999 vragen aan jezelf #4

by thatonetime
20 comments

“Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden?” is de eerste regel tekst van de flaptekst van het boek ‘999 vragen aan jezelf’. Ik schafte dit boek aan en op de blog deel ik telkens een aantal vragen met jullie, om mij steeds een beetje beter te leren kennen.

In dit boek staan 999 persoonlijke vragen, waarin iedereen zijn/haar ei kwijt kan. In deze rubriek deel ik telkens een aantal vragen waar ik eerlijk antwoord op zal geven. In het boek staan open vragen, ja/nee vragen, twee-keuzedilemma’s, meerkeuzevragen, cijferschalen en driedingenlijstjes.


#36 Houd je van wandelen? 

Ik doe het eigenlijk te weinig maar ik houd zeker van wandelen, vooral in het bos of een andere mooie omgeving. Alleen wandelen vind ik niet leuk, maar wel in leuk gezelschap. Ik ga dit binnenkort weer eens oppakken denk ik, ik moet het echt vaker gaan doen.


#37 Ben je een dierenmens?

Ik heb dus niet zoveel met huisdieren. Ik heb ze niet en vind het vies in mijn huis. Ik heb al genoeg moeite om mijn huis schoon te  houden, laat staan met huisdieren. Dieren in het wild vind ik te gek om te zien. Zo zag ik bijvoorbeeld dolfijnen en walvissen en wilde olifanten. Dat vind ik echt zo gaaf!

999 vragen aan jezelf: ben je een dierenmens?

#38 Ben je sportief? 

Ooit geweest. In mijn jongere jaren zelfs meerdere hardloopwedstrijden gewonnen maar atletiek ging me snel vervelen. Inmiddels sport ik al een tijd niet meer door een rugblessure. Hier heb ik helaas al een aantal jaren last van en dat heeft ervoor gezorgd dat ik al jaren niet meer echt heb gesport. Ik heb vorig jaar nog geprobeerd om te fitnessen, maar helaas heeft mijn pasje ruim een half jaar in de kast gelegen. Ik heb het abonnement net opgezegd. In verband met mijn rug denk ik dat het belangrijk is om mijn rugspieren te trainen, maar hoe precies moet ik nog bedenken.


#39 Stem je? 

Ik ben dus zo’n kneusje wat vrijwel nog nooit in haar leven heeft gestemd. De politiek interesseert me gewoon niet zo en ik heb er de ballen verstand van. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst (ja, shame on me) in mijn leven een stemwijzer ingevuld en ben ik naar het stembureau gegaan.


#40 Welke drie dingen lust je niet?

Er zijn genoeg dingen die ik niet lekker vind, maar nog wel kan eten als het moet. Er zijn ook genoeg dingen die ik echt niet lekker vind en waarbij het me echt veel moeite kost om weg te werken.

⇒ Geitenkaas. Ik vind dit zo vies! Ik kan er niet aan wennen en zelfs als ik een gerecht krijg voorgeschoteld maar niet weet dat er geitenkaas inzit, proef ik het bij hap één al.

⇒ Bleekselderij. Ik vind de smaak van bleekselderij dus echt niet lekker en kan er op geen enkele manier van genieten.

⇒ Haring. Nee, ook iets waar ik echt niet van kan genieten.


#41 Welke drie dingen staan er altijd op je boodschappenlijstje?

Aangezien ik thuis geen vriezer heb, ben ik gebonden aan kleine verpakkingen en niet teveel voorraad.

⇒ Wat ik dagelijks moet halen is brood. Ik kan brood dus niet in een vriezer bewaren en daardoor koop ik eigenlijk altijd een half brood. Zelf dan moet ik soms brood weggooien omdat het te lang blijft liggen.

⇒ Avondeten. Ik woon alleen dus als ik kook, kook ik bijna altijd voor een dag of twee. Als ik naar de supermarkt ga, moet ik dus vaak wat verse ingrediënten meenemen voor het avondeten.

⇒ Zuivel. Ik start de ochtend altijd met een glas zuivel. Dit is meestal melk.


#42 Wat voor werk of opleiding doe je? 

Ik ben inmiddels al heel wat jaren afgestudeerd aan de Pabo. Na deze opleiding ben ik een jaar naar Australië gegaan om te reizen en te werken als au-pair. Hier kreeg ik ook mijn eerste baan in het onderwijs als juf bij een Nederlandse school. Eenmaal terug in Nederland kreeg ik al redelijk snel een baan als juf. De laatste jaren volgde ik hiernaast nog een opleiding tot specialist hoogbegaafdheid en haalde ik een bevoegdheid om gymlessen te verzorgen. Sinds dit schooljaar werk ik als juf in het speciaal onderwijs, wat ik ontzettend interessant vind.


#43 Wat vind je de lekkerste pizza?

Een pizza gaat er van tijd tot tijd wel in. Als ik bij een pizzeria eet, ben ik blij als ze een pizza met carpaccio hebben. Ook een pizza met pesto gaat er altijd in. Jammer is wel dat het me nooit lukt om een hele pizza op te eten.