Alanya in oktober: Yay or Nay

by thatonetime
23 comments

Het was weer tijd voor het jaarlijkse stedentripje. Samen met mijn moeder en zus vertrok ik voor een week naar de badplaats Alanya in Turkije. De mannen hadden we thuis gelaten, dit keer was het ladies only!

Alanya

Alanya is één van de grootste vakantieoorden in Turkije, en ook één van de populairste. Alanya ligt aan de Turkse Rivièra en is gelegen tussen het Taurusgebergte en de Mediterrane zee. Alanya heeft een tropisch klimaat, waardoor het zelfs in de herfst nog heerlijk was om heen te gaan.

Alanya is gelegen aan een rots, met aan beide kanten een strand: het Cleopatrastrand en het Ooststrand. Wij zaten aan de kant van het Cleopatrastrand. Alanya is erg ingesteld op toerisme en dat is overal aan te zien: aan het aantal toeristenwinkels en de verkopers hiervan, aan het uitgaansleven, aan het aantal hotels en aan het feit dat in elke straat wel drie tourbureautjes te vinden waren.

Alanya, Turkije

Onze reis naar Alanya

Eenmaal aangekomen bij ons hotel merkten we dat het eind oktober was. Het was er rustig, de mensen maakten zich al klaar voor de winterstop. Het hotel zag er prima uit, met buiten een heerlijk zwembad. Helaas was het water erg koud doordat het veel in de schaduw lag. Dat is dan wel een nadeel als je in oktober gaat.

We verbleven in een all inclusive hotel. All inclusive heeft zo zijn voordelen en nadelen. Nou moet ik zeggen dat ik het fijn vond dat je op elk moment kon eten en drinken wat je wilde. Hier betaal je natuurlijk wel voor, maar het was wel erg gemakkelijk. Echter vind ik het over het algemeen juist zo fijn om op pad te gaan en leuke drink- en eettentjes op te zoeken.

Alanya is een mooie stad. De haven is prachtig en ik vind het vooral leuk om door de stad te struinen en te ontdekken wat de stad allemaal te bieden heeft. In de steegjes vind je meestal de leukste winkeltjes of restaurantjes. Alanya is niet erg groot, dus dit kan je prima te voet doen.

De armoede vind je tussen het toerisme wel terug in de stad. Ook zijn de mensen die werken in de hotels, vaak mensen van buitenaf (uit de bergen) die hier komen werken om op die manier hun familie te onderhouden. Hier valt meer geld te verdienen dan in hun woonplaats.

De haven van Alanya, Turkije

Waar ik echt een hekel aan heb, en dit is vast een probleem voor velen, zijn de opdringerige verkopers. Iedereen loopt tegen je te praten, wil je naar binnen lokken en wil je wat aansmeren. Ik vind het erg irritant. Als ik iets wil kopen, dan doe ik dat echt wel en als ik een leuk winkeltje zie, dan kies ik er zelf voor om naar binnen te gaan. Gelukkig heb ik me de afgelopen jaren in getraind om dit te negeren en dit lukt aardig. Ik kan het nu prima handelen. 😉

Een voordeel van op vakantie gaan in het naseizoen, is dat de touroperators nog wat tours proberen te verkopen aan het beetje toeristen wat nog in de stad is. Hierdoor kun je gemakkelijk onderhandelen over de prijs (dit kan sowieso wel, maar nu nog meer). We hadden een boottocht geboekt, waarbij we gratis een tocht door de bergen bijkregen, altijd leuk.

Tijdens de boottocht kregen we veel te horen over de omgeving en over de geschiedenis van deze stad. Het is wel echt een toeristending om te doen, maar ook wel weer leuk en interessant. Bovendien was het zo’n 25 graden, dus een middag op een boot vertoeven was helemaal niet erg!

We voeren langs de kust van Alanya en kwamen in een rotsachtige omgeving terecht. Hier gingen we zwemmen, in grotten zwemmen en genieten van de berggeitjes op de kliffen, erg leuk. Het water was helderblauw en heerlijk om in te zwemmen, veel beter dan in het zwembad van het hotel.

Alanya, Turkije

Naast het struinen door de straten zijn we natuurlijk ook op een Turkse markt geweest. Dit moet je ook wel gedaan hebben als je in Turkije bent. Turkije staat namelijk bekend om zijn goedkope spullen. Tenminste, vergeleken met Nederland is alles hier natuurlijk erg goedkoop. Ideaal om kleren te kopen, decoratie voor in huis, boeken, veel prullaria, etc. Van alles is hier te vinden voor een klein prijsje.

De afgelopen week hadden we van alles gedaan, genoten van het mooie weer, gewandeld door de stad, de boottocht, op een kameel gereden, op stap geweest, rit door de bergen, karaoke en vooral veel spulletjes gekocht.

De volgende keer zou ik denk ik niet kiezen voor een all- inclusive accomodatie, maar lekker veel buiten de deur eten. Alanya is een ideale vakantiebestemming vanwege het lekkere weer, het is goedkoop, de mooie stad waar je door de toeristische dingen de armoede blijft zien en er is genoeg te doen.

Weven op straat in Turkije
Zwemmen in grotten in Alanya , Turkije
De leuke bergdorpjes langs de Turkse Rivièra.
Locals op het strand

Nieuwsgierig naar meer?

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Alanya?

Auto huren in Turkije?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

♥ Janet

23 comments
0

You may also like

23 comments

Lodi september 1, 2017 - 7:08 am

Het lijkt me heerlijk om dit soort plekken in de nazomer te bezoeken. Het is rustiger en ent als dat je zegt, je kan nog wat onderhandelen over de prijzen.

Reply
Nicole Orriëns september 1, 2017 - 6:51 am

Het lijkt me een mooie reisbestemming. En 25 graden is een prettige temperatuur.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Atag vaatwasser definitief kapot: rechten als consumentMy Profile

Reply
Sandy augustus 31, 2017 - 8:56 pm

Jeetje wat ziet dat er idyllisch mooi uit, geweldig! Die verkopers lijken me wel heel naar, ik zou dat denk ik lastig vinden om mee om te gaan, haha
Sandy onlangs geplaatst…Mijn favoriete Netflix series [deel 4]My Profile

Reply
Rinette augustus 28, 2017 - 2:40 pm

De kust ziet prachtig uit. Ik hou zelf totaal niet van opdringerige verkopers, dit is zelfs voor mij een van de redenen dat ik nog niet op vakantie ben geweest naar Turkije. Laat mij maar zelf rondneuzen, als ik iets leuks zien dan merken ze het vanzelf wel.

Reply
thatonetime augustus 29, 2017 - 8:13 am

Dat is echt super irritant hè.. Negeren en ‘no thanks’ komt vaak van pas 😉

Reply
Naomi Anna augustus 25, 2017 - 2:13 pm

Ik denk niet dat ik in deze tijd snel voor Turkije zou kiezen als vakantieland. Maar de foto’s hebben me wel overtuigd om ooit een keer te gaan. Misschien als het weer wat vrediger is in de wereld 🙂

Reply
thatonetime augustus 25, 2017 - 6:39 pm

Ja, snap ik! Het is er momenteel aardig onrustig.

Reply
Peggy augustus 21, 2017 - 10:40 am

Leuke review! Ik zou niet zo snel naar Turkije gaan.. waren er überhaupt veel toeristen want ik las dat het toerisme erg terug loopt ivm aanslagen etc!? Ik zou me dan niet helemaal op mijn gemak voelen..

Reply
About Fashion Life augustus 17, 2017 - 8:15 am

Ik zou niet zo snel meer naar Turkije gaan eigenlijk. Maar wel fijn dat jij het leuk hebt gehad! Ook gaaf dat je op een kameel hebt gereden. X A

Reply
Nicole Orriëns augustus 16, 2017 - 4:57 am

Opdringerige verkopers lijkt mij ook erg vervelend. Dan kun je niet prettig rustig rondlopen lijkt mij zo.
All inclusive lijkt me wel heel fijn!

Reply
Andrea augustus 15, 2017 - 7:39 pm

Turkije zou ik ook graag eens heen willen. Al zou ik het nu niet zo snel doen ivm terrorisme enzo. Wat gaaf dat je tussen de grotten hebt gezwommen en bergeitjes hebt gezien. Lijkt me heel leuk.

Reply
Miss K augustus 15, 2017 - 7:29 pm

Leuk hoe je het beschrijft. leuk om volgen. De laatste jaren ben ik niet meer in turkije geweest.

Reply
Marsha augustus 15, 2017 - 6:20 pm

Ziet er erg mooi uit! Maar ik zou denk ik niet zo snel naar Turkije gaan tegenwoordig.

Reply
Sofie Katelijne augustus 15, 2017 - 6:18 pm

Oh wat ziet dit er prachtig uit zeg! En heerlijke foto’s heb je genomen 🙂

Reply
Emma augustus 15, 2017 - 4:48 pm

Alanya vond ik echt een mooie bestemming. Helaas vind ik dat je in zo’n all inclusive toch vaak blijft plakken in je hotel. Leuk om te relaxen, maar ik heb liever een vakantie waar je nog meer kan zien en doen 🙂 x

Reply
Jessica augustus 9, 2017 - 11:28 am

Ben zelf nog nooit in Alanya geweest, wel een keer in Side. Weet niet of ik nu nog snel naar Turkije zou gaan.

Reply
Willem Meester augustus 9, 2017 - 10:19 am

Wat lekker zeg al die reizen! Goed dat je het zo tof omschrijft. Keep it up.

Reply
Marjolein augustus 9, 2017 - 6:54 am

Het ziet er prachtig uit! En natuurlijk ook veel voordeliger dan in het hoogseizoen! Alleen zou ik een plons in het zwembad wel missen 🙂

Reply
Dafne augustus 9, 2017 - 5:47 am

Turkije is echt een mooi vakantieland. Opdringerige verkopers heb je bijna overal (helaas). Maar gelukkig is er genoeg moois om dat op de koop toe te nemen 😉

Reply
Danella augustus 8, 2017 - 7:43 pm

Mooie foto’s! Ben nog nooit in Alanya geweest, maar lijkt me wel een mooie omgeving. Al vind ik van die opdringerige verkopers ook altijd heel vervelend, maar die heb je overal.

Reply
thatonetime augustus 9, 2017 - 12:22 am

Ja het is redelijk irritant, maar ik ben inmiddels heel goed geworden in negeren ☺️

Reply
Jenny - IkReis augustus 8, 2017 - 6:53 pm

Wat mooi! Ik was een paar weken geleden voor het eerst in de Turkse Rivièra (in Antalya). Dat heeft me aangenaam verrast.

Reply
thatonetime augustus 9, 2017 - 12:22 am

Leuk, waar was je? Ja als je even door het toeristengebeuren heen kijkt, is het erg mooi!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: