That One Time in Joshua Tree National Park, Californië, Amerika 2017

Bezoek bijzonder Joshua Tree National Park: alle tips

Een stukje dorre wildernis in Zuid-Californië. Bijzondere planten en bijzondere landschapsvormen maken Joshua Tree National Park een gewillige bestemming. Indrukwekkende wandelroutes, een sterrenhemel waar je u tegen zegt, een rijke culturele geschiedenis en bijna buitenaarde natuurpracht. Dat kun je hier allemaal vinden. Alle tips voor een bezoek aan Joshua Tree vind je hier. 

Joshua Tree National Park 

Je vindt Joshua Tree National Park in het zuiden van Californië in de Verenigde Staten. Je vindt het park vlakbij de woestijnstad Palm Springs. Joshua Tree is ongeveer 100 kilometer bij 50 kilometer groot en het is sinds het jaar 1994 een National Park. 

Het park kent twee verschillende woestijnlandschappen: de Colorado woestijn en de Mojave woestijn. De Colorado woestijn vind je in het zuidoosten en ligt vrij laag, terwijl de Mojave woestijn een stuk hoger ligt en daardoor vochtiger en koeler is. In dit laatste gedeelte vind je ook de beroemde Joshua Trees (van de Yucca plantensoort), waar het park naar vernoemd is. Joshua Tree National Park staat verder bekend om zijn bijzondere vormen van de heuvels en rotsen, daardoor is het een populaire bestemming voor klimmers. 

Rijden in Joshua Tree National Park, Californië, de Verenigde Staten

Wat te zien en doen in Joshua Tree National Park 

1. Cottonwood Spring Oasis 

Op slechts elf kilometer van de zuidelijke ingang van het park vind je Cottonwood Spring Oasis. De oase werd eeuwenlang gebruikt door de Cahuilla-indianen, die hier veel gebruiksvoorwerpen in het gebied achterlieten. Het was tevens een belangrijke plek voor goudzoekers en mijnwerkers, omdat de werkers water nodig hadden voor het goud. Je kunt er vandaag de dag nog de overblijfselen vinden van een aantal goudmolens. 

Er zijn ook een aantal wandelingen die starten bij Cottonwood Spring, zoals de Cottonwood Wash of de wandeling naar Mastodon Peak.

2. Keys View 

Een topplekje in Joshua Tree National Park is het populaire Keys View. Het ligt op de top van het Kleine San Bernardino-gebergte en je hebt vanaf hier een fantastisch panoramisch uitzicht over de Coachella-vallei. Het is zeker een bezoekje waard om er even te stoppen met de auto en naar het uitzichtpunt te lopen, zodat je kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht. 

Wist je dat je op een hele heldere dag zelfs Mexico kunt zien liggen? Jammer genoeg lukt dit al een tijdje niet meer door de luchtvervuiling.

Keys View - Californië, de Verenigde Staten
Uitzicht Keys View - Californië, de Verenigde Staten

3. Indian Cove 

Indian Cove is een toffe plek om te bezoeken en ligt op zo’n 20 kilometer van Joshua Tree Village en ongeveer vijftien kilometer van Twentynine Palms. Het gebied is erg populair onder de klimmers, want de rotsen zijn hier torenhoog. Ook is het een populair gebied om de beroemde Joshua Trees te aanschouwen. In het gebied vind je een groot aantal volwassen Yucca bomen. 

Je kunt hier in de lente en de herfst ook de bijzondere woestijnschildpadden aanschouwen. Ze komen niet heel vaak tevoorschijn (ze leven 95% van de tijd ondergronds), dus je moet een beetje geluk hebben. Spot jij ze, geef ze dan geen eten/drinken, raak ze niet aan en til ze niet op. 

4. Skull Rock 

Als je met de auto door het park rijdt, kom je vast en zeker langs Skull rock. Deze rots vind je naast Jumbo Rocks en dankt zijn bijzondere vorm aan eeuwenlange erosie van water. Door deze erosie sleten er langzamerhand twee gaten (de oogkassen) in de rots, waardoor de rots de vorm van een schedel aannam. 

Naast de rots (aan de andere kant van de weg) vind je een parkeerplaats. 

Skull Rock, Californië, de Verenigde Staten 2017

5. Barker Dam 

Barker Dam is een populaire plek onder de hikers en bergbeklimmers. De bijzondere granieten rotsformaties, de historische Barker Dam en natuurlijk de unieke Joshua Trees vormen het ideale landschap tijdens een wandeling. De Barker Dam Trail is een wandelroute van ongeveer twee kilometer die je hier kunt maken. Ook kun je hier wat historische rotstekeningen vinden. Er is een parkeerplaats bij Barker Dam, in het hoogseizoen kan het hier echter erg druk worden. 

6. Hidden Valley 

Wandelen tussen de rotsen van Joshua Tree doe je tijdens de Hidden Valley Nature Trail. De Hidden Valley Nature Trail vind je vrijwel aan de hoofdweg. Het is een gemakkelijke loop van ongeveer anderhalve kilometer door Hidden Valley, maar tijdens de route moet je soms wat rotsblokken over en je loopt over een onverhard pad. 

7. Hier kom je voor: de bijzondere Joshua Trees

Je kunt Joshua Tree National Park niet verlaten zonder natuurlijk de beroemde Joshua Trees te spotten. Wees gerust: het spotten van deze bomen is niet moeilijk, daarom vul je de bomen dan ook sowieso tegenkomen. De Joshua boom, officieel Yucca Brevifolia genaamd is een bijzonder gevormde en stekelige boom. Het behoort tot de Agave familie. De boom werd vroeger gebruikt door de inheemse bevolking; van de bladeren werden manden en sandalen gemaakt en de zaden en bloemknoppen werden gegeten. 

Tijdens je bezoek aan dit National Park moet je natuurlijk een foto gemaakt hebben met deze bijzondere bomen. 

8. Ontdek het verhaal achter Keys Ranch

Ben jij geïnteresseerd in de culturele geschiedenis van de omgeving? Tijdens een georganiseerde tour kun je een rondleiding krijgen over de Keys Ranch. Vroeger waren er maar weinig succesvolle huishouders hier. maar Keys Ranch was een uitzondering. Het was ooit één van de meest succesvolste ranches in de gehele regio. Tijdens de tour van 90 minuten leer je meer over Indiaanse geschiedenis, de ranch en de familie Keys.

Praktische informatie

Openingstijden: de tours worden doorgaans gehouden van oktober tot mei. Van tevoren reserveren is verplicht. 

Toegangsprijs: $10,00 per persoon en $5 per kind. 

9. Cholla Cactus Garden

Tijdens mijn bezoek aan Joshua Tree National Park was de Cholla Cactus Garden de eerste stop. Ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de noordelijke ingang vind je de Cholla Cactus Garden. Je vindt hier een verzameling van de bijzondere Cholla Cactussen bij elkaar. Er is een wandelpad aangelegd (Cholla Cactus Garden Nature Trail) van zo ongeveer 400 meter door de cactussen. Heb je de tijd, dan is dit een leuke stop om mee te pakken. Verder in het park zijn de cactussen namelijk schaars. 

10. Black Rock Canyon 

In de noordwestelijke uithoek van Joshua Tree National Park vind je de Black Rock Canyon. Je kunt hier niet met de auto komen, de weg stopt bij de campings die op een heuvel liggen aan de monding van de kloof. De plek is omringd door de Joshua-bomen en Cholla cactussen. 

Vanaf hier kun je de kloof ontdekken, bijvoorbeeld door middel van een hike. Voorbeelden van wandelroutes zijn de Hi-View Nature Trail van twee kilometer of Eureka Peak en Panorama Loop, wat langere wandelroutes zijn. Ik heb deze plek zelf overgeslagen, dus ik kan je niet vertellen hoe het is. 

11. Wildlife in Joshua Tree National Park 

Je zult wellicht denken dat in dit woestijnlandschap van Joshua Tree National Park weinig dieren zullen leven, maar niets is minder waar. In het park vind je onder andere zo’n 60 soorten zoogdieren, 50 soorten reptielen, 75 soorten ongewervelde diersoorten en wel 250 soorten vogels. Dit maakt het een geliefde plek om te bezoeken onder de vogelaars. Joshua Tree ligt langs de Pacific Flyway, een trekvliegroute die loopt van Alaska tot Zuid-Amerika, daarom vinden migrerende vogels hier onderdak. 

Dieren die je hier tegen kunt komen zijn antilopen, eekhoorns, coyotes, vossen, bobcats, muilezelherten, zestien soorten vleermuizen, hagedissen, slangen en woestijnschildpadden.

Hoe om te gaan met wilde dieren

‘Houd wilde dieren wild’. Dat is een duidelijke uitspraak van het park. Elk wild dier kan gevaarlijk zijn als het wordt benaderd, daarnaast kunnen de wilde dieren gevaarlijke ziekten bij zich dragen, zoals hondsdolheid of de pest. Bekijk de wilde dieren altijd vanaf een veilige (grote) afstand) of vanuit de auto. Probeer geen selfies te maken met de dieren. 

Het voeren van wilde dieren is niet toegestaan. 

Er leven een aantal giftige dieren in Joshua Tree National Park, waaronder schorpioenen, zwarte weduwespinnen en ratelslangen, kijk daarom altijd goed waar je loopt, klimt of gaat zitten. 

Kamperen in Joshua Tree National Park in 2023 

Kamperen in het park is mogelijk. Er zijn een achttal campings in het park te vinden, die tezamen goed zijn voor ongeveer 500 kampeerplekken. De meeste campings werken op basis van reserveringen, maar je hebt ook een aantal campings die weken volgens de ‘first come, first serve’ methode. 

De volgende campings werken op basis van reserveringen: 

Black Rock Campground – $25,00 per nacht – water, toiletten, vuilstort

Cottonwood Campground – $25,00 per nacht – water, toiletten, vuilstort

Indian Cove Campground – $25,00 per nacht – geen water, pit toilets 

Jumbo Rocks Campground – $20,00 per nacht – geen water, pit toilets 

Ryan Campground – $20,00 per nacht – geen water, pit toilets 

De volgende campings werken op basis van first come, first serve:

Belle Campground – $15,00 per nacht – geen water, pit toilets 

Hidden Valley Campground – $15,00 per nacht – geen water, pit toilets 

White Tank Campground – $15,00 per nacht – geen water, pit toilets 

Ga jij kamperen in het park? Houd er dan rekening mee dat het brandgevaar altijd erg hoog ligt in het park omdat het er zo droog is. Kampvuren zijn alleen toegestaan in de daarvoor bestemde barbecues en vuurringen die op elke camping en picknickplek te vinden zijn. Je moet wel je eigen brandhout meenemen en zorg er dus ook voor dat het vuur naderhand goed gedoofd wordt, daarom wordt het aangeraden om extra water mee te nemen. 

Overnachten buiten Joshua Tree National Park 

Is kamperen niet je ding, dan vind je buiten het park voldoende mogelijkheden om te verblijven, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Palm Springs of Twentynine Palms. Zelf verbleef ik eerst een nacht in Twentynine Palms, bezocht het park de dag erna en sliep dag twee in Palm Springs. Hieronder vind je een aantal accommodaties buiten Joshua Tree National Park. 

Accommodaties in Twentynine Palms:

$ – Motel 6 – Twentynine Palms – hier verbleef ik 

$$ – El Rancho Dolores at JT National Park 

$$$ – Holiday Inn Express Hotel & Suites 

Accommodaties in Palm Springs:

$ – Delos Reyes Palm Springs 

$$ – Caliente Tropics – hier verbleef ik 

$$$ – La Maison Hotel (adults only)

$$$$ – Villa White Pearl – Luxe Villa voor jezelf? 

Caliente Tropics, Palm Springs 2017

De Visitor Centers van Joshua Tree National Park 

In het park vind je drie verschillende Visitor Centers, die je bezoek aan het park nog leuker kunnen maken. Het kan lonen om voorafgaande je bezoek aan het park één van de Visitor Centers te bezoeken, zodat je goed voorbereid op pad gaat. In het park vind je het Oasis Visitor Center, Joshua Tree Visitor Center en Cottonwood Visitor Centre. 

Het Joshua Tree Visitor Centre is dagelijks geopend van 07.30 uur tot 17.00 uur en het Cottonwood Visitor Centre is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 16.00 uur. Daarnaast is er nog een Visitor Centre in Twentynine Palms, deze is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur en het Black Rock Nature Centre, wat buiten de zomer dagelijks geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur. In de zomer is het alleen geopend in het weekend van 08.00 uur tot 11.00 uur. 

Entreeprijs Joshua Tree National Park 

De toegangsprijs hangt af hoe je het park bezoekt. Je betaalt voor je vervoermiddel en voor het aantal personen. Zo is het bijvoorbeeld $30,00 per auto en daarnaast $15,00 per persoon. Met de ‘America the Beautiful pas’ kun je een jaar lang alle National Parks in het land bezoeken voor $80,00. Ben je op vakantie of rondreis door Amerika en van pan om meerdere National Parks, zoals Yosemite National Park of the Grand Canyon, dan heb je deze kosten er al snel uit. Ik had tijdens mijn trip ook deze pas en het is zeker een aanrader. 

Praktische informatie Joshua Tree National Park 

Joshua Tree National Park is altijd open en kan te allen tijde van het jaar bezocht worden. Het park is bereikbaar via twee ingangen, een aan de noordkant (bij Joshua Tree Visitor Centre) en een aan de zuidkant (bij Cottonwood Visitor Centre).

Je hebt niet overal in het park bereik met je telefoon, dat is iets om rekening mee te houden tijdens je bezoek. Ga niet onvoorbereid op pad, enige planning vooraf is dus wellicht handig aangezien je smartphone niet heel handig zal zijn hier. 

Je kunt met je auto door het park rijden, dit is ook wat ik heb gedaan. Je mag alleen stoppen op de daarvoor gecreëerde parkeerplaatsen en dient op de paden te blijven rijden. Off road rijden is hier niet toegestaan. 

In de zomer zijn de temperaturen over het algemeen in deze regio extreem hoog en er is een lage luchtvochtigheid. Temperaturen tussen de 40 en 50 graden zijn hier heel gewoon, daarom is het erg belangrijk om veel te drinken en te eten. Ze geven je het advies om vier liter water op een dag te drinken om uitdroging en/of een hitteberoerte tegen te gaan. In het park zijn er maar een paar punten waar je water kunt vinden (dit is bij de Visitors Centres en de campings), dus zorg ervoor dat je zelf voldoende water bij je hebt. 

Vergeet je zonnebrandcrème niet! 

Bij hevige regenval kunnen er plotselinge overstromingen ontstaan, de zogenoemde flash floods. Ga tijdens een regenbui niet naar de canyons en let tijdens het rijden goed op kuilen in de weg. Veel wegen in het park zijn niet geasfalteerd, dus die veranderen in grote modderpoelen tijdens een hevige regenbui. Het advies is dan om deze wegen te vermijden. 

Reis je met huisdieren, dan moeten deze te allen tijde aangelijnd zijn in Joshua Tree National Park. Huisdieren zijn alleen welkom op de aangegeven paden, de campings en de picknick plekken, je kunt ze niet meenemen naar de trails.

Tip: de geasfalteerde paden worden erg warm (heet!) in de zomer. Houd hier rekening mee met de pootjes van uw huisdier.

Nieuwsgierig naar meer?

Hollywood: ontdek de hoofdstad van de Amerikaanse filmindustrie

Hiken in Amerika: Malibu Creek State Park 

Monument Valley Navajo Tribal Park: het wilde westen van Amerika 

Budget: kosten maand roadtrippen door Amerika

National Parks in West-Amerika die ik bezocht 

15 tips voor je bezoek aan San Francisco

Yosemite: omver geblazen door natuurpracht 

ESTA aanvragen voor Amerika: tips & tricks 

Reisroute: vier weken Amerika 

Wishlist: deze National Parks in zuidwest Amerika wil ik nog bezoeken 

Zien en doen in Death Valley National Park 

Tips en feiten over de Grand Canyon 

Een bezoek aan magisch Antelope Canyon

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Joshua Tree National Park?

Boek hier je vlucht naar Joshua Tree National Park.

Vind hier de ideale huurauto (inclusief verzekering) voor jou:

Bork hier je Joshua Tree tour.

Reisgids nodig voor je trip naar Joshua Tree? 

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

7 Responses

  1. Ooh, echt supergaaf! Wat een bijzondere bomen, die lijken me inderdaad wel de moeite waard om die kant op te gaan. Maar ratelslangen klinkt dan weer minder enthousiastmakend… 🙂
    Gaaf hoor!

  2. Joshua Tree was ons eerste nationale park en heeft hierdoor altijd toch een speciaal plekje. Het is ook echt mooi! Ik vond de bomen, rotsformaties, keys view en de cactussen zo tof. En het was zo groen toen wij er waren, had ik echt niet verwacht. V

  3. Ik heb spijt van één ding, tijdens mijn reizen naar West-Amerika. En dat is dat ik deze plek niet heb bezocht. Door tijdgebrek hebben we Joshua Tree National Park over moeten slaan, maar dat vind ik nu zo jammer.

  4. Ik zou heel graag eens een roadtrip willen maken door noord-Amerika en daarbij alle nationale parken bezoeken.
    Joshua Tree Park gaat dan ook zeker bezocht worden. Echt bijzonder die bomen. Al vind ik de skull rock ook echt gaaf. Laat me een beetje aan Peter Pan denken haha. Mooie blog!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars