999 vragen aan jezelf #6

by thatonetime
10 comments

In het boek ‘999 vragen aan jezelf’ staan 999 persoonlijke vragen, waarin iedereen zijn/haar ei kwijt kan. In deze rubriek deel ik telkens een aantal vragen met jullie waar ik eerlijk antwoord op zal geven. In het boek staan verscheidene soorten vragen zoals: open vragen, ja/nee vragen, twee-keuzedilemma’s, meerkeuzevragen, cijferschalen en driedingenlijstjes.

#57 Welke drie vakken vond je het leukst op school? 

Op school heb ik nooit echt iets te klagen gehad. Helemaal op de middelbare school niet. Ik heb de Havo zonder al te veel moeite succesvol af kunnen ronden. Niet omdat ik zo hard werkte, maar omdat ik goed kon leren. Ik was vrij laks in mijn werk en begon vaak te laat met mijn werk of het leren voor een toets. Onder druk presteren kon ik goed. Op de middelbare school vond ik Engels en Duits erg leuk. Deze talige vakken gingen me goed af. Ook vond ik handvaardigheid erg leuk (het gedeelte kunstgeschiedenis iets minder). Ik vond het leuk om creatief bezig te zijn. Niet omdat ik het zo goed kon, maar wel omdat ik het leuk vond om te doen.

#58 Welke drie dingen heb je gemist in je jeugd?

Poeh, ik heb niets gemist in mijn jeugd. Niets wat ik kan bedenken. Ik heb het altijd goed gehad en had niets te klagen.

#59 Welke drie smaken vind je het lekkerst?

Op het gebied van ijs vind ik chocolade, straciatella, vanille of brownie erg lekker, dat soort zoete dingen. Op het gebied van thee drink ik eigenlijk altijd fruitsmaakjes. Vroeger dronk ik juist alleen maar zwarte thee, maar ik vind dat nu echt niet lekker meer. Nu is het rooibos, bosvruchten of een ander fruitsmaakje.

#60 Hoeveel kinderen heb je?

Ik heb zelf 0 kinderen. Ik vermaak me momenteel prima met al mijn nichtjes en neefjes en ben op mijn werk ook altijd omringd door kinderen. Dat vind ik voor nu meer dan prima.

#61 Hoeveel huisdieren heb je?

Mensen die mij kennen weten dat ik niet echt een groot fan van huisdieren ben. Ik vind dieren heel leuk, maar ik heb ze liever niet in mijn eigen huis. Puur om het feit dat ik het niet hygiënisch vind en nu al amper mijn huis schoon kan houden, laat staan met huisdieren. Ik moet niet denken aan al die haren in huis!

#62 Hoeveel zwemdiploma’s heb je? 

Ik heb twee of drie zwemdiploma’s. Sowieso zwemdiploma A en B, maar van zwemdiploma C ben ik niet helemaal zeker. Ik kan me in ieder geval prima redden in het water.

#63 Hoeveel paar schoenen heb je? 

Mensen die mij kennen weten ook het antwoord op deze vraag. Nou, niet precies maar die weten wel dat het antwoord hoog ligt. Ik ben namelijk zo iemand die te vaak nieuwe schoenen koopt en zo veel paar schoenen heeft, dat veel schoenen amper tot nooit gedragen worden. Afgelopen week ben ik verhuisd en in de verhuizing heb ik alles opgeschoond. Ik heb heel veel paar schoenen weggedaan en kom denk ik nu op zo’n 20 paar. En dan is dus ongeveer de helft weggegaan.

#64 Hoeveel geld staat er op je rekening? 

Ik heb momenteel drie rekeningen. Mijn eigen lopende rekening en spaarrekening en dan heb ik ook nog een gezamenlijke rekening samen met mijn vriend. Op deze gezamenlijke rekening zijn we druk aan het sparen voor een huis. Op mijn eigen spaarrekening spaar ik doorgaans voor mijn reizen en mijn lopende rekening gebruik ik voor de dagelijkse zaken en hier wordt mijn loon op gestort. Omdat ik toch wel een gevalletje ben met een gat in mijn hand is sparen soms toch best lastig en is aan het einde van de maand mijn rekening toch vaak leeg.

#65 Houd je van zwemmen? 

Zwemmen is niet mijn grootste hobby maar in de zomer vind ik af en toe wel lekker om zo de verkoeling te zoeken. Met mijn chronische rugklachten wordt me aangeraden om regelmatig te gaan zwemmen, maar dat komt toch niet echt van de grond. Baantjes trekken is niet zo mijn ding en al helemaal niet om in mijn eentje te doen.

999 vragen aan jezelf - houd je van zwemmen?

#66 Kun je tegen kietelen?

Vroeger kon ik er beter tegen dan ik nu kan. Ik vind het nu toch niet heel erg fijn om gekieteld te worden.

#67 Lig je graag in de zon?

Vroeger kon ik dagenlang bakken in de zon en vond ik de wekenlange zonvakanties echt niet erg. Tegenwoord