Australië 2.0 PT3

by thatonetime
5 comments

Surfers Paradise was mijn volgende bestemming, maar de bus was helaas al vertrokken zonder mij. Doordat mijn schema redelijk strak gepland was, moest ik die dag nog in Surfers Paradise komen, of Surfers Paradise skippen en gelijk doorgaan naar Noosa. In het hostel kwam ik twee jongens tegen die toevallig dezelfde kant op moesten.  Ze moesten naar het vliegveld in Brisbane en konden mij wel afzetten in Surfers Paradise. En zo was het in pt3 van dit Australië reisdagboek weer geregeld.. Ik ging naar Surfers Paradise!

Australië 2.0 pt3

Na ons ontbijt, gingen we op weg. Heerlijk de hele achterbank voor mezelf. Eigenlijk was dit veel beter dan de bus! De rit zou zo’n anderhalf tot twee uur duren. Al rijdende vonden we het een goed idee om de toeristische route te nemen, zodat we langs de kust konden rijden. Dit bleek een goed idee te zijn, wat de kust was prachtig! We hadden een stop gemaakt bij Billinga beach en even een momentje genomen om te genieten van het uitzicht. Dit was ook waarom ik naar het noorden ging: het weer werd beter, de zee blauwer en de stranden mooier. Wat wil je nog meer? 

Na een korte wandeling, was het tijd om verder te gaan. Surfers Paradise was al in zicht. Na een half uurtje reden we de stad binnen. Alhoewel.. ik vond het een stad, voor Australiërs is het eigenlijk een heel groot dorp. Er wonen meer dan 20.000 mensen, maar elke dag komen en gaan er ook nog zo’n 20.000 toeristen.


De jongens hadden me voor de deur van het hostel afgezet en toen stond ik er weer alleen voor. Het inchecken was snel gebeurd en hoewel het nog redelijk vroeg was, kon ik gelijk naar mijn kamer. De vrouw bij de balie was gelijk erg behulpzaam en spontaan. Drie van de vier bedden waren al bezet, door twee Italiaanse en een Engelse jongen. Het enige vrije bedje was voor mij, weinig keus dus.. Die middag ben ik naar het strand gegaan met de twee Italiaanse jongens, Frederico en Gabriël. Het was fijn dat we door de stad moesten lopen om bij het strand te komen, zo kon ik gelijk de stad een beetje checken.

Ik vond deze stad totaal anders dan andere Australische steden of dorpen. De boulevard is goed vertegenwoordigd door ketens als Mc Donalds, Starbucks, KFC, enz. Daarnaast staan er gigantisch veel wolkenkrabbers. In Surfers Paradise staat ook het hoogste ‘residential building’ van Australië, oftewel een gebouw dat bewoond wordt, genaamd Q1.

Surfers Paradise, Australië
Surfers Paradise, Australië

Die dag was het gelukkig erg mooi weer, strandweer! De eerste dag sinds ik weer in Australië was dat het echt mooi strandweer was. Tijd om een beetje aan het kleurtje te werken… Het grootste nadeel van deze wolkenkrabbers is dat ze continu het strand bedekken met schaduw. Echt heel irritant, want je kan steeds je handdoekje verplaatsen naar een plekje in de zon. Hier hebben ze niet echt over nagedacht. Aan het einde van de middag hebben de jongens me nog een beetje rondgeleid door de stad, we hebben wat boodschappen gedaan en zijn toen terug gegaan naar het hostel.

Die avond kon je je opgeven voor pizza en beerpong. Je moest $5 betalen voor de pizza, maar aangezien wij iets later