999 vragen aan jezelf #3

by thatonetime
24 comments

“Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden?” Is de eerste regel tekst van de flaptekst van het boek ‘999 vragen aan jezelf’. Ik schafte dit boek aan en op de blog deel ik telkens een aantal vragen met jullie, om mij steeds een beetje beter te leren kennen.

In dit boek staan 999 persoonlijke vragen, waarin iedereen zijn/haar ei kwijt kan. In deze rubriek deel ik telkens een aantal vragen waar ik eerlijk antwoord op zal geven. In het boek staan open vragen, ja/nee vragen, twee-keuzedilemma’s, meerkeuzevragen, cijferschalen en driedingenlijstjes.


#24 Welke drie dingen zoek je in een vriend?

Ik vind humor heel belangrijk. Daar word ik gewoon blij van. Daarnaast vind ik eerlijkheid en openheid heel belangrijk. Ik ben iemand die vaak haar mening geeft en ik verwacht van de ander ook hetzelfde.


#25 Welke drie dingen wil je je kinderen meegeven?

Mocht ik ooit kinderen krijgen, dan wil ik ze graag meegeven dat je eigen geluk op #1 moet staan. Je moet dingen doen in het leven waar je blij van wordt. Daarnaast wil ik mijn kinderen leren dat je goed en zuinig om moet gaan met de wereld; de natuur om je heen en dat je respectvol moet zijn naar je medemens.


#26 Hoe oud wil je worden?

Ik weet niet precies hoe oud ik wil worden. Ik wil nog heel veel jaren meegaan zodat ik nog heel veel van de wereld kan zien en mijn kinderen (mocht ik die ooit krijgen) kan zien opgroeien. Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje bang voor de ouderdom; als mijn lichaam en geest het beginnen op te geven.


#27 Hoeveel jaar ken je je partner? 

Dat is (nog maar) een jaar. Ik heb mijn partner vorig jaar in Nijmegen leren kennen toen ik een weekendje weg was met vriendinnen.


#28 Zou je de maan willen bezoeken? 

Nee, ik heb geen interesse om de maan te bezoeken. Ik houd het maar bij de mooie plekjes op aarde. Ik denk dat ik daar wel genoeg voldoening uithaal.


#29 Heb je een strafblad? 

Wat een random vragen allemaal. Maar nee, ik heb geen strafblad. Ik ben nog nooit in aanraking geweest met de politie of betrokken geweest bij een misdrijf. Verder dan mijn boetes voor te hard rijden kom ik niet.


#30 Zou je naar een naaktcamping gaan?

Ik ben nog nooit op een naaktcamping geweest en dit trekt mij eigenlijk ook niet. Ieder z’n eigen ding.. maar dit is niks voor mij. Ik zou het heel gênant vinden denk ik.


#31 Speel je wel eens vals?

Guilty. Ik moet zeggen dat ik dit wel eens probeer, maar ik ben er geen ster in dus ik word vaak gesnapt.


#32 Kun je tegen bloed? 

Ik heb geen problemen met bloed, maar vieze nasty wonden vind ik niet heel fijn om naar te kijken. Operaties op tv hoef ik ook niet te zien.


#33 Ben je in het Rijksmuseum geweest? 

Ik ben nog nooit in het Rijksmuseum geweest (is dat erg?). Musea spreekt me eigenlijk niet zo aan en breng dus ook niet zo vaak een bezoekje.


#34 Kun je tegen je verlies? 

Ik ben nogal competitief dus ik wil graag winnen, maar verlies weet ik toch altijd wel goed te verwerken. Ik vind dat ik redelijk goed tegen mijn verlies kan.


#35 Ga je graag naar het strand? 

Jazeker. Met een lekker temperatuurtje erbij vind ik het heerlijk. Ideaal als de buitentemperatuur warm is en het zeewater ook lekker is. Te veel wind vind ik overigens niet heel chill.

999 vragen aan jezelf: ga je graag naar het strand?

Nieuwsgierig naar andere vragen?

999 vragen aan jezelf #1

999 vragen aan jezelf #2


Wil je het boek ‘999 vragen aan jezelf’ kopen?

De boeken ‘999 vragen aan jezelf’ (deel 1 en 2) kun je kopen bij bol.com.

♥ Janet

* Deze tekst bevat een affiliate link.