The Grand Canyon, The Blue Mountains, Australië 2014 - 2

Australië 2.0 PT9

In mijn vorige traveldiary vertelde ik over mijn fantastische tijd in Airlie Beach. Nu was het tijd om mijn rondreis door Australië af te sluiten in de populaire stad Sydney en maak ik een uitstap naar de prachtige Blue Mountains. Lees en kijk je een stukje mee in mijn dagboek?

Sydney

Na een korte vlucht stond ik hier weer. Weer in Sydney. Mijn vorige bezoekje was kort, veel te kort. Daarom koos ik ervoor om de laatste drie dagen in deze stad door te brengen. Althans, dat dacht ik. Ik maakte echter een spontane trip naar the Blue Mountains.


Na het inchecken bij het hostel Wake-up (wat overigens een supertof hostel was), was het tijd om te ervaren hoe deze stad was. Druk. De grote trekpleisters kwamen de volgende dag wel. Ik ging alleen lopen door deze miljoenenstad (4.7 miljoen volgens het internet). Ik ging even een broodje halen en vervolgens terug naar het hostel. Hier maakte ik kennis met mijn kamergenoten en we besloten om die avond mee te gaan doen met een beerpong-toernooi. In tweetallen mochten we het opnemen tegen elkaar. Het bier mocht je zelf opdrinken. Too bad dat ik geen bier drink, maar gezellig was het wel. In de tweede ronde lagen wij eruit maar dat mocht de pret niet drukken.

De volgende dag bestond uit sightseeing. Eerst ben ik gaan lopen door de stad naar de Darling Harbour. Dit vond ik nog niet heel indrukwekkend. Vervolgens ben ik teruggegaan via Chinatown de stad in, waarna ik een bus heb genomen naar Circular Quay. Hier ben je dicht bij de Harbour Bridge, Sydney Opera House, the Botanic Gardens en vanaf hier vertrekken de veerboten naar Manly. Eerst ging ik linksaf, richting de Harbour Bridge. Vervolgens loop ik terug en ga ik rechtsaf richting het Opera House. Prachtig, en wat een uitzicht. Volgende stop was the Botanic Gardens, ook genieten.

Na mijn bezoek aan the Botanic Gardens, ben ik naar Kings Cross gegaan. In deze buurt verbleef ik tijdens mijn vorige bezoek aan Sydney. Hier had ik afgesproken met een Chileens meisje die ik destijds had ontmoet. We hebben een wandeling gemaakt door Kings Cross en besloten daarna om naar Bondi Beach te gaan, het bekende strand van Sydney. Er gingen nog vier jongens met ons mee, drie Chilenen en een Amerikaanse jongen. We gingen met de trein richting Bondi. Een rit van zo’n tien, vijftien minuten.

Vanaf het treinstation in Bondi gingen we lopen naar het strand. Het was hier erg druk omdat er die dag een marathon aan de gang was, dit zorgde voor een overvolle Bondi. Eenmaal aangekomen bij het strand zijn we eerst een plek gaan zoeken om een hapje te eten. In een zijstraatje vonden we een leuk hamburgertentje.

Na het eten zijn we naar het strand gegaan, even heerlijk genieten van het strand en de zon en de heerlijke muziek op de achtergrond! Aan het einde van de middag zijn we met de bus teruggegaan naar het treinstation (oftewel: geen zin meer om te lopen) en weer teruggegaan naar Kings Cross.

In de avond zou ik vertrekken naar Katoomba, een dorpje in the Blue Mountains. Ik wilde graag the Blue Mountains nog zien voordat ik weer terug naar huis zou gaan. Nou bleek dat Adam, een jongen die ik eerder in Noosa had ontmoet, op dat moment in Katoomba was. Katoomba is de meest toeristische plaats in the Blue Mountains en vanaf hier kun je gemakkelijk de omgeving verkennen.

Na een treinrit van twee uur kwam ik in het donker aan in Katoomba. Hier werd ik al opgewacht door Adam. We zijn naar het hostel gegaan waar hij verbleef: the Flying Fox. Dit was een klein hostel waar een erg huiselijke, relaxte sfeer hing. Het hostel heeft maar een aantal kamers, ze eten elke avond gezamenlijk en ‘s avonds tussen 18.00 uur en 21.00 uur is er in de woonkamer geen technologie toegestaan. De mensen zijn vooral bezig met praten, spelletjes doen en gitaar spelen, heel tof om te zien. Na het eten gingen we kijken wat Katoomba te bieden had. Nou niet veel. Katoomba is erg klein maar vooral de omgeving is natuurlijk erg mooi, gelegen in de bergen.


The Blue Mountains National Park

De volgende ochtend stonden we vroeg op om de omgeving te verkennen. Adam was hier al eventjes en daarmee dus mijn persoonlijke gids. Eerst zijn we naar the Grand Canyon gegaan, niet te vergelijken met de Amerikaanse versie natuurlijk, maar deze was ook leuk. Het was een track die redelijk stijl naar beneden ging en liep door een soort van regenwoud. De tocht weer terug naar boven was beduidend minder leuk. Ik moet zeggen dat ik hier toch een beetje moeite mee had.

De volgende bestemming was the Wentworth Falls. Hier hebben we een indrukwekkende hike gelopen waar je uitkeek over een prachtig bebost landschap en natuurlijk de waterval. Die vond ik persoonlijk niet heel veel voorstellen, maar dat is wel waarvoor veel mensen hier komen. Ik stond meer te kijken van het uitzicht, prachtig! Gelukkig was deze wandeling wat gemakkelijker en minder stijl. Voldaan verlieten wij the Wentworth Falls naar onze laatste bestemming, the Three Sisters. The Tree Sisters is een formatie van drie grote rotsen en is het gezicht van de Blue Mountains.

Hierna zijn we teruggegaan naar Katoomba en zijn we naar de pub gegaan om even bij te komen. Na een cider en wat potjes pool begon het inmiddels al donker te worden en moest ik maar eens gaan kijken hoe ik weer in Sydney zou komen. Adam was onderweg naar Melbourne en kon me daarom wel afzetten, top. Die avond was mijn laatste avond in Australië en dat moet ik natuurlijk in stijl afsluiten.


Australië 2.0: de afsluiter

Na zo’n zes weken hier te zijn geweest, moest ik weer afscheid nemen van dit prachtige land. Hoewel ik deze keer hele andere dingen had gezien en gedaan dan de eerste keer, was ik weer net zo teleurgesteld om naar huis te gaan. Australië had wederom mijn hart gestolen en me weer gegrepen met haar schoonheid en gezelligheid. Wat een prachtige natuur, wat een aardige mensen, wat een relaxte sfeer en wat een gezellige tijd heb ik hier gehad. Helaas komt aan alle goeds een einde, maar ik weet zeker dat ik terugkeer naar dit prachtige land!


Nieuwsgierig naar meer Australië?

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

Reisdagboek rondreis Oost-Australië #1

Reisdagboek rondreis Oost-Australië #2

De stranden van Perth

Een jaar werken en reizen in Australië

Reisdagboek rondreis Oost-Australië #3

Reisdagboek rondreis Oost-Australië #4

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Reisdagboek rondreis Oost-Australië #5

Reisdagboek rondreis Oost-Australië #6

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Reisdagboek rondreis Oost-Australië #7

Reisdagboek rondreis Oost-Australië #8

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Australië?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.