Australië 2.0 PT4

by thatonetime
7 comments
Noosa 2014 - 2

Tijd voor het volgende reisverslag van mijn reis door Australië 2.0. Na twee leuke dagen in Surfers Paradise was het tijd om mijn reis voort te zetten. Verder richting het noorden, verder richting de zon! Er stond me weer een ritje met de bus te wachten. Ditmaal was het een uurtje naar Brisbane, waar ik zo’n anderhalf uur moest wachten op mijn volgende bus. Deze bus zou mij naar Noosa brengen.

Noosa

Rond een uur of vijf kwam ik aan in Noosa. Ik kon al aan de bushalte zien hoe klein Noosa was. Ik kon geen shuttlebus zien dus er zat niets anders op dan alle spullen te pakken en te lopen. Volgens google maps was het zo’n vijf minuten lopen naar het hostel, dat lukte me nog wel.

Gelukkig was het maar één lange straat uitlopen. Zo te zien had Noosa ook niet veel straten meer dan dat.. Eenmaal bij de balie van het hostel hoorde ik het meisje dat voor me aan het inchecken was, ook Nederlands was. Nou was ik in die paar weken dat ik weer in Australië was, nog geen één Nederlander tegengekomen. Zo ontmoette ik Eva, een Nederlandse tandartsassistente, die net als ik de gehele zomervakantie door Australië aan het reizen was.

In de dorm, deze keer met acht bedden, was ik voor de verandering weer de enige meid. Altijd gezellig, dat mannelijk gezelschap! Na wat gekletst te hebben en een frisse douche, was het tijd voor de bar, tijd voor eten! Al gauw werden Eva en ik vergezeld door een Nederlandse jongen die hier werkte samen met zijn vriend, ook een Nederlander. Na het eten zag Eva wat meiden die ze had ontmoet in Surfers Paradise. En je raadt het al…. Ook Nederlanders. Zo was ik tijdens mijn reis nog geen één Nederlander tegen gekomen en nu stonden we met acht Nederlanders bij elkaar te kletsen. Even was het net alsof ik gewoon thuis in de kroeg zat.

Die avond was er een live optreden van een typisch Australische vent. De didgeridoos, gitaren en trommels waren al uitgestald en daar kwam hij dan: een ietwat zweverig type inclusief dikke baard en dreadlocks. Waarom moet je in hemelsnaam zoveel instrumenten hebben als je in je eentje bent? Maar wat gaaf was het.. Heerlijke relaxte muziek, waarbij hij helemaal in zijn element was.

Tussen mijn dansjes en de borrels door had ik een Australiër gevraagd om met me te trouwen.. Want ja, alles voor een visum! Adam was net als ons aan het reizen aan de oostkust, zelf afkomstig uit Melbourne. Na wat grappen over ons huwelijk en heel lang gepraat te hebben over muziek en van alles en nog wat, was het bedtijd omdat iedereen de volgende dag een drukke planning had.

De volgende ochtend heb ik afscheid genomen van Eva, die zou vertrekken naar Fraser Island. Ik had nog een halve dag te gaan in Noosa. Tijd om te kijken of er iets te beleven was in dit kleine Noosa. Na een bezoekje aan de traveldesk werd ik geadviseerd om naar het National Park te gaan. Het was een prachtige dag dus daar ging ik. Het was zo’n tien minuten lopen naar het strand en toen bleek dat Noosa toch iets interessants had. Een prachtig strand en wat een prachtig blauw water.

Na even genoten te hebben op het strand, was het tijd om naar het National Park te gaan. WAUW… Gewoon WAUW! Heel mooi om hier te wandelen. Je loopt langs de kliffen, uitkijkend over de stranden en de zee. Er waren diverse kloven en grotten om te bekijken, maar gewoon wandelen door de bossen, uitkijkend op het helderblauwe water, maakte mij al een gelukkig mens. Dit maakt Noosa zeker een speciale plek. Bovendien was het ook erg rustig in het park. Tijdens mijn wandeling ben ik niet veel andere mensen tegengekomen.

Na een wandeling van zo’n twee uur was het tijd om terug te gaan naar het hostel, want het was tijd om naar Rainbow Beach te gaan. Vanuit deze plek zou ik vertrekken naar Fraser Island voor een driedaagse tour. Fraser here I come!


Nieuwsgierig naar meer Australië? 

Australië 2.0 PT3

Australië 2.0 PT2

Australië 2.0 PT1

Een jaar werken en reizen in Australië

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

6x to do in Karijini National Park 

That One Time #3 | Die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Reisroute: vier weken backpacken langs oostkust Australië 

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer! 

The Kimberley, Australië: 17x doen in dit afgelegen gebied


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Australië?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet 

You may also like

7 comments

Australia 2.0 PT5 – That One Time 7 juli 2017 - 19:47

[…] hier om mijn vorige reisverslag te lezen van deze prachtige […]

Reply
Annelies 28 juni 2017 - 17:18

Wauw, wat heerlijk! Noosa staat bij deze op mijn verlanglijstje. Heerlijk zo in die verlaten natuur. En die mooie blauwe zee!

Reply
thatonetime 28 juni 2017 - 17:34

Snap ik! Het was echt prachtig!

Reply
Peggy 28 juni 2017 - 17:10

Prachtig en leuk omschreven! Zelf ben ik in Nieuw Zeeland geweest voor 5 maanden. Ausie staat op mijn lijst! Ik wil zooooo graaag terug!!!

Reply
thatonetime 28 juni 2017 - 17:14

Dat snap ik! Ik ben inmiddels drie keer terug geweest maar het blijft mijn #1!! Nieuw Zeeland lijkt me ook prachtig!

Reply
Nicole Orriëns 28 juni 2017 - 16:45

Dat is een flinke wandeling van twee uur! Ik ben echt onder de indruk van de foto’s. Wat is het daar prachtig zeg!

Reply
thatonetime 28 juni 2017 - 17:18

Bedankt! Ja het is ook echt prachtig, dat had ik ook niet verwacht.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More