Australië 2.0 PT7

by thatonetime
17 comments

In 2014 ging ik al reizend met mijn backpack, Australie ontdekken. Hoewel ik al eerder een jaar door dit land had gereisd, was de nood hoog voor mij om weer terug te gaan. In dit reisdagboek Australië 2.0 vertel ik je over het tweede deel van mijn trip naar Fraser Island.

Reisdagboek Australië 2.0 #7

Onze laatste dag op Fraser Island werden we geheel in stijl wakker gemaakt door Luke. Om half zeven liep hij vrolijk te zingen, inclusief pannendeksel. Dit werd niet door iedereen gewaardeerd en hoewel ik ook liever nog wat uurtjes had willen slapen, kon ik er wel om lachen.

Langzaamaan begonnen de mensen op te staan. Vermoeid, brak en duidelijk moeite met zichzelf. Ik was eerst toe aan een frisse douche. Nu denk je vast: een douche!? Dat is lekker luxueus kamperen.. Nou, de douche was gewoon een straal koud water wat weggevoerd werd door een groot gat in de bodem. Luxueus is zeker niet het woord wat ik hierbij in gedachten had.

Na de douche ben ik met een paar kids van onze groep begonnen aan het ontbijt. Een aantal mensen lagen nog te genieten in hun tentje van hun laatste minuten slaap. Na het ontbijt begon ik me wel weer redelijk fit en wakker te voelen: tijd om op te ruimen dus. De tenten werden leeggehaald, spullen verzameld en klaargemaakt voor vertrek, deze keer zouden we alleen niet meer terugkeren.

We namen afscheid van de kampleden en toen gingen we op weg. Gelukkig stonden er nog een aantal gave dingen op het programma voordat we terugkeerden naar het vaste land. Na een crossritje over het strand parkeerden we onze auto’s op het strand om naar het Great Sandy National Park te gaan, naar Lake Wabby. De tocht naar dit meer duurde zo’n 45 minuten en we moesten alleen maar door zacht zand lopen. Het pad ging vrijwel continu omhoog, omlaag en nog verder omhoog.

Met deze warmte was het niet echt een fijne tocht. We waren blij toen we aankwamen bij Lake Wabby. Het pad eindigt bij een grote zandvlakte, the Hammerstone Sandblow. Ik dacht even dat ik in een woestijn terecht was gekomen. Best bijzonder, zo’n grote zandmassa in deze bosrijke omgeving.

Gelukkig was Lake Wabby al in zicht. Dus we moesten nog even verder waggelen door het zand en na een paar honderd meter kwamen we aan bij het meer. Doordat Lake Wabby grenst aan deze gigantische zandduin kan je perfect van deze duin afrollen, zo naar beneden, zo het meer in. Dit gebeurde ook. Sommigen werden duizelig, sommigen waren niet zo slim en begonnen te praten of lachen tijdens het rollen wat zorgde voor een lekkere zandhap.

Het meer is zo’n 12 meter diep en hiermee het diepste meer op het eiland. Lake Wabby noemen ze een barrage lake. Een barrière zorgt ervoor dat het water uit een natuurlijke bron niet weg kan en een meer vormt. In dit geval zorgt de zandverstuiving ervoor dat het water niet weg kan stromen. Door dit zand wordt het meer dus ook steeds kleiner. Uiteindelijk zal het meer dus vergaan onder het zand en niet meer bestaan.

Australië #7: Great Sandy National Park, Fraser Island
Australië #7: Great Sandy National Park, Fraser Island

Na een duik (voor sommigen) en te hebben genoten van de omgeving, moesten we beginnen aan onze weg terug. Één voordeel was dat we nu voornamelijk bergafwaarts liepen. E