8x te doen in Cochem, Duitsland

by thatonetime
38 comments
Cochem, Duitsland

Afgelopen weekend ontdekte ik een nieuw stukje Duitsland. Ik ging een weekend naar het toeristische dorpje Cochem en dit bezoekje stelde niet teleur. Cochem bleek een schattig plaatsje te zijn, met een nog mooiere omgeving. Hier een aantal tips voor je bezoekje aan het mooie Cochem.

Cochem, Duitsland

Cochem is een romantisch stadje met ruim 5000 inwoners aan de Moezel. De Moezel en de mooie bergachtige omgeving maakt deze regio erg populair en geliefd voor de wijndrinkers en wandelaars. Een stadje met een rijke geschiedenis en genoeg te zien en te beleven in de stad en omgeving.


1. Reichsburg Cochem

Burcht Cochem werd rond het jaar 1000 gebouwd zodat ze vanaf deze plek goed de stad konden verdedigen. Als je het dorp Cochem inrijdt, torent de burcht al hoog boven de rest uit en een grote trekpleister in Cochem. Je kunt de burcht bezoeken door de wandeling naar ‘boven’ te trotseren of met de bus te gaan. Wij gingen met de bus waar je €2 voor een enkeltje betaald.

Je mag niet zelf rondlopen maar als je de entree hebt betaald kun je een rondleiding krijgen door de burcht. Je bezoekt een aantal van de kamers en geniet van het uitzicht over Cochem en de Moezel.

Openingstijden: 09.00 uur – 17.00 uur

Toegangsprijs: € 6,00 p.p.

Reichsburg Cochem

2. Eet en drink je vol

Door de mooie ligging en mogelijkheden in de omgeving is Cochem geliefd onder de toeristen. Wij bezochten Cochem tijdens het lange Hemelvaartweekend en hadden de drukte toch niet echt verwacht. Dit zorgde wel voor een ontzettend leuk sfeertje in het dorp en Cochem is gelukkig helemaal ingespeeld op het toerisme. Met genoeg souvenirswinkeltjes en restaurantjes komt de toerist hier wel aan zijn of haar trekken. Ga naar één van de wijnhandelaren voor een lekkere wijnproeverij, eet een schnitzel met uitzicht over de Moezel en sluit af met een ijsje bij één van de ijssalons. Het dorp barst van de eetgelegenheden zodat je hier zeker aan je trekken kunt komen.


3. Neem de kabelbaan en kijk uit over Cochem  

De Cochemer Sesselbahn kun je eigenlijk niet overslaan als je Cochem bezoekt. Deze kabelbaan brengt je binnen een paar minuten boven naar de berg, waar je kunt lopen naar een uitzichtpunt waar je prachtig over Cochem en de vallei uitkijkt. Je kunt een drankje drinken op de berg en weer met de kabelbaan naar beneden. Je kunt ook kiezen voor een enkeltje en de berg af te lopen. Wij hebben dit laatste gedaan en binnen 20 tot 30 minuten sta je weer beneden.

Openingstijden: 10.00 uur – 18.00 uur. Check dit wel even want de openingstijden kunnen variëren.

Toegangsprijs: enkeltje € 4,90 p.p./ retour € 6,90 p.p.

Cochem, Duitsland

4. De Altstadt 

De binnenstad van Cochem staat afgebeeld op vele ansichtkaartjes met de mooi gekleurde Duitse ambachtshuisjes. Het oude centrum is het hart van Cochem en dit is waar alles samenkomt. Je vindt hier de town hall en de oude stadsmuren. Ga lunchen op het plein met uitkijk op de fontein, dwaal rond door de binnenstad of ga shoppen.

Cochem, Duitsland

5. Dwaal door de smalle straatjes 

Hoewel Cochem maar zo’n 5000 inwoners heeft en niet heel groot is, kun je er haast nog verdwalen. Het centrum is compact maar barst van de smalle steegjes wel weer een winkeltje of restaurantje te vinden is. Ga op pad en ontdek wat de straten en steegjes van Cochem allemaal te bieden hebben.

Cochem, Duitsland

6. Boottocht over de Moezel 

Haal een kaartje voor een boottochtje over deze prachtige rivier. Als je geluk hebt, zoals wij hadden zit je buiten op het dek te genieten in het zonnetje. Met een Duits wijntje in de hand uiteraard. Wij kochten een retourtje naar het mooie Beilstein. Dit is een toch van 50-60 minuten en zeker de moeite waard.

Openingstijden: vertrek Cochem 10.30 uur – 12.00 uur – 13.30 uur – 15.00 uur – 16.15 uur

Vertrek Beilstein (terugreis): 12.00 uur – 13.30 uur – 15.00 uur – 17.30 uur

Toegangsprijs: €16,00 p.p.