Lagos, Portugal

3. Carvoeiro

Ook een typisch geval van een vissersdorpje met genoeg toeristen in de zomer, maar een slaperig dorpje buiten het hoogseizoen. Carvoeiro is een klein dorpje in de Algarve met een paar duizend inwoners, wat overspoeld wordt door alle toeristen die de mooie grotten komen aanschouwen. Aan beide kanten van het dorpje kun je fantastische rotsformaties bekijken. Ik ben er geweest en het is echt een bezoekje waard.