Australië 2.0 PT1

by thatonetime
1 comment

In 2011 begon ik mijn grote avontuur, één jaar reizen door het land van mijn dromen: Australië. Na zes maanden gewerkt te hebben in Perth, begon ik mijn backpackavontuur. Zes maanden door dit prachtige land reizen. En dit was FAN TAS TISCH! Ik wist gelijk dat dit niet de eerste en laatste keer zou zijn dat ik dit prachtige land bezocht, en dat bleek juist te zijn, kan ik nu zeggen. In 2014, twee jaar later, bezocht ik Australië opnieuw. Deze keer om mijn rondje Australië compleet te maken.

Het was heerlijk om weer terug te zijn! Net zoals de eerste keer, wilde ik eigenlijk nooit meer weg. Tijdens mijn reis van zes weken door Australië hield ik een dagboek bij. Hierbij mijn avonturen.

Australië, wat heb ik je gemist!
Na een lange vlucht kwam ik aan op Perth Airport. Bij de douane moest ik wel even meelopen naar een apart kamertje, omdat er wat problemen waren met mijn visum. Gelukkig konden deze problemen opgelost worden en zette ik op 12 juli 2014, 07.45 uur lokale tijd, eindelijk weer voet op Australische bodem.

Ik werd opgewacht door mijn lieftallige vriendin Nadine, een Duits meisje die ik heb ontmoet toen ik in Perth woonde. Ik heb haar toentertijd gekoppeld aan een van mijn Australische vrienden en inmiddels zijn ze zelfs getrouwd! Good for me, want ik heb nu een leuke slaapplek. Ik heb de gehele week in Perth bij hen mogen logeren, dat is het mooie van reizen! Het was erg fijn om weer terug te zijn in Perth, it felt like I never left. Ik heb een erg leuke week gehad. De week bestond voornamelijk uit het afspreken met vrienden. Zo ben ik op bezoek geweest bij het gezin waar ik twee jaar geleden werkte als au-pair en heb ik mijn oud- collega en vriendin Tania weer gezien(ik werkte op de NLe school, gevestigd binnen een Australische school waar zij werkzaam was).

Na ruim een half jaar ergens gewoond te hebben, denk je dat je alle ins en outs van de stad wel kent.. maar nee hoor, ook ik heb deze keer weer een paar leuke nieuwe plekjes ontdekt. Zoals de Mechanics Institute Bar. Een leuk, klein barretje ergens in een steegje te vinden. Daar houd ik nou van… die plekjes die je niet zomaar te weten komt, maar waarvoor je moet zoeken!

Mijn weekje Perth was erg leuk, maar na een week was het tijd om mijn reis voort te zetten want dit was immers waarvoor ik terug was gekomen: mijn rondje Australië afmaken.

Vanuit Perth vloog ik naar Melbourne. Nu ben ik niet zo’n fan van vliegen tijdens het reizen, omdat je zo alles wat tussen punt A en punt B ligt, mist. Liever pak ik de auto of de bus. Maar twee jaar geleden heb ik al veel gezien van het zuidelijke gedeelte van Western Australia en aangezien ik niet heel veel tijd heb, heb ik er maar voor gekozen om te vliegen. Melbourne it is!

Ik was er nog geen halve dag en toen zat ik al in de kroeg met Bryony, mijn reismaatje van twee jaar geleden. Zij woont inmiddels in Melbourne en ik moet zeggen dat ik wel een beetje jaloers op haar ben, dat ze al zo lang in dit prachtige land woont. Ik begon me wel een beetje af te vragen wat hier fout is gegaan.. hoe kan het dat zowat alle mensen die ik heb leren kennen twee jaar geleden, inmiddels gesetteld zijn in OZ en nog geen plannen hebben om terug naar ‘huis’ te gaan? I wish it was me!

Melbourne is een prachtige stad. De stad is trendy en vriendelijk. Ik verbleef in een hostel op Flinders Street, in het centrum van de stad. Na twee dagen kwam Keshia naar Melbourne, een vriendin uit Perth. Zij was ook wel toe aan een nieuw avontuur en kwam Melbourne samen met mij ontdekken. De upgrade naar ons eigen appartement, nog dichter bij het centrum, was snel gemaakt. We hebben de stad per voet ontdekt. De drukte, de mensen, de architectuur en natuurlijk het uitgaansleven. Wat ik wel gaaf vond was Hosier Lane. Een steeg die bekend staan om zijn street art. De hele steeg is gevuld met graffiti, die van tijd tot tijd veranderd.

We hebben ook een dag St. Kilda ontdekt. Iets wat je gezien moet hebben als je in Melbourne bent. St. Kilda is een suburb buiten de stad, zo’n 10 minuten met de tram vanaf het centrum. Het voelt als een dorpje op zich. Wat een rust vergeleken met het centrum. Hier spreken wij ook af met Brent. Een man die ik twee jaar geleden heb ontmoet toen ik in Airlie Beach woonde. Hij had hier destijds een vrijgezellenfeest. We kletsen wat onder het genot van een hapje en drankje. In de avond gaan belanden we met z’n drieën in een karaokebar.

<