999 vragen aan jezelf #2

by thatonetime
39 comments

“Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden?” Is de eerste regel tekst van de flaptekst van het boek ‘999 vragen aan jezelf’. Ik schafte dit boek aan en op de blog deel ik telkens een aantal vragen met jullie, om mij steeds een beetje beter te leren kennen.

In dit boek staan 999 persoonlijke vragen, waarin iedereen zijn/haar ei kwijt kan. In deze rubriek deel ik telkens een aantal vragen waar ik eerlijk antwoord op zal geven. In het boek staan open vragen, ja/nee vragen, twee-keuzedilemma’s, meerkeuzevragen, cijferschalen en driedingenlijstjes.


#14 Skiën of snowboarden 

Allebei heb ik eerlijk gezegd nog nooit echt gedaan. Ik ben een keer naar Bottrop geweest en een poging gedaan tot skiën. Dit begon redelijk goed op het oefenstukje en dacht dat ik het redelijk in de vingers had, totdat ik van de ‘echte’ baan afging. Dit ging echt best wel snel (in mijn beleving) naar beneden waarna ik een bocht moest maken. Dit ging echter zo snel dat ik probeerde te stoppen, maar dit lukte me niet en in paniek heb ik me maar laten vallen. Een medewerker kwam naar me toe geskied en vertelde me dat ik een gevaar voor mezelf en de anderen was, gênant. Ik moest de baan verder af LOPEN. Tot zover mijn skie-avontuur.


#15 Liefde of lust 

Dan kies ik voor de liefde. Ik ben al een aantal jaren gelukkig met mijn vriend.


#16 PC of laptop

Ik heb vorig jaar heel enthousiast een macbook gekocht, maar tot op heden begrijp ik nog steeds niet hoe alles werkt. Nog gênanter is dat ik er erg van baal dat ik in mijn laptop geen CD-ROM kan stoppen, waardoor ik de computerspelletjes niet kan spelen die ik zo leuk vind (bummer).


#17 Apple of Microsoft

Ik heb inmiddels alles van Apple. Al jaren een Iphone (en die begrijp ik wel redelijk goed), ik heb een Ipad gehad en nu een Macbook, daardoor moet ik wel voor Apple gaan. Microsoft is me voorheen altijd prima bevallen.


#18 Pen of potlood

Om te schrijven vind ik een pen fijner en dan het liefst een balpen. Als ik me af en toe verveel pak ik mijn potloden er wel eens bij om te werken in zo’n kleurboek voor volwassenen. En ja, dat vind ik nog leuk ook.


#19 Honden of katten

Ik heb zelf geen huisdieren, want ik zie echt op tegen al die haren! Ik ben niet echt een held in schoonmaken. Ik heb er nu al moeite mee om mijn huis schoon te houden, laat staan met een huisdier. Als ik moet kiezen, kies ik voor een hond.

999 vragen aan jezelf: honden of katten

#20 Werken of vakantie

Ha. Ik kies echt voor vakantie. Ik snap die mensen ook niet die in hun vakantie zeggen dat ze er wel weer aan toe zijn om te gaan werken. Dat heb ik echt nog nooit gehad.


#21 Pizza of pasta 

Ik ben echt fan van Italiaans eten en een lekkere pizza gaat er altijd wel in. Toch kies ik met overtuiging voor pasta. Ik heb echt liefde voor pasta en eet het ook regelmatig, in alle soorten en maten.