999 vragen aan jezelf #5

In het boek ‘999 vragen aan jezelf’ staan 999 persoonlijke vragen, waarin iedereen zijn/haar ei kwijt kan. In deze rubriek deel ik telkens een aantal vragen met jullie waar ik eerlijk antwoord op zal geven. In het boek staan verscheidene soorten vragen zoals: open vragen, ja/nee vragen, twee-keuzedilemma’s, meerkeuzevragen, cijferschalen en driedingenlijstjes.

Vandaag deel ik een kieslijstje met jullie.

#48 Haken of breien? 

Haken heb ik niet echt veel gedaan. Breien heb ik vroeger van mijn oma geleerd en ik heb menig sjaal proberen te maken. Ik was er nooit heel erg goed in om te breien, maar toch vond ik het leuk om te doen.


#49 Voorgerecht of dessert

Vroeger was ik fan van dessert, vooral ijsgerechten deden het goed. Tegenwoordig kies ik sneller voor een voorgerecht dan een nagerecht. Ik ben altijd in voor een lekkere carpaccio of ham & meloen. Als nagerecht kies ik tegenwoordig vrijwel nooit meer ijs. meestal kies ik iets van chocolade of cheesecake.

999 vragen aan jezelf - voorgerecht of dessert

#50 Introvert of Extravert 

Hoewel ik in sommige situaties erg rustig over kan komen voor de buitenwereld en dit ook bewust doe, ben ik in de meeste gevallen extravert. Ik heb een duidelijke mening en schroom niet om deze te delen.


#51 Nature of Nurture 

Tijdens de opleiding specialist Hoogbegaafdheid die ik vorig jaar volgde, hebben we het regelmatig over nature en nurture gehad. Of bepaalde dingen genetisch bepaald zijn of aangeleerd. Lastig te zeggen in sommige situaties maar ik ben van mening dat de omgeving/opvoeding/etc (nurture). in heel veel gevallen de aanleg ergens voor (nature) kunnen verzachten.


#52 Online of offline

Ik kan me geen leven zonder internet en sociale media meer voorstellen. Ik gebruik het voor mijn blog en daarnaast haal ik ook ontzettend veel inspiratie uit het internet. Tijdens het reizen heb ik er totaal geen moeite mee om een aantal dagen offline te zijn, maar als ik de mogelijkheid heb merk ik dat ik toch vaak even moet checken hoe het ervoor staat.


#53 Big Mac of Whopper

Een Big Mac of een Whopper eet ik eigenlijk nooit. Een keuze tussen de McDonald’s of de Burger King kan ik echter wel maken. Mijn voorkeur gaat uit naar de Mac, wellicht omdat we de deze ook hier in de stad hebben en de Burger King niet. Ik kom daardoor vrijwel nooit bij de Burger King.


#54 Teenslippers of kaplaarzen

Dan moet ik voor de teenslippers gaan, want deze horen in mijn beleving bij de zomer. Ze horen in ieder geval bij lekker weer. Ik vind het heerlijk om in de zomer op teenslippers te lopen en heb ze zelfs in de jungle gedragen. Ik heb al heel wat paar havaianas afgelopen.

999 vragen aan jezelf - teenslippers of kaplaarzen

#55 Wintersport of zomervakantie

Ik kreeg dit dilemma al eens tijdens de 15 reisdilemma’s-tag die ik een tijd geleden invulde. In deze blogpost kun je mijn mening lezen wat betreft de winter- of de zomervakantie.


#56 Baas of werknemer

Hoewel het me toch wel leuk lijkt om een keer een eigen (goedlopend) bedrijf te runnen, ben ik gewoon werknemer. Het aansturen van anderen lijkt me dan weer de mindere kant van het verhaal.


Nieuwsgierig naar 999 andere vragen?

999 vragen aan jezelf #1

999 vragen aan jezelf #2

999 vragen aan jezelf #3

999 vragen aan jezelf #4

‘999 vragen aan jezelf’ zelf kopen?

De boeken ‘999 vragen aan jezelf’ (deel 1 en 2) kun je kopen bij bol.com.

♥ Janet

* Deze tekst bevat een affiliate link.

32 thoughts on “999 vragen aan jezelf #5

  1. Nature en Nurture vind ik altijd interessant… Nurture doet enorm veel, denk ik, al kan je die nature ook nooit uitsluiten. Wat je zegt van verzachten, ik denk dat dat ook omgekeerd kan. Ik ben nooit gestimuleerd geweest in mijn meer artistieke kanten terwijl die er duidelijk waren, maar mijn vader vond dat niet belangrijk in het leven… Uiteindelijk komen ze er dan toch uit hoor en vind ik het behoorlijk jammer dat het van thuis uit nooit aangemoedigd is geweest…

  2. Wat een leuk blog!!
    Ik denk dat ik hier zelfs wat inspiratie uit kan halen. Dus het boek hoef ik niet te kopen haha.
    De keuze tussen een zomer en wintersportvakantie is voor mij lastig te maken hoor. En #48 en #49 deel ik met je 🙂
    Deborah onlangs geplaatst…Een korte break…My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge