Antelope Canyon, Amerika

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon, Amerika

Vol ongeloof baan ik me een weg door de smalle, glooiende canyon. Met prachtige surrealistische vormen en texturen in de canyon, die door erosie zo gevormd is, en een ontelbaar aantal rood- en oranjetinten, weet ik zeker dat het de moeite waard was om de canyons te ontdekken. Bij elke stap die ik zet en elke zonnestraal die in de canyon weet te komen, lijken de kleuren in de canyon te veranderen. Mijn camera draait overuren in Antelope Canyon, en terecht.

50 tinten rood in Antelope Canyon

De magische Antelope canyon is een populaire uitstap als je in de buurt van Page, Arizona bent. Voor mij was dit zelfs dé reden om deze regio te bezoeken. Deze slot canyon is dankzij al zijn vormen en kleuren een populaire en onwijs fotogenieke plek geworden. Dankzij de kracht van moeder natuur (want: wind en water) is het zandsteen uitgehouwen tot de canyon van nu; met een breed scala aan verschillende vormen, texturen en kleurtinten. Denk aan hoge, maar glooiende wanden vol rare vormen en kronkels, die bij elk beetje lichtinval lijken te veranderen van kleur. Om deze redenen staat de canyon aangeschreven als één van de populairste slot canyons ter wereld en staat het op menig wensenlijstje voor fotograven en nieuwsgierige toeristen.

Verschil Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon

Antelope Canyon bestaat uit een klein aantal locaties, waarvan er twee locaties drukbezocht worden; Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon. Wanneer je naar Antelope Canyon wilt gaan, zul je dus een keuze moeten maken of je Lower of Upper Antelope Canyon wilt ontdekken. Je kunt niet beide locaties ontdekken tijdens een tour. Indien je beide locaties wilt bezoeken, dan zul je dus twee verschillende tours moeten boeken. Let op: kies je er voor om beide locaties op één dag te bezoeken, dan hoef je de Navajo Park Permit maar één keer te betalen.

Om een keuze te maken welke locatie je het liefste wilt bezoeken, zet ik hier de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

Lower Antelope CanyonUpper Antelope Canyon
LengteOng. 400 meterOng. 150 meter
ToegankelijkheidDeze canyon is moeilijker te bereiken dan Upper Antelope. Het is deels ondergrond. Je betreedt de canyon via trappen.Je kunt gewoon naar binnen wandelen.
LichtinvalAlleen op bepaalde tijdstippen.Meer inval dan Lower Antelope Canyon gedurende de dag.
DiversiteitLower Antelope Canyon heeft hoogteverschil en kent nauwe doorgangen.Upper Antelope Canyon heeft weinig hoogteverschil.
PopulariteitPopualair. Van tevoren reserveren is noodzakelijk.Erg populair, dankzij de toegankelijkheid en mate van lichtinval. Van tevoren reserveren is noodzakelijk.

Een bezoek aan Antelope Canyon

Terwijl ik nog snel een broodje naar binnen probeer te werken wat ik de vorige dag bij een Wallmart heb gekocht, rijden we met onze huurauto de stad Page uit, ‘into Nomansland’. Via Route 98 gaan we op zoek naar de afgesproken plek. Ergens bij paaltje nummer zoveel. Gelukkig wijst de weg zich redelijk vanzelf en al snel hebben we de juiste plek gevonden. We parkeren de auto bij de rest en lopen vervolgens enthousiast naar de mensen toe die ons lijken op te wachten.

Ik word verzocht om alle kosten alvast af te rekenen en krijg vervolgens een polsbandje om waar opstaat dat we voor twee personen hebben gereserveerd. We’re good to go! We wachten nog even, maar worden al snel opgehaald door een 4×4 met een ‘Native American’ als bestuurder. Een toffe rit door het vuurrode zand staat op ons te wachten, al een hele belevenis op zich en ik krijg direct een ultiem vakantiegevoel. Na tien minuten stopt de auto en volgen we de bestuurder door uit te stappen en draagt hij ons over aan de gids van vandaag; een jongeman van mijn leeftijd.

Ik verlies de groep al bijna uit het oog, wanneer ik niet doorheb dat de rest al aan het lopen is. Ik ben nog bezig met het pakken van mijn spullen enzo. We lopen vervolgens de canyon in en ik heb eigenlijk al direct door dat een bezoek aan Antelope Canyon een goede zet is. Ik loop door de nauwe canyon en kijken mijn ogen uit. Een palet aan rood- en oranjetinten staat op me te wachten en ik kan er eigenlijk mijn ogen niet vanaf houden. En dat terwijl er nog helemaal geen lichtinval is, het schijnt alleen maar beter te worden.

Ondertussen vertelt de gids over de canyon en over de Navajo-woestijn, al moet ik zeggen dat ik me met moeite kan focussen op alles wat ik in de canyon zie én op zijn verhaal. Ik heb dan waarschijnlijk ook de helft niet meegekregen. Ik kom vervolgens met de beste man in gesprek, waarin ik me afvraag of ik nu vragen stel die hij wellicht 10 minuten geleden al heeft verteld. Hij vertelt over de Navajo-cultuur; over de verschillende tribes, hoe ze hun partner leren kennen binnen een tribe en wat ze doen als ze ziek worden. Ze maken geen gebruik van een dokter en/of ziekenhuis, maar bezoeken dan een medicijnman die ‘de natuur gebruikt als medicijn’, zoals onze gids het noemt.

Ondertussen neem ik veel foto’s. Van boven, van onder, van de muren, van het zand; alles is zo fotogeniek. Eigenlijk heb ik geen idee wat ik doe, maar gelukkig kan de gids daar ook bij helpen. Hij weet de mooiste plekjes, perspectieven en instellingen voor de camera.

Uiteindelijk komen we uit bij een ander gedeelte van de canyon, waarin we zelf even mogen rondlopen en alles op eigen tempo kunnen ontdekken. Het is eigenlijk best rustig in de canyon en ik hoef niet te veel moeite te doen om foto’s te schieten zonder mensen erop. Af en toe even wachten, dat is het dan ook. Na alle hoeken en gaten van Antelope Canyon gezien te hebben, banen we weer een weg terug, waar we vervolgens weer worden opgehaald door de auto.

Ook de tien minuten terug naar de parkeerplaats was een genot. Dit keer hadden we een vrouwelijke bestuurder die vrolijk vertelde over de canyon. Relaxt en voldaan zit ik op de achterbank nog even na te genieten van al het moois wat ik zojuist heb gezien. Wat. Een. Natuurpracht.

Overnachten nabij Antelope Canyon

In Antelope Canyon zelf kun je niet overnachten, maar je zult hoogstwaarschijnlijk overnachten in Page. Page is een goede uitvalbasis voor je bezoek aan Antelope Canyon. In Page vind je meerdere accommodaties om te overnachten, daarnaast vind je er supermarkten, winkels en meerdere plekjes om te eten. Hieronder zet ik een aantal tips voor je op een rij.

$ – Rodeway Inn

$ – Antelope Canyon Inn – hier verbleven wij.

$$ – Super 8 by Wyndham Page

$$ – The Bear’s Den B&B

$$$ – Sleep Inn & Suites Page

$$$ – Hyatt Place Page

Praktische informatie Antelope Canyon

Je vindt Antelope Canyon slechts op een aantal kilometers ten oosten van de stad Page, aan Route 98. Vanaf Page ben je er binnen een kwartiertje.

Je kunt deze canyons niet op eigen houtje ontdekken. Je zult de canyons moeten bezoeken met een Navajo-gids. Er zijn verschillende tourgidsen waarbij je je tour kunt boeken. Vergelijk goed de voorwaarden en prijzen van het aanbod.

Boek je tickets van tevoren, zeker in het hoogseizoen. Wij hadden het geluk om een aantal dagen van tevoren tickets te bemachtigen, maar de tickets zijn veelal ver van tevoren uitverkocht.

Hoewel het in de Navajo-woestijn over het algemeen bloedje heet is, kan het in de canyon vrij koud worden. Je loopt natuurlijk de gehele tijd in de schaduw. Een vestje meenemem kan handig zijn.

Houd het weer daarnaast sowieso goedin de gaten. Als er veel regent kunnen de canyons gesloten worden i.v.m. eventuele vloedstromen. In het verleden zijn hier mensen omgekomen door hevige regenval en bijkomende flashfloods.

Wij werden verzocht om dichte schoenen te dragen. Zorg er dus voor dat je goed schoeisel bij je hebt.

Ik weet niet hoe het inmiddels is, maar kijk goed of je contact of met de pin kunt betalen voor de tour. Een fooi geven wordt ook gewaardeerd.

In de canyon zijn geen voorzieningen. Ga van tevoren dus even naar het toilet en neem water en evt. snacks mee.

Laad je camera/telefoon goed op! Je zult veel foto’s willen maken in de canyon.

Er zijn speciale fototours. Deze tours zijn duurder dan de normale tours. Je mag hier meer materiaal meenemen, zoals een statief. Bovendien schijnt het licht op deze tijdstippen het mooist te zijn in de canyon.

Met zegt dat de beste tijd om deze canyon te bezoeken tussen april en september is. Dit valt daarentegen wel samen met het hoogseizoen. In de andere maanden zal het dus iets rustiger zijn.

Geen talent in fotografie? Niet getreurd, de gidsen kunnen je goed op weg helpen met het schieten van mooie plaatjes en ze kunnen de mooiste plekken aanwijzen voor het maken van de mooiste foto’s.

Nieuwsgierig naar meer Amerika?

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park

Monument Valley Navajo Tribal Park: het wilde westen van Amerika

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

National Parks in West-Amerika die ik bezocht

15 tips voor je bezoek aan San Francisco

Yosemite: omver geblazen door natuurpracht

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks

Reisroute: vier weken Amerika

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken

Zien en doen in Death Valley National Park

Tips en feiten over de Grand Canyon

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Amerika?

Wil je een auto huren voor je reis door Amerika?

autohuur USA

Ook nog een reisgids nodig voor je reis?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

32 Responses

 1. Prachtige foto’s! Het lijkt allemaal zoveel van hetzelfde, maar elk hoekje is anders qua vorm en licht. Heel mooi.

 2. Wat een fijn en compleet artikel! Manlief wil hier heel graag heen. Ik had me er nog niet zo in verdiept. Ken de foto’s uiteraard wel, maar wist niet dat er een lower en upper is! De lower spreekt me meer aan denk ik.

 3. Ooohh fantastisch! Deze kloof staat echt met stip op nummer 1 van mijn bucketlist, ik wil hier echt zó graag naar toe! Hele mooie foto’s heb je ook gemaakt, prachtig!

 4. Hier wil ik zo graag naar toe! Helaas paste het niet in mijn route 11 jaar geleden, maar ik wil sowieso nog een keer terug. Dan wil ik zeker naar Antelope Canyon. Jullie hebben volgens mij wel geluk gehad want het ziet er zo rustig uit bij jullie. Heb geregeld gehoord en gelezen dat het er erg druk kan zijn.

 5. Wat geweldig mooi, al die vormen en roodtinten. Bizar toch, hoe mooi de natuur kan zijn. Ik denk dat dit één van de highlights van een Amerika reis is en zou het zeker niet willen missen als we ooit die kant op gaan. Handige blog met veel tips!

 6. Wat een gave en fotogenieke plek is dit toch! Ik zou hier best eens heen liggen.

  Het lijkt me heel druk en toeristisch, goed om te horen dat het bij jou mee viel.

 7. Dit lijkt me een heel bijzondere plek. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik snap dat je niet kon stoppen met fotograferen. Fijn ook dat het niet zo heel druk was toen je er was.

 8. Wauw super mooi! En zoals Linda hier boven al zegt, wat ziet het er rustig uit!
  Ik wil dit graag ook nog eens gaan bezoeken, lijkt me super bijzonder om in te staan, fijn ook de overnachtingsplekken op budget geselecteerd.

 9. Wij zijn er ook geweest. 2 jaar terug auto reis gedaan. Van plaats naar plaats door parken enz. Gestart san fransisco en einde las vegas. We hopen dit jaar september weer die kant op te gaan alles is geboekt maar ik weet het niet

 10. Wij zijn hier ook geweest en het is zo mooi! Het ziet er op jouw foto’s heel rustig uit, bij ons was het enorm druk. Een foto van de grond en de rotsen zeg maar zonder mensen was echt onmogelijk. En de tour die wij hadden was zo slecht, het ging alleen maar over snel een foto maken en door. Echt heel jammer. Toch was het prachtig en had ik het niet willen missen. Het weer was bij ons slecht en de lichtinval ook niet goed daardoor, maar ja, je kan niet altijd geluk hebben haha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.