Australië 2.0 PT9

by thatonetime
37 comments

In mijn vorige traveldiary vertelde ik over mijn fantastische tijd in Airlie Beach. Nu was het tijd om mijn rondreis af te sluiten in de populaire stad Sydney en maak ik een uitstap naar de prachtige Blue Mountains. Lees en kijk je een stukje mee in mijn dagboek?

Na een korte vlucht stond ik hier weer. Weer in Sydney. Mijn vorige bezoekje was kort, veel te kort. Daarom koos ik ervoor om de laatste drie dagen in deze stad door te brengen. Althans, dat dacht ik. Ik maakte echter een spontane trip naar the Blue Mountains.


Na het inchecken bij het hostel Wake-up (wat overigens een supertof hostel was), was het tijd om te ervaren hoe deze stad was. Druk. De grote trekpleisters kwamen de volgende dag wel. Ik ging alleen lopen door deze miljoenenstad (4.7 miljoen volgens het internet). Ik ging even een broodje halen en vervolgens terug naar het hostel. Hier maakte ik kennis met mijn kamergenoten en we besloten om die avond mee te gaan doen met een beerpong-toernooi. In tweetallen mochten we het opnemen tegen elkaar. Het bier mocht je zelf opdrinken. Too bad dat ik geen bier drink, maar gezellig was het wel. In de tweede ronde lagen wij eruit maar dat mocht de pret niet drukken.

De volgende dag bestond uit sightseeing. Eerst ben ik gaan lopen door de stad naar de Darling Harbour. Dit vond ik nog niet heel indrukwekkend. Vervolgens ben ik teruggegaan via Chinatown de stad in, waarna ik een bus heb genomen naar Circular Quay. Hier ben je dicht bij de Harbour Bridge, Sydney Opera House, the Botanic Gardens en vanaf hier vertrekken de veerboten naar Manly. Eerst ging ik linksaf, richting de Harbour Bridge. Vervolgens loop ik terug en ga ik rechtsaf richting het Opera House. Prachtig, en wat een uitzicht. Volgende stop was the Botanic Gardens, ook genieten.

Na mijn bezoek aan the Botanic Gardens, ben ik naar Kings Cross gegaan. In deze buurt verbleef ik tijdens mijn vorige bezoek aan Sydney. Hier had ik afgesproken met een Chileens meisje die ik destijds had ontmoet. We hebben een wandeling gemaakt door Kings Cross en besloten daarna om naar Bondi Beach te gaan, het bekende strand van Sydney. Er gingen nog vier jongens met ons mee, drie Chilenen en een Amerikaanse jongen. We gingen met de trein richting Bondi. Een rit van zo’n tien, vijftien minuten.

Vanaf het treinstation in Bondi gingen we lopen naar het strand. Het was hier erg druk omdat er die dag een marathon aan de gang was, dit zorgde voor een overvolle Bondi. Eenmaal aangekomen bij het strand zijn we eerst een plek gaan zoeken om een hapje te eten. In een zijstraatje vonden we een leuk hamburgertentje.

Na het eten zijn we naar het strand gegaan, even heerlijk genieten van het strand en de zon en de heerlijke muziek op de achtergrond! Aan het einde van de middag zijn we met de bus teruggegaan naar het treinstation (oftewel: geen zin meer om te lopen) en weer teruggegaan naar Kings Cross.

In de avond zou ik vertrekken naar Katoomba, een dorpje in the Blue Mountains. Ik wilde graag the Blue Mountains nog zien voordat ik weer terug naar huis zou gaan. Nou bleek dat Adam, een jongen die ik eerder in Noosa had ontmoet, op dat moment in Katoomba was. Katoomba is de meest toeristische plaats in the Blue Mountains en vanaf hier kun je gemakkelijk de omgeving verkennen.

Na een treinrit van twee uur kwam ik in het donker aan in Katoomba. Hier werd ik al opgewacht door Adam. We zijn naar het hostel gegaan waar hij verbleef: the Flying Fox. Dit was een klein hostel waar een erg huiselijke, relaxte sfeer hing. Het hostel heeft maar een aantal kamers, ze eten elke avond gezamenlijk en ’s avonds tussen 18.00 uur en 21.00 uur is er in de woonkamer geen technologie toegestaan. De mensen zijn vooral bezig met praten, spelletjes doen en gitaar spelen, heel tof om te zien. Na het eten gingen we kijken wat Katoomba te bieden had. Nou niet veel. Katoomba is erg klein maar vooral de omgeving is natuurlijk erg mooi, gelegen in de bergen.

Sydney