Peles Castle, Roemenië 2021 1

Budget: een week rondreizen door Roemenië

Wil jij terug in de tijd gaan? Ronddwalen door kastelen en wandelen door de eenzame bergen. Op zoek gaan naar Dracula en de meest kleurrijke dorpjes ontdekken. Dat is hoe je reis door Roemenië eruit zal zien. Ik hield alle uitgaven bij van onze reis. Check hier het budget voor een week reizen door Roemenië.

Wat kost een week rondreizen door Roemenië?

Budget transport

Wij vlogen samen van Amsterdam naar Cluj-Napoca in Roemenië. De vlucht was last-minute geboekt, omdat we niet in de planning hadden om naar Roemenië te gaan. We boekten onze reis ongeveer een week van tevoren en betaalden uiteindelijk € 166,05 voor twee retourtickets. 

We hebben in Roemenië een auto gehuurd, ook dit hebben we dus last-minute geregeld. Wij betaalden voor onze economy huurauto in totaal € 585,88 voor een week. Deze kosten kunnen natuurlijk erg fluctureren, buiten het hoogseizoen zullen deze kosten een stuk lager liggen. 

Tijdens deze vakantie hebben we te maken gehad met bijkomende benzinekosten en parkeerkosten. Daarnaast hebben wij een aantal keren gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. De benzinekosten liggen in Roemenië lager dan in Nederland, dus die uitgaven vielen gelukkig wel mee. 

Tijdens deze vakantie hebben we te maken gehad met bijkomende benzinekosten en parkeerkosten. Daarnaast hebben wij een aantal keren gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. 

In totaal gaven wij € 863,51 uit aan transport. Dit is € 431,76 per persoon. 

Budget accommodatie

De kosten voor de overnachtingen vielen in Roemenië mee. Wij boekten de overnachtingen ter plekken; op de dag zelf of een dag van tevoren. Het aanbod was eigenlijk altijd goed en we hadden altijd veel keuze.

We verbleven meestal in een appartement of bed & breakfast. Ook hebben we één keer in een hotel overnacht. Soms zat het ontbijt ook bij de overnachting inbegrepen. 

Wij gaven in totaal € 211,09 uit aan onze overnachtingen tijdens onze reis door Roemenië. Gemiddeld betaalden wij € 30,16 per nacht met twee personen. 

Budget eten en drinken

Tijdens onze week in Roemenië hebben wij vrijwel altijd buiten de deur gegeten. Soms kochten we in de supermarkt wat te eten voor onderweg, maar meestal aten we bij een restaurantje, café of iets dergelijks. 

Je kunt in Roemenië best goed eten. In Roemenië eet men best veel vlees, dus daarvoor ben je in het land aan het goede adres. Niet op alle plekken kun je terecht voor vegetarische of veganistische opties. Als je hiernaar op zoek bent, bekijk dan van tevoren eerst even de menukaart. 

Zoals altijd bezuinigen we niet echt op eten en drinken tijdens deze reis. We eten vrijwel altijd buiten de deur. Het eten en drinken in Roemenië is een stuk goedkoper dan wij gewend zijn in Nederland. Voor een paar euro kun je al een maaltijd nuttigen. In wat hippere restaurantjes kost een hoofdgerecht ongeveer € 15,00

Tijdens onze reis door Roemenië gaven wij In totaal € 234,87 uit aan eten en drinken. Per persoon komt het neer op een bedrag van € 117,44 voor een week eten en drinken. 

Budget entertainment

Veel dingen die wij hebben gedaan in Roemenië, waren gratis. Het kost je nu eenmaal niets om eindeloos door dorpjes en steden te wandelen. 

Voor een aantal bezienswaardigheden hebben wij moeten betalen, zoals twee kasteelbezoeken, een bezoek aan een National Park (RON 10,00€ 2,03) en een bezoek aan een weerkerk en een zoutmijn (RON 90,00€ 18,26). 

Wij betaalden in totaal € 39,77 voor alle activiteiten die we hebben gedaan in Roemenië. 

Budget overige kosten

Denk hierbij aan de aanschaf van souvenirs, het huren of kopen van bepaalde items of het maken van (onvoorziene) bijbehorende kosten. Ik haalde tijdens onze reis door Roemenië een aantal souvenirs en moest onderweg wat doucheproducten aanschaffen. Ook kocht ik in Roemenië meerdere keren hondenvoer om zwerfhonden te voeren. 

Al deze overige uitgaven waren bij elkaar € 34,44. Dit komt neer op € 17,22 per persoon.

Totale budget rondreis door Roemenië

Transport€ 863,51
Accommodatie€ 211,09
Eten en drinken € 234,87
Entertainment € 39,77
Overige kosten € 34,44
Totaal budget:€ 1383,68

Wij betaalden voor onze roadtrip van een week door Roemenië in totaal € 1383,68 voor twee personen. Dit komt neer op een totaalbudget van € 691,84 per persoon. Het dagbudget voor deze reis komt hiermee op € 98,84 per persoon. 

Bij bovenstaand totaalbudget heb ik de vlucht en de autohuur meegerekend. Het budget kan dus zeker nog een stuk goedkoper als je bijvoorbeeld buiten het hoogseizoen reist of met je eigen auto naar Roemenië afreist. Reis je zelf op een budget, dan kun je ervoor kiezen om vaker naar de supermarkt te gaan en je eigen lunch of diner te maken. 

Wat vind jij van het budget voor een week rondreizen door Roemenië?

Nieuwsgierig naar meer Roemenië?

De Transfagarasan: rijd de mooiste bergweg ter wereld

Bezoek kleurrijk Sighisoara: alle bezienswaardigheden op een rij

Reisroute: een week roadtrippen door Roemenië

Hoe bepaal je het budget voor je volgende reis?

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Roemenië?

Boek hier je Roemenië tour. 

Reisgids nodig voor je trip naar Roemenië

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

32 Responses

 1. De autohuur is in verhouding duur, maar verblijf en eten en drinken kost echt niets joh. Leuk dat je een geweldige week in Roemenië hebt gehad voor een prima bedrag!

 2. Dat zijn nog eens leuke prijsjes, alhoewel ik me bij het kiezen van een vakantieland daardoor niet laat leiden. Ik ben er nog nooit geweest en er valt een hoop te ontdekken.

 3. Wat een heerlijke prijzen voor overnachten en het eten. Daar houd ik van! Een huurauto hakt er altijd wel in, ook al kan vroeg boeken soms helpen. Wij hebben een auto voor IJsland gehuurd en ik durf bijna niet te zeggen dat dat kost

 4. In Roemenië viel het me al op dat uit eten gaan en overnachtingen erg goedkoop zijn. Zo kun je een hele gave budget-vakantie plannen.

 5. Roemenië lijkt me echt een prachtig land. Het staat op mijn lijstje! En het is dus best betaalbaar, als ik je blog zo lees. Alleen de prijs van de huurauto valt een beetje tegen…

  1. De huurauto viel zeker tegen, maar wij hebben wel last-minute geboekt en in het hoogseizoen. Het kan dus goedkoper denk ik.

 6. Roemenië lijkt me echt een prachtig land, daar zou ik graag een keer naar toe willen, net als Kroatië overigens.

 7. Ik vindt het best interessant om te zien dat je aan Transport verreweg het meeste kwijt was. Ik zou juist denken dat dan aan eten en verblijf zou zijn. Het land ziet er wel prachtig uit zeg!

 8. De huur auto op zich valt best mee. Als je de benzine rekent die je kwijt bent om van hier naar daar en weer terug te rijden… Dan ben je wel meer kwijt ook haha.
  Zo zie je, door goed te kijken kun je ook best met minder geld een leuke vakantie hebben. Je moet meer van dit soort budget blogs schrijven 🙂

  1. Dankjewel, op en neer rijden kost inderdaad ook wel wat, zeker met de benzineprijzen in NL. 😉 In Roemenië liggen deze prijzen gelukkig een stukje lager.

 9. Jeetje: “Gemiddeld betaalden wij € 30,16 per nacht met twee personen.” Dat is niets! Voor het ontbijt tijdens onze rondreis langs de Westkust van Amerika waren we dit al kwijt voor het ontbijt (per persoon!) en dan nog niet eens altijd in het hotel. Toen we dachten, we kopen alles wel los in een supermarkt en coffee-to-go waren we bijna hetzelfde bedrag kwijt. Bizar! ooit zijn we trouwens in Bulgarije op vakantie geweest en dat was inderdaad waanzinnig goedkoop (destijds). We zaten in een suite (ok, naar Bulgaarse standaarden) en een cocktail kostte 2 euro ofzo. En dan ook nog een hele ‘straffe’. Roemenië trok ons destijds niet, maar nu lijkt het mij zeker een optie voor als de pandemie wat meer tot bedaren is gekomen. Ik ga nog steeds niet naar het buitenland. En zeker niet als er een lockdown is…

  1. Haha in Amerika kom je deze prijzen inderdaad niet tegen. Bulgarije ken ik niet, maar is denk ik qua prijzen redelijk te vergelijken.

 10. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het goedkoper had verwacht! Komt misschien ook omdat de auto best prijzig? Was. Roemenië lijkt me zeker een mooi land om eens te bezoeken

 11. Ik dacht eerst: jeetje, vliegen is gewoon goedkoper dan met de auto erheen rijden, zelfs met 4 personen! Toen zag ik de prijs van de huurauto. Dat hakt er best in. Qua accommodatie en eten en drinken is Roemenië dan weer heerlijk goedkoop hè?!

  1. De huurauto is er zeker ingehakt, maar dat kan ongetwijfeld goedkoper als je buiten het hoogseizoen reist. Op andere vlakken wordt het inderdaad weer enigszins gecompenseerd.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars