999 vragen aan jezelf #7

by thatonetime
40 comments

In het boek ‘999 vragen aan jezelf’ staan 999 persoonlijke vragen, waarin iedereen zijn/haar ei kwijt kan. In deze rubriek deel ik telkens een aantal vragen met jullie waar ik eerlijk antwoord op zal geven. In het boek staan verscheidene soorten vragen zoals: open vragen, ja/nee vragen, twee-keuzedilemma’s, meerkeuzevragen, cijferschalen en driedingenlijstjes.

#68 Heb je wel eens iets gestolen?

Verder dan een snoepje of iets dergelijks uit de winkel ben ik nog nooit gekomen. Toen ik aan het backpacken was door Australie heb ik wel geleerd van mijn reismaatjes dat je in supermarkten, waar ze met zelfscans werken, je groenten kon laten scannen als uien omdat de uien heel goedkoop waren en andere groenten heel erg duur. Dit werd eigenlijk nooit gecontroleerd. Een reismaatje van mij is trouwens wel eens betrapt in een supermarkt. Hij maakte een flesje drinken open in de supermarkt en dronk deze op terwijl we de boodschappen aan het doen waren. Het lege flesje gooide hij weg in een prullenbak bij de groenteafdeling. Dit werd op camera gezien en moest mee naar een kamertje. Hij moest het flesje alsnog betalen en nooit meer zijn gezicht in de winkel laten zien.

#69 Heb je gerookt?

Ik ben begonnen met roken toen ik 18 jaar oud was. Toen ik in Australië woonde, rookte ik relatief veel en toen kon ik zelfs opstaan met een sigaret. Eenmaal in Nederland rookte ik nooit veel, tenzij er drank in het spel was. 😉 Dan kon het nog wel eens zo uit de hand lopen dat ik mijn éne sigaret aanstak met mijn andere. Inmiddels rook ik al een jaar vrijwel helemaal niet meer, maar tijdens een feestje kan ik de verleiding vaak nog niet weerstaan.

999 vragen aan jezelf: heb je ooit gerookt?

Deze foto is natuurlijk gemaakt voor de grap, maar dit geeft bovenstaande vraag wel (heel erg charmant) weer.

#70 Heb je ooit eens iemand geslagen?

Ik heb nooit iemand tijdens een ruzie geslagen. Vroeger kwam het geregeld voor dat er tijdens het uitgaan ruzies uitbraken. Ik vond dit altijd best interessant om te zien. Best erg dat ik die sensatie interessant vind, maar eraan deelnemen zal ik nooit durven.

#71 Ben je wel eens gearresteerd?

Nog nooit. Ik ben een keer aangehouden voor bellen achter het stuur, maar daar kwam ik met een waarschuwing vanaf. Verder heb ik twee keer in mijn leven moeten blazen terwijl ik aan het rijden was, maar daar was beide keren niets aan de hand. Zoveel spannends is er verder niet te vertellen.

#72 Welke drie woorden omschrijven jou het best?

Impulsief, zelfstandig en duidelijk.

Ten eerste ben ik vrij impulsief. Als ik iets in mijn hoofd heb gehaald, dan zal ik vaak koste wat het kost zorgen dat ik het voor elkaar krijg en wijk ik niet snel hiervan af. Zo had ik bedacht dat ik een jaar naar Australië zou gaan en een week later was alles geregeld.

Ten tweede zie ik mezelf als iemand die aardig zelfstandig is maar ook graag zelfstandig wil zijn. Iets in de trant van als ik hulp nodig heb, dan vraag ik het wel en anders moet je je er niet mee bemoeien. 😉 Ik weet goed hoe ik mijn eigen zaken wil hebben en regel dit graag zelf. Ik kan prima alleen zijn en voor mezelf zorgen. Ik ben zelfs meerdere keren alleen op reis gegaan.

Ten derde ben ik zoals ik hierboven al noemde, aardig duidelijk in hoe ik bepaalde dingen wil hebben. Ik heb op veel zaken een duidelijke visie waar ik achter sta. Ik wil deze visie dan ook graag met anderen delen. Daarnaast ben ik eerlijk en zeg waar het op staat.

#73 Welke drie dingen doe je met een computer? 

Ik gebruik mijn laptop vooral voor het schrijven en bijhouden van mijn website. WordPress is dus ook een veelbezochte website om hier aan mijn blog te werken. Daarnaast gebruik ik mijn laptop vaak om te Netflixen. Ik ben echt een groot fan van Netfllix, al heb ik daar niet altijd zoveel tijd voor. Wat veel mensen niet van mij weten is dat ik het eigenlijk heel leuk vind om te gamen. Zo kan ik in de vakantie weer wat tijd inhalen om spelletjes te spelen. Als ik vakantie had ging ik bijvoorbeeld een dag naar mijn ouders toe om daar op de computer oude computerspelletjes te spelen. Heerlijk.

#74 Welke natuurramp zou je zeker niet willen meemaken? 

Nu wil ik eigenlijk geen enkele natuurramp meemaken. We weten inmiddels heel goed hoe krachtig moeder natuur kan zijn. Tijdens mijn rondreis door Sri Lanka bezochten wij een tsunami museum. Wat een horror was dat zeg met golven van wel 30 meter hoog! Je kunt het jezelf niet voorstellen. Ik mag hopen zoiets nooit mee te hoeven maken!

999 vragen aan jezelf: Welke natuurramp zou je zeker niet willen meemaken?

Dit standbeeld is net zo hoog als de hoogste golf aan de westkust van Sri Lanka tijdens de tsunami. Deze golf was 15 meter hoog. Aan de oostkust van het land was de hoogste golf zo’n 30 meter hoog!

#75 Hoe vervoer je jezelf over het algemeen? 

Ik doe eigenlijk alles met de auto. Sinds ik mijn rijbewijs heb ben ik ontzettend lui geworden. Waar ik vroeger elke dag zo’n 25 km moest fietsen om van en naar school te komen, werd dat na mijn 18e drastisch minder. Mijn fiets heeft zelfs al jaren een lekke band. Ik rijd nu elke dag naar mijn werk.

#76 Op wie lijk je het meest? 

Qua uiterlijk lijk ik echt het meeste op mijn moeder. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord, en nog steeds moet horen dat ik zoveel op mijn moeder lijk. Als ik foto’s van mijn moeder in haar jongere jaren bekijk, dan zie ik mezelf daar echter nog niet in terug.

#77 Welk filmgenre spreekt je het meest aan?

Ik houd wel van een goede drama- of actiefilm. Romantische films kunnen er bij mij ook wel in, zolang het maar geen Nederlandse films zijn. Over het algemeen zijn de Nederlandse films niet echt (helemaal niet) mijn favoriet. Zo was ook de laatste Nederlandse film die ik bezocht geen succes en heb ik zelfs overwogen om in de pauze weg te gaan. Er zijn weinig Nederlandse films die ik echt goed vind, Zwartboek is daar één van. Dat vind ik dan wel weer echt een goede film.

#78 Wat is je favoriete provincie?

Bestaat er zoiets als een favoriete provincie hebben? Ik heb wel een favoriet land, maar een favoriete provincie heb ik echt niet. Ik woon al vrijwel mijn hele leven in de provincie Drenthe en dat bevalt goed. Toch mis ik wel eens de levendigheid die je bijvoorbeeld in de randstad of andere grote steden hebt. Binnenkort ga ik verhuizen naar de provincie Gelderland, wat ik qua natuur een hele mooie provincie vind. Ik kom al bijna mijn hele leven op de Veluwe en vind het er echt prachtig. Ik wandelde er een paar maanden geleden nog.. ik ga graag naar deze regio terug.

Nationaal park Veluwezoom, Nederland

#79 Wat heb je vroeger verzameld?

Vroeger was ik een groot Spice Girls-fan en ik had het liefst zoveel mogelijk spullen die met de Spice Girls te maken hadden. Van posters tot videobanden tot mokken en potloden. Ik was groot fan. Inmiddels is dat niet meer het geval en van hun nieuwe tour die ze aangekondigd hebben krijg ik het dus ook niet gelijk warm.


Nieuwsgierig naar andere vragen?

999 vragen aan jezelf #1

999 vragen aan jezelf #2

999 vragen aan jezelf #3

999 vragen aan jezelf #4

999 vragen aan jezelf #5

999 vragen aan jezelf #6


‘999 vragen aan jezelf’ kopen?

De boeken ‘999 vragen aan jezelf’ (deel 1 en 2) kun je kopen bij bol.com.

♥ Janet

40 comments
0

You may also like

40 comments

Marcella december 7, 2018 - 3:42 pm

Leuk om je weer beter te leren kennen! Een tsunami meemaken, dat hoeft van mij ook niet. Lijkt me zo heftig! Ik was in Christchurch in Nieuw-Zeeland en zag heel wat jaren na de aardbeving wat het effect was… heftig! Dat hoop ik ook nooit mee te maken.
Marcella onlangs geplaatst…Ek Balam – Maya tempel van de zwarte jaguarMy Profile

Reply
thatonetime december 7, 2018 - 6:25 pm

Poeh dat kan ik me heel goed voorstellen. Zoiets hoop ik ook echt nooit mee te hoeven maken.

Reply
Esther november 26, 2018 - 4:15 pm

Wat een leuke weetjes! Diversiteit waardoor je echt iets over iemand te weten komt!

Reply
thatonetime november 27, 2018 - 4:36 pm

De vragen zijn inderdaad erg divers, dat maakt het juist zo leuk vind ik. 😉

Reply
The lemon kitchen november 26, 2018 - 11:19 am

Haha wat een leuke vragenlijst zeg! Ben je wel even mee bezig ook haha!
The lemon kitchen onlangs geplaatst…Bergamot cakejes met frisse icingMy Profile

Reply
thatonetime november 27, 2018 - 4:31 pm

Ja, ik moet er ook nog heeel erg veel! 😉

Reply
Juliette november 25, 2018 - 11:45 pm

Ik heb ook dit boek cadeau gekregen en er eigenlijk niets mee gedaan! Misschien moet ik het ook maar invullen want het zijn best leuke vragen! Leuk om je zo beter te leren kennen!

Reply
thatonetime november 27, 2018 - 4:22 pm

Wat leuk dat je dit cadeau hebt gekregen. De vragen zijn heel divers en dat maakt het tof om ze te beantwoorden.

Reply
Linda november 25, 2018 - 7:09 pm

Ik denk dat het nuttige van iets in een Australische winkel haast een ding is daar. Mijn tante (geboren en getogen in Australië) vind het ook heel normaal om bijvoorbeeld een tros druiven op te eten voor ze bij de kassa is haha!

Reply
thatonetime november 25, 2018 - 7:52 pm

Oh hahah als zelfs de locals het doen.. 😉

Reply
Natalie november 25, 2018 - 7:36 am

Altijd leuk zo’n vragenlijstje! Ik heb zelf een boekje met gelijkaardige vragen, ook tof om later eens op terug te kijken 😀

Reply
thatonetime november 25, 2018 - 8:29 am

Wat leuk! Ik vind het ook tof om de antwoorden van anderen te lezen!

Reply
Jenny november 23, 2018 - 7:35 pm

Wat een grappig boek. Zo kun je iemand echt leren kennen.

Ben je van plan alle vragen te beantwoorden?

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:47 pm

Nou, als ik zie hoe snel ik er nu doorheen ga is dat een vijfjarenplan o.i.d. 🙂

Reply
Alexa november 23, 2018 - 9:29 am

ah wat een leuke vragen! En wat goed dat je zo goed als gestopt bent met roken!

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:47 pm

Danku! 😀

Reply
ingrid november 23, 2018 - 8:41 am

wat ene leuke manier om iemand zo wat beter te leren kennen

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:46 pm

Dankjewel!

Reply
Nicole Orriëns november 23, 2018 - 6:07 am

Ik ben ook nooit gearresteerd of zoiets. Ik ben veel te braaf ; )

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:45 pm

Haha idem dito hoor!

Reply
Lipstickencupcakes november 22, 2018 - 10:23 pm

Leuk om te lezen. Vooral grappig om te zien hoe je over dingen denkt.

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:45 pm

Ik vind dit soort vragen altijd heel leuk om ook bij anderen te lezen. Leuk vergelijkingsmateriaal.

Reply
Kelly november 22, 2018 - 7:01 pm

Wat een leuke tag! Ik zag deze laatst ook bij een andere blogger voorbij komen. Ik heb nog nooit gerookt, ben nooit gearresteerd, nooit iets gestolen en nog nooit iemand geslagen. Heel braaf dus, haha 😉

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:44 pm

Haha wat saai zeg! #geintjenatuurlijk

Reply
Melissa november 21, 2018 - 7:49 pm

Leuke manier om je zo beter te leren kennen

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:44 pm

Dankjewel! 🙂

Reply
Custodia Chineva november 21, 2018 - 7:38 pm

Wat leuk vragen zeg en antwoorden heel kanp van je… misschien moet ik het ook gaan doen thankss

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:43 pm

Moet je zeker doen! Ben benieuwd wat jij gaat antwoorden.

Reply
Sherry november 21, 2018 - 6:07 pm

Leuke tag en leuk beantwoord. Ik heb zelf nog nooit gestolen en gerookt. Ook ben ik nog nooit aangehouden.

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:43 pm

Heel braaf haha.

Reply
Lianne november 21, 2018 - 4:19 pm

Altijd leuk, zo’n post, zelfs als ik je verder niet ken 😉

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:43 pm

Altijd leuk om iemand zo te léren kennen toch..

Reply
Mario november 21, 2018 - 2:47 pm

Herkenbaar. Ik rook eigenlijk ook niet. Pas na een aantal flessen bier begint het wel een beetje te kriebelen haha. Heb bijna 15 jaar gerookt en nooit gedacht te kunnen stoppen. Was achteraf best wel gemakkelijk haha

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:42 pm

Ik heb daar ook geen moeite mee gehad, maar na die paar borrels blijft het lastig. 😉

Reply
lodi november 21, 2018 - 8:54 am

Wat een grappige vragen, ik heb ook nooit iets gestolen al heb ik ook wel geleerd net zo te winkelen als jij toen ik 20 jaar geleden een jaar in Australie was, haha maar dat deed ik alleen daar omdat k toen nog al platzak was.

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:41 pm

Whaha wat erg! Dat was toen al een dingetje dus… Het verandert ook nooit! 😀

Reply
Felice Veenman november 21, 2018 - 8:13 am

ik heb als een ketter gerookt en rook nu sporadisch met een vriendin mee.
dat bevalt beter

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:41 pm

Ja, snap ik. Ik rook al heel wat jaren nog maar zo weinig. Ben er nu helemaal af.

Reply
Nicole Orriëns november 21, 2018 - 7:31 am

Fijn dat je nu van het roken af bent. Hoe kwam het dat je in Australië zoveel rookte? Is dat daar nog gewoon?

Reply
thatonetime november 24, 2018 - 8:39 pm

Ja, geen idee. Ik denk inderdaad een beetje een gewoonte daar.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: