999 vragen aan jezelf #1

Afgelopen maand kocht ik het boek ‘999 vragen aan jezelf’. In dit boek staan 999 persoonlijke vragen, waarin iedereen zijn/haar ei kwijt kan. In deze rubriek deel ik telkens een aantal vragen waar ik eerlijk antwoord op zal geven. In het boek staan open vragen, ja/nee vragen, twee-keuzedilemma’s, meerkeuzevragen, cijferschalen en driedingenlijstjes.

#1 Op welke datum ben je aan dit boek begonnen?

Ik ben op dinsdag 11 juli 2017 begonnen aan dit boek. Dat is ook de dag dat ik deze blog schrijf en begin met het beantwoorden van de eerste vragen.

#2 Wat zijn je bijnamen?

Mijn bijnaam in de familie is ‘Pruug’. Prugel betekent kleintje en aangezien ik de jongste ben in de family, heb ik deze bijnaam gekregen.

#3 Wat zijn je voornamen?

Janet. Lekker gemakkelijk.

#4 Wanneer ben je geboren? 

Ik ben geboren op woensdag 31 januari 1990.

#5 Waar ben je geboren? 

Ik ben geboren in het ziekenhuis te Meppel, waar ik momenteel woon. Mijn ouders in een dorp zo’n 10-15 minuten buiten de stad Meppel.

#6 Wat voor dag was dat? 

Dit heb ik even op moeten zoeken. 31 januari 1990 was op een woensdag. Grappig wat je over deze dag online kunt vinden.

“In de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van het Metaal Paard. De zon kwam op om 8:22 en ging onder om 17:25. De maan was voor 21% zichtbaar. Op deze dag had Nederland een bevolking van ongeveer 14.902.616, waarvan 50,59% vrouwen. De populatie groeide rondom deze datum met gemiddeld 321 per dag”

#7 Wat was toen het belangrijkste nieuws?

Op 31 januari 1990 opent McDonald’s zijn eerste filiaal in Rusland. In Moskou wel te verstaan. Nooit geweten. Ook is koningin Beatrix (inmiddels prinses) altijd jarig op 31 januari. Dit is wat ik altijd vertelde “ik ben gelijk jarig met de koningin”.

#8 Hoeveel woog je toen? 

Dit zou ik echt niet weten, maar volgens mij was dit niet veel. Ik geloof dat ik echt een mager popje was.

#9 Wat was je eerste woordje?

Goede vraag, misschien kan mijn moeder hier antwoord op geven.

#10 Welke kleur haar heb je? 

Hoewel ik in mijn jongere jaren meerdere haarkleuren heb gehad, zoals paars en rood, heb ik nu al  heel wat jaren mijn eigen haarkleur: donkerblond. Ik ben afgestapt van het verven en ga nu alleen nog maar voor mijn natuurlijke haarkleur.

#11 Welke kleur ogen heb je? 

Ik heb bruine ogen.

#12 wat is het meest kenmerkende aan jouw uiterlijk?

Ik gok mijn blik. Mensen vinden vaak dat ik zo boos kijk, ook al bedoel ik dat helemaal niet zo. Vandaar dat de leerlingen uit mijn klas mij vaak streng vinden denk ik 😉

#13 Wat is je sterrenbeeld? 

Jarig op 31 januari, dat maakt mijn sterrenbeeld een waterman.

 

Wil je het boek zelf kopen?

De boeken ‘999 vragen aan jezelf’ (deel 1 en 2) kun je kopen bij bol.com.

♥ Janet

* Deze tekst bevat een affiliate link.

6 thoughts on “999 vragen aan jezelf #1

  1. Hey there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge