Australië 2.0 PT2

by thatonetime
1 comment

We gaan verder met mijn traveldiary. Ik heb Melbourne achter me gelaten om met een nachtbus verder te reizen naar Sydney.

Na zo’n tien uur met de nachtbus te hebben gereisd, kwamen we eindelijk aan in Sydney. We stapten uit bij het centraal station. Ik had niks geboekt, me totaal niet verdiept in de stad en had dus geen idee waar ik heen moest gaan. Ik stapte af op twee Schotse meiden die ook uitstapten, om te vragen waar zij heen gingen. Zij hadden ook niks geboekt. Dus drie meiden in een vreemde stad, gingen op pad om een hostel te zoeken. We zijn met de trein naar Kings Cross gegaan, een wijk die bekend staat om zijn ruige nachtleven. We horen dat de wijk staat bekend als Sydneys red light district en heeft een hoge criminaliteit.

Daar merkten we gelukkig niks van in ons hostel, HQ. Ik had voor een nacht geboekt, met het plan de volgende dag mijn reis voort te zetten, richting de zon! Ik kwam op de kamer, wat meer leek op een lange gang met links en rechts stapelbedden neer geplant, welgeteld 14. Die middag heb ik een beetje door Kings Cross gelopen en, nog belangrijker, mijn reis geboekt voor de komende weken. Omdat ik nog maar zo’n 2,5 week de tijd had, moest ik wel een beetje gaan plannen. Ik wilde zoveel zien en doen, maar er was zo weinig tijd! Nadat het meeste gepland was, was het tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Waar kun je dit nou beter doen dan in je hostel?! Na wat gekletst te hebben met wat mensen uit het hostel, bleek ik een van de weinigen te zijn die hier maar tijdelijk bleef. De anderen waren bijna allemaal long-termers en die hier dus werkten of werk zochten.

Het was een zaterdag, dus ’s avonds was het tijd voor feest. Bijna alle mensen van het hostel kwamen naar de gezamenlijke ‘woonkamer’. De muziek hard door de speakers, de goon (goedkope wijn in een doos) op tafel en veel backpackers = happy me! Na een gezellige avond was het tijd om naar bed te gaan. De volgende dag moest ik helaas voor 10.00 uur uitchecken, helaas weer geen uitslapen voor mij! Die volgende middag heb ik wat rondgehangen in het hostel, de was moest gedaan worden en heb een wandeling gemaakt met Vanessa, een meid uit Chili, die ook een long-termer was. Na deze wandeling, was het tijd om Sydney te verlaten, gelukkig wist ik dat ik nog terug zou keren om de rest van deze prachtige stad te ontdekken.

Het vooruitzicht was fantastisch.. Weer een busreis van zo’n 12 uur voor de boeg, heerlijk! Next destination: Byron Bay. Ik had al van meerdere personen gehoord dat Byron Bay een speciale plek is, met name het hostel ‘the Arts Factory’. Een tip die ik van meerdere backpackers heb gekregen. Na mijn busreis kwam het weer op hetzelfde neer: ik ging weer mensen vragen die toevallig ook naar the Arts Factory gingen. Zo kwam ik in gesprek met Aine, een Iers meisje. Na het adres van het hostel gegoogled te hebben, bleek het maar zo’n 5-10 min lopen te zijn. Dus daar gingen we, twee meiden bepakt en bezakt, op pad naar het hostel.

Toen we bij het hostel aankwamen, begreep ik gelijk waar iedereen het over had. Je voelde gelijk de chillen vibe, wat een gave plek. De stijl was ietwat alternatief. Je kent het wel, dreads overal, bijzondere muziek, harembroekjes, chill. Een grote vijver werd omringd door allemaal groen, hangmatten, tenten en tipi’s, onwijs gaaf! Helaas kwamen we te vroeg aan om in te checken dus hadden we besloten om maar even rustig aan te doen en te chillen bij het hostel. Dit zag er tenslotte uit als een goede plek om te chillen. Bleek dat er die ochtend een workshop Afrikaans drummen was, why not? Het leek ons wel interessant om wat muziek te maken. Na een uurtje djembé gespeeld te hebben, de basistechnieken geleerd te hebben en een tijdje te jammen, was het tijd om in te checken.