9x the Burj Khalifa in Dubai

In november 2012 was ik op mijn terugweg naar huis, na een jaar Australië. Na een tussenstop in Singapore, was mijn volgende stopover in Dubai. Hier zou ik drie dagen verblijven voordat ik weer naar Nederland ging. Alle verhalen over Dubai zijn waar en ik keek mijn ogen uit; hoe klein de scheiding was tussen woestijn en de dichtbebouwde stad. Heel bijzonder, zo’n trendy metropool in the middle of nowhere, met the Burj Khalifa.

Tijdens mijn reis moest ik natuurlijk ook the Burj Khalifa op. Dit is het grootste gebouw van Dubai, en zelfs van we hele wereld! Hieronder een aantal weetjes over deze gigantische wolkenkrabber.

the Burj Khalifa, Dubai

1. The Burj Khalifa is met zo’n 828 meter het grootste gebouw van de wereld. Het gebouw telt meer dan 160 verdiepingen.

 2. The Burj Khalifa heeft een aantal records op zijn naam staan, zoals het hoogste aantal verdiepingen in de wereld, het hoogste outdoor observatiedek in de wereld en de lift met de langste reisafstand in de wereld. Ook is er in dit gebouw de hoogste nachtclub en moskee ter wereld te vinden.

3. Je mag voor 150 dirham het grootste gebouw ter wereld op, dit is omgerekend zo’n €32 euro (2012).

4. Op 21 september 2004 werd de bouw van the Burj Khalifa gestart, zo’n vijf en een half jaar later, op 4 januari 2010 werd het gebouw geopend.

5. Toen er gebouwd werd aan dit gebouw, stond het bekend als de Burj Dubai. Pas enkele uren voor de opening werd bekend dat het the Burj Khalifa zou gaan heten.

Fontein in Dubai Mall
Ice Rank Dubai Mall

6. Het grondplan van de toren is gebouwd in de vorm van de Hymenocallis, dit is een woestijnbloem die veel in die regio te vinden is.

7. Naast het observatiedek is er nog veel meer te vinden in het gebouw. Zo zijn er meer dan 900 appartementen die bewoond worden, zijn er kantoorpanden en is er het beroemde Armani hotel, ontworpen door modeontwerper Georgio Armani en zijn er genoeg recreatiegelegenheden zoals restaurants en nachtclubs.

8. Als je een ticket hebt gekocht en naar de liften loopt, loop je door een lange gang waar je alles kunt lezen over de geschiedenis van Dubai en van the Burj Khalifa.

9. Je kunt niet helemaal tot de top van het gebouw gaan. Het observatiedek is gelegen op level 125, wat je brengt naar een hoogte van 555 meter.

View from the Burj Khalifa
View from the Burj Khalifa

Ben jij al eens op het grootste gebouw ter wereld geweest?


Nieuwsgierig naar meer?

Tips en feitjes over the Dubai Mall


Beginnen met de voorpret?

Auto huren in Dubai?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

♥ Janet 

38 thoughts on “9x the Burj Khalifa in Dubai

  1. Ik kende dit gebouw helemaal niet. Het ziet er echt gigantisch uit. Waarschijnlijk zou ik er niet in durven, veel te hoog. De toegangsprijs is wel hoog vind ik, dat zou me ook tegenhouden.

  2. Ik heb er gewerkt in een Starwood hotel als food-& beveragemanager in the Tourist Area en zeg: Noooit meer! Prachtig, natuurlijk, maar als alleenstaande, blonde, lange vrouw met Westerse maatstaven kon ik er niet aarden door de strikte regels en omgang die wij gewoon niet kennen vanuit Nederland. Na drie weken had ik het echt wel gezien en ben weer naar mijn toenmalige leven in Griekenland terug gegaan. Ik koester wel de herinneringen, natuurlijk 😉

    1. Dat kan ik me heel goed voorstellen dat het erg lastig is om daar te aarden.. Ik had me tijdens mijn eerste bezoek niet goed ingelezen en kwam aan op het vliegveld in kort hemdje en shorts. Ik heb heel wat gezichten gekregen toen ik daar door Dubai liep.

  3. Dubai is zo’n land die mij een beetje afschrikt, maar als ik de foto’s zie en je ervaring lees, dan denk ik van hmmm misschien moet deze toch maar es op mijn to-do lijstje komen?

  4. Wow! Ik ben ook 2 keer in Dubai geweest omdat er toen Nederlandse vrienden woonden. Dit gebouw wel gezien en op foto’s. Er zelf niet in geweest. En het is precies dat wat jij schrijft; die kleine scheiding tussen woestijn en metropool. Wat me ook zeker wat deed was de scheiding arm rijk.

    1. Ja klopt, de scheiding tussen arm en rijk is ook goed te zien! Dat kon je ook vanaf de Burj Khalifa zien. De wolkenkrabbers om je heen en een paar km. verderop zie je hutjes.

  5. Een jaar Australië? Wat gaaf! Dat is echt een hele grote droom van mij, maar ik ben er nog nooit geweest. Ik hoop daar over 2 jaar heen te kunnen gaan, maar over een maand ga ik naar China dus ik moet weer even sparen, haha. In Dubai ben ik ook nog nooit geweest maar lijkt mij ook erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge