Brugge: Yay or Nay

by thatonetime
12 comments

Voordat we aan onze roadtrip door België begonnen, heb we ons niet echt verdiept in het land. Mensen om ons heen gevraagd en een Lonely Planet gekocht (zonder in te lezen) was onze voorbereiding.  Meerdere mensen hadden ons getipt om naar Brugge te gaan. Iedereen die we hadden gesproken, was nogal enthousiast over deze plaats. Dus… op naar Brugge gingen wij.

We kwamen aan in Brugge met de auto, wat gelukkig goed te doen was. We hadden even moeite om het centrum te vinden, maar het is ons toch vrij snel gelukt (iets met twee vrouwen in een auto). Eenmaal in Brugge hebben we ingecheckt in een hostel en zijn we de stad ingegaan. We hebben eerst een kaart van de stad opgehaald bij het visitors centre en zijn vervolgens op pad gegaan.

Why Brugge?

Brugge is niet groot. Je kunt het prima te voet ontdekken, zo hebben wij het ook gedaan! Ik vind het heerlijk, lekker wandelen door het centrum en vooral de leuke, kleine steegjes verkennen. In Brugge wonen maar zo’n 20.000 mensen dus in het hoogseizoen zie je hier waarschijnlijk nog meer toeristen dan locals.

Er hangt een erg relaxte sfeer in Brugge. De mensen in Brugge zijn over het algemeen erg relaxt en vriendelijk. Voor zover wij dit hebben meegemaakt in ieder geval!

In de mappen van Brugge is te lezen dat Brugge perfect is de liefde, ze noemen het ook wel the perfect kissing city. Een goede bestemming om met je geliefde naar dit mooie karakteristieke stadje te gaan. Gewoon met een vriendinnetje is ook leuk hoor!

Een echt dingetje in Brugge is de paard en wagen. Een leuke en romantische manier om op deze manier de stad te ontdekken. Voor zo’n 40 euro koop je een ritje door de stad en zie je de belangrijkste bezienswaardigheden. Dit hebben wij niet gedaan. Wij kozen voor de andere toeristische trekpleister.

Een iets goedkopere optie is de boottocht. Voor 7 euro kan je per boot de stad verkennen en vertelt de stuurman het een en ander over Brugge. Zo’n boottocht is iets langer dan een half uur. Ik vond dit persoonlijk wel leuk om te doen.

Boottocht Brugge

België staat bekend om zijn bieren. In Brugge moet je dan ook een echt Brugges biertje proberen zoals de Brugge Tripel, Brugs Witbier of een Straffe. Daarnaast staat België natuurlijk ook bekend om zijn chocola. Genoeg winkeltjes waar je heerlijke bonbons of pralines kunt kopen. Wil je meer weten over de geschiedenis van de chocola, kun je een bezoekje brengen aan het chocolade- museum. Dit hebben wij ook nog gedaan (alles voor de gratis chocolade!).

Erg leuk om te bekijken is het Begijnhof Ten Wijngearde. Dit is tegenwoordig een kloostergemeenschap waar nog steeds nonnen wonen. Een mooie, idyllische plek om rond te lopen met het oude uiterlijk, het water, de zwaaien en de bloemen. Ik vond het prachtig. Ben je toch bij de Begijnhof. Loop dan even naar de andere kant van het water waar het Minnewaterpark te vinden is, leuk om even doorheen te lopen of een leuke plek voor een picnic.