Australië 2.0 PT9

In mijn vorige traveldiary vertelde ik over mijn fantastische tijd in Airlie Beach. Nu was het tijd om mijn rondreis af te sluiten in de populaire stad Sydney en maak ik een uitstap naar de prachtige Blue Mountains. Lees en kijk je een stukje mee in mijn dagboek?

Na een korte vlucht stond ik hier weer. Weer in Sydney. Mijn vorige bezoekje was kort, veel te kort. Daarom koos ik ervoor om de laatste drie dagen in deze stad door te brengen. Althans, dat dacht ik. Ik maakte echter een spontane trip naar the Blue Mountains.


Na het inchecken bij het hostel Wake-up (wat overigens een supertof hostel was), was het tijd om te ervaren hoe deze stad was. Druk. De grote trekpleisters kwamen de volgende dag wel. Ik ging alleen lopen door deze miljoenenstad (4.7 miljoen volgens het internet). Ik ging even een broodje halen en vervolgens terug naar het hostel. Hier maakte ik kennis met mijn kamergenoten en we besloten om die avond mee te gaan doen met een beerpong-toernooi. In tweetallen mochten we het opnemen tegen elkaar. Het bier mocht je zelf opdrinken. Too bad dat ik geen bier drink, maar gezellig was het wel. In de tweede ronde lagen wij eruit maar dat mocht de pret niet drukken.

De volgende dag bestond uit sightseeing. Eerst ben ik gaan lopen door de stad naar de Darling Harbour. Dit vond ik nog niet heel indrukwekkend. Vervolgens ben ik teruggegaan via Chinatown de stad in, waarna ik een bus heb genomen naar Circular Quay. Hier ben je dicht bij de Harbour Bridge, Sydney Opera House, the Botanic Gardens en vanaf hier vertrekken de veerboten naar Manly. Eerst ging ik linksaf, richting de Harbour Bridge. Vervolgens loop ik terug en ga ik rechtsaf richting het Opera House. Prachtig, en wat een uitzicht. Volgende stop was the Botanic Gardens, ook genieten.

Na mijn bezoek aan the Botanic Gardens, ben ik naar Kings Cross gegaan. In deze buurt verbleef ik tijdens mijn vorige bezoek aan Sydney. Hier had ik afgesproken met een Chileens meisje die ik destijds had ontmoet. We hebben een wandeling gemaakt door Kings Cross en besloten daarna om naar Bondi Beach te gaan, het bekende strand van Sydney. Er gingen nog vier jongens met ons mee, drie Chilenen en een Amerikaanse jongen. We gingen met de trein richting Bondi. Een rit van zo’n tien, vijftien minuten.

Vanaf het treinstation in Bondi gingen we lopen naar het strand. Het was hier erg druk omdat er die dag een marathon aan de gang was, dit zorgde voor een overvolle Bondi. Eenmaal aangekomen bij het strand zijn we eerst een plek gaan zoeken om een hapje te eten. In een zijstraatje vonden we een leuk hamburgertentje.

Na het eten zijn we naar het strand gegaan, even heerlijk genieten van het strand en de zon en de heerlijke muziek op de achtergrond! Aan het einde van de middag zijn we met de bus teruggegaan naar het treinstation (oftewel: geen zin meer om te lopen) en weer teruggegaan naar Kings Cross.

In de avond zou ik vertrekken naar Katoomba, een dorpje in the Blue Mountains. Ik wilde graag the Blue Mountains nog zien voordat ik weer terug naar huis zou gaan. Nou bleek dat Adam, een jongen die ik eerder in Noosa had ontmoet, op dat moment in Katoomba was. Katoomba is de meest toeristische plaats in the Blue Mountains en vanaf hier kun je gemakkelijk de omgeving verkennen.

Na een treinrit van twee uur kwam ik in het donker aan in Katoomba. Hier werd ik al opgewacht door Adam. We zijn naar het hostel gegaan waar hij verbleef: the Flying Fox. Dit was een klein hostel waar een erg huiselijke, relaxte sfeer hing. Het hostel heeft maar een aantal kamers, ze eten elke avond gezamenlijk en ’s avonds tussen 18.00 uur en 21.00 uur is er in de woonkamer geen technologie toegestaan. De mensen zijn vooral bezig met praten, spelletjes doen en gitaar spelen, heel tof om te zien. Na het eten gingen we kijken wat Katoomba te bieden had. Nou niet veel. Katoomba is erg klein maar vooral de omgeving is natuurlijk erg mooi, gelegen in de bergen.

Sydney
Bondi Beach, Sydney

De volgende ochtend stonden we vroeg op om de omgeving te verkennen. Adam was hier al eventjes en daarmee dus mijn persoonlijke gids. Eerst zijn we naar the Grand Canyon gegaan, niet te vergelijken met de Amerikaanse versie natuurlijk, maar deze was ook leuk. Het was een track die redelijk stijl naar beneden ging en liep door een soort van regenwoud. De tocht weer terug naar boven was beduidend minder leuk. Ik moet zeggen dat ik hier toch een beetje moeite mee had.

De volgende bestemming was the Wentworth Falls. Hier hebben we een indrukwekkende hike gelopen waar je uitkeek over een prachtig bebost landschap en natuurlijk de waterval. Die vond ik persoonlijk niet heel veel voorstellen, maar dat is wel waarvoor veel mensen hier komen. Ik stond meer te kijken van het uitzicht, prachtig! Gelukkig was deze wandeling wat gemakkelijker en minder stijl. Voldaan verlieten wij the Wentworth Falls naar onze laatste bestemming, the Three Sisters. The Tree Sisters is een formatie van drie grote rotsen en is het gezicht van de Blue Mountains.

Hierna zijn we teruggegaan naar Katoomba en zijn we naar de pub gegaan om even bij te komen. Na een cider en wat potjes pool begon het inmiddels al donker te worden en moest ik maar eens gaan kijken hoe ik weer in Sydney zou komen. Adam was onderweg naar Melbourne en kon me daarom wel afzetten, top. Die avond was mijn laatste avond in Australië en dat moet ik natuurlijk in stijl afsluiten.

The Blue Mountains, Australië
The Blue Mountains, Australië
The Blue Mountains, Australië
The Blue Mountains, Australië

Na zo’n zes weken hier te zijn geweest, moest ik weer afscheid nemen van dit prachtige land. Hoewel ik deze keer hele andere dingen had gezien en gedaan dan de eerste keer, was ik weer net zo teleurgesteld om naar huis te gaan. Australië had wederom mijn hart gestolen en me weer gegrepen met haar schoonheid en gezelligheid. Wat een prachtige natuur, wat een aardige mensen, wat een relaxte sfeer en wat een gezellige tijd heb ik hier gehad. Helaas komt aan alle goeds een einde, maar ik weet zeker dat ik terugkeer naar dit prachtige land! 


Nieuwsgierig naar meer Australië?

Perth, de meest geïsoleerde stad van de wereld

Perth’s stranden

Een jaar werken en reizen in Australië

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

6x to do in Karijini National Park, Australie

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië


Beginnen met de voorpret?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

♥ Janet


37 thoughts on “Australië 2.0 PT9

  1. Een geweldige reis en mooie foto’s! Mijn vriendin is ook jaren geleden naar Aussie geweest en alle mails, SMS, hoe we dan ook contact hadden had ik allemaal bewaard. Eenmaal na 1jaar weg geweest te zijn had ik alles gebundeld en kado gegeven. Iets om nooit meer te vergeten.

  2. Wauw zeg! Australië staat op mijn bucket list, maar ik ben er helaas nog niet geraakt. Ik hoor eigenlijk vooral veel over de enge beestjes die er zitten 😉 Maar als ik die foto’s van jou zie, denk ik dat ik mijn angst voor spinnen toch even aan de kant ga moeten zetten 😉

    1. Haha snap ik! Ik vind dat ook echt verschrikkelijk maar heb het ook overleefd 😉 Ik vond het allemaal meevallen. De spinnen vond ik ook meevallen (wel een aantal joekels gezien maar snel weggaan dan 🙂 )

  3. Wat een geweldige reis joh! Australië staat ook zeker weten nog op ons lijstje maar het probleem is dat we eigenlijk nooit langer dan twee weken weg kunnen en dat vind ik voor zo’n land toch echt te weinig.

  4. Wat een mooie foto’s. Ik ben ook een aantal keer in Sydney geweest en een maal naar Bondi beach. Dit strand moetje gewoon gezien hebben :). De Blue mountains vond ik ook zo mooi. Altijd leuk om jouw blog te lezen omdat ik zoveel herken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge