Australië 2.0 PT8

by thatonetime
6 comments
Whitehaven beach, the Whitsundays, Australië 2014 - 1

Na drie fantastische dagen op Fraser Island vervolgde ik mijn reis, verder naar het noorden. De laatste nachtbus die ik deze keer in Australië zou pakken, zou me brengen naar Airlie Beach. Hierbij het reisdagboek van mijn reis door Australië #8.

Reisdagboek #8 Airlie Beach

Samen met Julie en Digby, die ik op Fraser Island had ontmoet, nam ik de nachtbus die ons een fantastische rit van zo’n 12 uur zou bezorgen. Met een Iphone vol muziek en wat slaap kwam ik de nacht wel door. We kwamen rond 09.00 uur de volgende ochtend aan in Airlie Beach and it was good to be back! Fijn om weer door Airlie te lopen.

Ik moest me aan het einde van de ochtend ergens melden voor een boottour door the Whitsundays. Die middag zou ik namelijk al vertrekken. Wij zouden varen met the Atlantic Clipper, de grootste boot die door de Whitsundays voer en zo’n 50 mensen kon vervoeren. Deze boot stond een beetje bekend als partyboot en had ook nog eens verschillende glijbanen aan boord, klonk allemaal hartstikke leuk!

Onze eerste stop was dus het ‘inchecken’ voor de tour. Hier werd ons verteld wat de bedoeling was voor de komende drie dagen. We mochten weer één tas meenemen, zonder rits. Iets om de luizen tegen te gaan.. Dus net als op Fraser Island, konden we bijna niets meenemen op de boot. Maar ook hier maakte dat niet uit: je was drie dagen op zee. Met een bikini en handdoek kwam je dus al ver. Na de briefing was het tijd om wat eten en drinken (in blikjes) te halen voor op de boot.

Om twee uur moesten we verzamelen in de haven. Hier werden we al opgewacht door heel veel jongelui die ook mee zouden gaan. Iedereen leek er zin in te hebben en we waren klaar voor vertrek. Één van de stafleden kwam om een welkomstpraatje te houden. We moesten allemaal contactgegevens invullen en veiligheidsmaatregelen ondertekenen. Na het praktische gebeuren moesten we al onze spullen pakken en konden we naar de boot. The Clipper stond op ons te wachten!

Voordat we de boot op mochten, moesten we allemaal onze slippers inleveren. Lekker op blote voeten lopen de komende drie dagen! Er werd ons opgedragen om onze tassen binnen neer te zetten en allemaal naar het bovendek te gaan. Terwijl de boot de haven uitvoer kregen wij een nog uitgebreider welkomstpraatje. Er werd kort verteld wat ons te wachten stond de komende dagen, de regels op de boot waren natuurlijk ook belangrijk en de rest van de staff werd voorgesteld.

We waren inmiddels midden op zee en dit konden we goed voelen ook! Hier hadden ze ons al voor gewaarschuwd, maar wat was de zee ruig! Het voelde even alsof ik zeeziek ging worden, maar het ging gelukkig goed. Na zo’n anderhalf uur kwam de boot stil te liggen, whoehoe we waren in the Whitsundays!! Tijd om hiervan te genieten… ♥

Hoewel het bewolkt was, was het tijd voor een duik! Voordat we dit gingen doen, konden we onze spullen naar onze cabines brengen. We sliepen met z’n vieren op een superklein kamertje, waar je amper je kont kon keren. Ik sliep met drie andere meiden, twee Britse en een Duitse meid.

Er werd een glijbaan uitgehangen, waar je van het dek zo de zee in kon glijden. We moesten allemaal een stingersuit aantrekken, om te voorkomen dat we niet gebeten zouden worden door de kwallen en toen konden we gaan! Het water was heerlijk! Na een aantal duiken was de zon al begonnen aan zijn ondergang en terwijl de kok ons eten bereidde, hadden wij even de tijd om ons weer in ons normale kloffie te kleden.

De staff had ons verteld dat we maar twee minuten hadden om te douchen, fantastisch! En de douche was nog koud ook! Die eerste avond hebben we ons haar maar even afgespoeld onder de koude kraan en vonden we het wel genoeg geweest. Na het opfrissen was het tijd voor het avondeten. Spaghetti bolognese met verschillende soorten salades. Het smaakte nog prima ook! Een gouden regel die ze op de boot hanteren was dat de meiden ALTIJD eerst mochten opscheppen, daarna pas de mannen.. Ideaal toch, zo hoort het!

Na het eten was het tijd om de rest wat beter te leren kennen. We verplaatsten ons naar het bovendek, de drankjes werden meegenomen en de muziek stond hard aan. Ik kreeg de vraag of ik ook op Fraser Island was geweest? ‘JA!’ ‘Was jij degene die ‘s nachts bij onze groep kwam dansen op de tafels?’ ‘Uhhhh… ja dat was ik’. Hoe toevallig. Later op de avond kwamen de microfoons tevoorschijn en was het tijd voor karaoke. Nou houd ik wel van een potje karaoke dus er moest natuurlijk wel een nummertje gezongen worden, hartstikke leuk! Gelukkig maakte het op dit tijdstip niet meer uit hoe de zang klonk.


Helaas moesten we de volgende ochtend weer vroeg op. Rond een uur of zeven werden we gewekt. Na een tijdje bijkomen in bed was het toch echt tijd om op te staan en stond het ontbijt al op ons te wachten.

Na het ontbijt was het tijd om verder te gaan varen. Na een korte tocht, die gelukkig ook niet zo heftig was als de vorige dag, kwamen we aan bij een kleine baai. In deze omgeving was veel koraal te vinden, dus hier was de plek om te gaan snorkelen. We moesten allemaal weer een stingersuit aantrekken en kregen allemaal een snorkel. Een aantal gingen duiken, maar dat had ik deze keer aan me voorbij laten gaan. In groepen van acht werden we met een speedbootje naar de snorkelplek gebracht.

In het begin was ik niet zo onder de indruk. Het koraal was wel oké maar er waren niet zoveel vissen te bekennen. Gelukkig ben ik wat rond gaan snorkelen en kwam ik wat dieper in zee terecht, waar de vissen beduidend groter werden. Ik heb helaas geen haaien gezien maar het was erg mooi. Op een gegeven moment krijg je het toch wel koud als je zo lang aan het snorkelen bent, dus ik had mijn vuist in de lucht gestoken als teken om me weer op te pikken. De meesten waren al terug. Er waren zelfs mensen die helemaal niet hadden gesnorkeld of gedoken, zonde!

Al kort daarna was het tijd voor de lunch en was het tijd om naar de volgende bestemming te varen. En dit was DE bestemming waar iedereen op zat te wachten: Whitehaven Beach. Het bekende zandstrand van Australië. Nummer twee op de lijst van de mooiste stranden in de wereld!
Toen we eenmaal aankwamen werden we weer in kleine bootjes naar het eiland gebracht. Helaas was het daar erg ondiep en was er veel koraal, waardoor we vast kwamen te zitten. Kortom, de boot moest geduwd worden! Onderweg kwamen we nog wat schildpadden tegen in het water, prachtig.

Eenmaal aangekomen op het eiland was het een kleine wandeltocht naar het viewpoint, waar je uitzicht had over het prachtige strand, en het was werkelijk ADEMBENEMEND! Na te hebben genoten van deze prachtige omgeving en genoeg kiekjes te hebben geschoten, gingen we naar beneden.. Naar het strand. Vijf minuten geleden keken we van bovenaf neer op het strand en nu stonden we zelf op het strand! Hier hebben we de middag doorgebracht met zwemmen, voetballen en natuurlijk een fotoshoot met de hele groep, piramides bouwen enzo!

Aan het einde van de middag begon de lucht opeens te betrekken dus was het tijd om terug te gaan naar de boot. Iedereen ging zichzelf klaar maken voor het avondeten. Ik heb ook maar een koude douche geprobeerd van twee minuten. Die avond stond er een roast dinner op het menu, heerlijk! Na het eten was het weer tijd voor gezelligheid. Deze keer moest iedereen verkleed. Doorweekt van de regen en voldaan ging ik na een erg gezellige avond/nacht naar bed.


De volgende ochtend werden we gewekt met een duik. De glijbanen werden uitgezet en konden we weer genieten van een beetje waterpret. De meesten lieten deze kans aan hun voorbij gaan en gingen chillen op het dek. Na deze laatste keer zwemmen was het tijd voor een lange tocht naar huis, terug naar Airlie Beach.

De tocht terug naar de haven was erg relaxt en dit was een mooie kans om nog even bij te slapen in de zon. Vroeg in de middag waren we weer terug op het vasteland. Hoewel vrijwel iedereen had ingecheckt bij Nomads ging ik naar Beaches, het hostel waar ik twee jaar geleden ook had gewoond. Hier wilde ik graag weer verblijven omdat ze daar $7 steaks hebben en nog lekker ook, happy days! 

Die middag ging ik met een aantal meiden zwemmen in Airlie Beach. Na het zwemmen had ik een aantal mensen van de boottocht op het terras gezien, dus ik had me bij hun gevoegd en heb die middag lekker op het terras doorgebracht met wat drankjes. Die middag was het overigens ook weer tijd voor een warme douche, ook wel lekker.

Die avond hadden we met heel wat mensen van de boottocht afgesproken voor een hapje en drankje. Ik ging natuurlijk voor de $7 steak. Later op die avond zouden we een afterparty hebben in een andere kroeg. Het was een gezellige avond. Wanneer niet?

De volgende dag gingen de meesten verder naar hun volgende bestemming. Ik bleef lekker nog even in Airlie Beach. Die middag zijn Digby en ik naar de haven gelopen en hebben we daar op het terras gezeten. Het weer was prachtig, de zon scheen en met uitzicht over de zee hadden wij niets te klagen!

Toen ik terug kwam bij de dorm was er een nieuw meisje in onze kamer. Ik raakte met deze Engelse aan de praat en besloten om samen een hapje te eten (ik ging natuurlijk weer voor de steak). Daarna had ik met Janet afgesproken bij Magnums. Janet (jaja, dezelfde naam!) was twee jaar geleden mijn collega toen ik in Airlie Beach werkte. Die avond gingen we naar verschillende kroegjes, ook naar de kroeg waar wij destijds allebei werkten. Zelfs de security herkende me nog. Het was wel even leuk om hier terug te zijn en iedereen weer te zien. Na een gezellige avond nam ik weer afscheid van Janet en was het tijd om mijn bed op te zoeken.


De volgende ochtend nam ik afscheid van iedereen en van Airlie Beach en werd ik met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht. Mijn avontuur in Airlie Beach zat er weer op!

Ik had wederom een fantastische tijd gehad in Airlie Beach en was liever nog langer gebleven! teleurgesteld, maar ook nieuwsgierig verliet ik Airlie Beach om weer terug te gaan naar Sydney waar ik mijn laatste dagen zou doorbrengen… Op naar mijn volgende en laatste avontuur voordat ik weer terug zou gaan Nederland!


Nieuwsgierig naar meer Australië?

The Kimberley, Australië: 17x doen in dit afgelegen gebied

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer!

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

Reisroute Australië: vier weken backpacken langs oostkust Australië

Australië 2.0 PT7

Australië 2.0 PT6

Australië 2.0 PT5

Australië 2.0 PT4

Australië 2.0 PT3

Australië 2.0 PT2

Australië 2.0 PT1


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Australië?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet

You may also like

6 comments

Lodi 19 juli 2017 - 17:58

Prachtige foto’s! In Airlie Beach heb ik nog geskydived :), ik ben benieuwd hoe je dagen in Sydney zullen zijn.

Reply
thatonetime 19 juli 2017 - 18:05

Ah supertof! Skydiven heb ik in Cairns gedaan. Wat een gave ervaring hè?

Reply
Dhini 19 juli 2017 - 17:02

Wat prachtig foto`s. Op naar volgende avontuur. Spannend!

Reply
thatonetime 19 juli 2017 - 18:06

Bedankt en inderdaad!

Reply
Nicole Orriëns 19 juli 2017 - 15:47

Mooi zoals je de gemengde gevoelen beschrijft: teleurgesteld om wat voorbij is, maar ook gespannen verwachting voor wat er nog gaat komen.

Reply
thatonetime 19 juli 2017 - 18:06

Bedankt voor je feedback!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More