Grottenstad Vardzia, Georgië 2023

Budget Georgië: wat kost een rondreis van drie weken in 2024

Wil jij terug in de tijd gaan? Wandelen door de machtige bergen, oude kloosters en kerken ontdekken en de weg delen met koeien, varkens en honden? Het kan allemaal in Georgië. Ik maakte 06een rondreis van ruim drie weken door Georgië en ik hield alle uitgaven bij van deze reis. Je vindt hier het budget voor een rondreis door Georgië.

Wat kost een rondreis door Georgië?

Budget transport

Ik heb ervoor gekozen om te vliegen naar Turkije (Kayseri) en vanaf daar de nachtbus te pakken naar de grens (Sarpi) van Turkije en Georgië. Vanaf hier heb ik de grens overgestoken naar Batumi. Op dat moment was dit verreweg de goedkoopste optie om in Georgië te komen. Voor het vliegticket naar Kayseri betaalde ik € 144,35 en voor de nachtbus betaalde ik € 27,10

In Georgië heb ik ervoor gekozen om een auto te huren voor een gedeelte van de reis. Ik heb een auto gehuurd voor zestien dagen. De overige dagen heb ik met het openbaar vervoer gereisd. Voor de autohuur betaalde ik € 270,00 voor zestien dagen. 

Naast de autohuur en de bijkomende benzinekosten, heb ik een aantal keren een bus of taxi moeten pakken om ergens te komen. In totaal was ik € 492,94 kwijt aan transport. Hierbij heb ik de heenreis (vlucht+bus) niet meegeteld, omdat dit natuurlijk erg wisselend is voor iedereen. 

De kosten voor transport hadden zeker een stuk goedkoper gekund. Als je met het openbaar vervoer rondreist, ben je wel iets goedkoper uit. Ik houd er echter van om volledige vrijheid te hebben, vandaar de keuze voor een huurauto. 

Budget accommodatie

Tijdens mijn rondreis door Georgië verbleef ik meestal in guesthouses (privé kamers) en soms in hostels (zowel privé kamers als dorms). De kosten voor accommodaties vond ik vrij laag liggen tijdens mijn reis, dus ik was aangenaam verrast. 

Ik verbleef 21 nachten in Georgië en hiervoor betaalde ik in totaal € 215,61. Ik reisde in de maart maart, in de zomermaanden liggen de prijzen wellicht hoger. 

Budget Georgië: accommodatie Gori 2023

Budget eten en drinken

Het eten en drinken in Georgië is relatief goedkoop. Zo kun je al voor een paar euro ergens ontbijten of lunchen en voor € 10,00 – € 20,00 heb je al een (uitgebreid) diner. Tijdens deze rondreis heb ik best vaak zelf gekookt in het guesthouse of hostel waar ik verbleef. Aan het einde van mijn reis heb ik wat meer in restaurantjes gegeten. voor het ontbijt en de lunch haalde ik vaak brood of yoghurt op de markt of uit de winkel. Je hebt al een heel vers brood voor nog geen euro. 

In totaal gaf ik in ruim drie weken tijd € 221,45 uit aan eten en drinken. 

Budget entertainment

In Georgië bezocht ik meerdere musea, twee grottensteden, een aantal kastelen en wandelde ik in een kloof. Voor al deze activiteiten moest ik entree betalen. In totaal moest ik € 50,77 betalen aan entertainment. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van specifieke entreeprijzen: 

Okatse Canyon: 17,50 GEL (€ 6,13) 

Stalin Museum: 15 GEL (€ 5,25) 

National Museum Tbilisi: 30 GEL (€ 10,51) 

Grottenstad Vardzia: 15 GEL (5,25) 

Achaltsiche Castle: 18 GEL (€ 6,30)

Budget overige kosten

In Georgië heb ik een simkaart aangeschaft met best wel wat GB’s. Dit leek mij handig aangezien het rijden in Georgië niet overal vanzelf gaat en navigatie mij erg handig leek. Achteraf bleek dit een erg goede keuze te zijn geweest en zeker een aanrader voor jouw volgende trip. 

Daarnaast heb ik een aantal keren de was laten doen, kocht ik een aantal souvenirs en kreeg ik bij het inleveren van de huurauto helaas twee parkeerboetes onder mijn neus geschoven. 

Al deze overige kosten waren bij elkaar € 64,66

Budget Georgië: totale kosten rondreis van drie weken

Transport€ 492,94
Accommodatie€ 215,61
Eten en drinken € 221,45
Entertainment € 50,77
Overige kosten € 64,66
Totaal budget:€ 1045,43

Voor een roadtrip van drie weken door Georgië betaalde ik in totaal € 1045,43. Ik reisde in totaal 22 dagen door het land. Het dagbudget voor deze reis komt hiermee op € 47,52. Zoals ik eerder schreef, is hierin de heen- en terugreis niet meegenomen. 

Kies jij ervoor om met het openbaar vervoer Georgië te ontdekken, dan zullen de kosten een stuk lager liggen. Reis jij in het hoogseizoen door Georgië, dan liggen sommige kosten wellicht iets hoger. 

Wat vind jij van het budget voor een rondreis van drie weken door Georgië?

Nieuwsgierig naar meer Georgië?

Autorijden in Georgië: alles wat je moet weten

Reisroute Georgië: afwisselende rondreis van drie weken

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Georgië?

Boek hier je huurauto (inclusief verzekering):

Boek hier je Georgië tour. 

Reisgids nodig voor je trip naar Georgië. 

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

5 Responses

  1. Als ik dit vergelijk met IJsland, dan is Georgië zo ontzettend goedkoop! Het lijkt me ook heel leuk om er een auto te huren en zelf rond te rijden. Ben zelf nog nooit aan die kanten van Europa gaan roadtrippen, dus dat staat zeker op mijn lijstje. Ook de kosten van autoverhuur vind ik echt heel erg meevallen.

  2. Ik vind dit budget vrij laag, dus dat is fijn om te zien! Reizen is zo duur tegenwoordig, dus het is fijn om dan ook nog wat meer betaalbare opties tegen te komen! Georgië lijkt me echt prachtig mooi, de natuur, maar ook dorpen zien er fantastisch uit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.