Australië 2.0 PT8

by thatonetime
6 comments

Na drie fantastische dagen op Fraser Island vervolgde ik mijn reis, verder naar het noorden. De laatste nachtbus die ik deze keer in Australië zou pakken, zou me brengen naar Airlie Beach. Hierbij het reisdagboek van mijn reis door Australië #8.

Reisdagboek Australië #8

Samen met Julie en Digby, die ik op Fraser Island had ontmoet, nam ik de nachtbus die ons een fantastische rit van zo’n 12 uur zou bezorgen. Met een Iphone vol muziek en wat slaap kwam ik de nacht wel door. We kwamen rond 09.00 uur de volgende ochtend aan in Airlie Beach and it was good to be back! Fijn om weer door Airlie te lopen.

Ik moest me aan het einde van de ochtend ergens melden voor een boottour door the Whitsundays. Die middag zou ik namelijk al vertrekken. Wij zouden varen met the Atlantic Clipper, de grootste boot die door de Whitsundays voer en zo’n 50 mensen kon vervoeren. Deze boot stond een beetje bekend als partyboot en had ook nog eens verschillende glijbanen aan boord, klonk allemaal hartstikke leuk!

Onze eerste stop was dus het ‘inchecken’ voor de tour. Hier werd ons verteld wat de bedoeling was voor de komende drie dagen. We mochten weer één tas meenemen, zonder rits. Iets om de luizen tegen te gaan.. Dus net als op Fraser Island, konden we bijna niets meenemen op de boot. Maar ook hier maakte dat niet uit: je was drie dagen op zee. Met een bikini en handdoek kwam je dus al ver. Na de briefing was het tijd om wat eten en drinken (in blikjes) te halen voor op de boot.

Om twee uur moesten we verzamelen in de haven. Hier werden we al opgewacht door heel veel jongelui die ook mee zouden gaan. Iedereen leek er zin in te hebben en we waren klaar voor vertrek. Één van de stafleden kwam om een welkomstpraatje te houden. We moesten allemaal contactgegevens invullen en veiligheidsmaatregelen ondertekenen. Na het praktische gebeuren moesten we al onze spullen pakken en konden we naar de boot. The Clipper stond op ons te wachten!

Voordat we de boot op mochten, moesten we allemaal onze slippers inleveren. Lekker op blote voeten lopen de komende drie dagen! Er werd ons opgedragen om onze tassen binnen neer te zetten en allemaal naar het bovendek te gaan. Terwijl de boot de haven uitvoer kregen wij een nog uitgebreider welkomstpraatje. Er werd kort verteld wat ons te wachten stond de komende dagen, de regels op de boot waren natuurlijk ook belangrijk en de rest van de staff werd voorgesteld.

We waren inmiddels midden op zee en dit konden we goed voelen ook! Hier hadden ze ons al voor gewaarschuwd, maar wat was de zee ruig! Het voelde even alsof ik zeeziek ging worden, maar het ging gelukkig goed. Na zo’n anderhalf uur kwam de boot stil te liggen, whoehoe we waren in the Whitsundays!! Tijd om hiervan te genieten… ♥

Hoewel het bewolkt was, was het tijd voor een duik! Voordat we dit gingen doen, konden we onze spullen naar onze cabines brengen. We sliepen met z’n vieren op een superklein kamertje, waar je amper je kont kon keren. Ik sliep met drie andere meiden, twee Britse en een Duitse meid.

Er werd een glijbaan uitgehangen, waar je van het dek zo de zee in kon glijden. We moesten allemaal een stingersuit aantrekken, om te voorkomen dat we niet gebeten zouden worden door de kwallen en toen konden we gaan! Het water was heerlijk! Na een aantal duiken was de zon al begonnen aan zijn ondergang en terwijl de kok ons eten bereidde, hadden wij even de tijd om ons weer in ons normale kloffie te kleden.

De staff had ons verteld dat we maar twee minuten hadden om te douchen, fantastisch! En de douche was nog koud ook! Die eerste avond hebben we ons haar maar even afgespoeld onder de koude kraan en vonden we het wel genoeg geweest. Na het opfrissen was het tijd voor het avondeten. Spaghetti bolognese met verschillende soorten salades. Het smaakte nog prima ook! Een gouden regel die ze op de boot hanteren was dat de meiden ALTIJD eerst mochten opscheppen, daarna pas de mannen.. Ideaal toch, zo hoort het!

Na het eten was het tijd om de rest wat beter te leren kennen. We verplaatsten ons naar het bovendek, de drankjes werden meegenomen en de muziek stond hard aan. Ik kreeg de vraag of ik ook op Fraser Island was geweest? ‘JA!’ ‘Was jij degene die ’s nachts bij onze groep kwam dansen op de tafels?’ ‘Uhhhh… ja dat was ik’. Hoe toevallig. Later op de avond kwamen de microfoons tevoorschijn en was het tijd voor karaoke. Nou houd ik wel van een potje karaoke dus er moest natuurlijk wel een nummertje gezongen worden, hartstikke leuk! Gelukkig maakte het op dit tijdstip niet meer uit hoe de zang klonk.

Australië #8: door the Whitsundays
Australië #8: door the Whitsundays

Helaas moesten we de volgende ochtend weer vroeg op. Rond een uur of zeven werden we gewekt. Na een tijdje bijkomen in bed was het toch echt tijd om op te staan en stond het ontbijt al op ons te wachten.

Na het ontbijt was het tijd om verder te gaan varen. Na een korte tocht, die gelukkig ook niet zo heftig was als de vorige dag, kwamen we aan bij een kleine baai. In deze omgeving was veel koraal te vinden,