Sardinië 2021 - Costa Paradiso auto

Budget Sardinië: kosten rondreis van twee weken

Vijftig tinten blauw, kraakhelder zeewater, de mooiste stranden, afgelegen baaitjes, gevulde ravioli, kronkelende kleurrijke steegjes, eeuwenoude ruïnes en grotten, hiken door de groene bergen en snorkelen tussen de vissen. Dat is Sardinië. Ben jij benieuwd met welk budget je rekening moet houden voor een vakantie naar Sardinië? In dit blog lees je het totale budget voor een rondreis van twee weken op Sardinië

Wat kost twee weken rondreizen op Sardinië?

Budget transport

Wij vlogen samen van Amsterdam naar Sardinië voor € 610,64 retour. Een auto huren voor onze roadtrip was onze grootste kostenpost. Wij hadden vrij laat een auto gehuurd en dat was ook nog eens middenin het hoogseizoen en na de pandemie. We waren verplicht om er een verzekering bij te nemen en de autohuur kostte ons in totaal € 1470,15. Met de huurauto reden wij twee weken lang het eiland rond.

Tijdens deze vakantie hebben we te maken gehad met bijkomende benzinekosten en parkeerkosten. Daarnaast hebben wij een aantal keren gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.

In totaal gaven wij € 2256,26 uit aan transport.

De kosten van de autohuur kunnen natuurlijk erg fluctureren. Daarnaast is de kans ook groot dat je met een eigen auto naar het eiland komt. Als je de autohuur even wegdenkt, komt het bedrag in zijn totaliteit op € 786,11. Dit komt neer op € 393,05 per persoon voor veertien dagen.

Budget accommodatie

De accommodaties bleken ook een grote kostenpost te zijn. Ik heb geen idee of dit altijd zo is in het hoogseizoen, of omdat het komt omdat we na een pandemie reisden, maar de prijzen van de accommodaties lagen echt vrij hoog. Wij boekten alles ter plekke, een dag van tevoren of op de dag zelf. Op een aantal plekken, zoals rond Alghero en La Maddalena, hadden wij vrij veel moeite om een accommodatie te vinden. De prijzen voor een kamer lagen meestal tussen 100,00 en 150,00 per nacht.

Wij gaven in totaal € 1294,78 uit aan de overnachtingen. Dit is € 647,39 per persoon voor de hele reis en dat komt neer op een bedrag van € 49,80 per dag.

budget Sardinië 2021 - accomodatie

Budget eten en drinken

Het is inmiddels wel duidelijk dat ik nooit bezuinig op eten en drinken. Hoewel ik af en toe nog wel eens naar de supermarkt ga om een ontbijtje, lunch of maaltijd te scoren, hebben wij hier twee weken lang volledig buiten de deur gegeten; ontelbaar veel ravioli, pizza, gegrilde groenten en overheerlijke bruschetta. Tel daar nog de cocktails en drankjes bij en dan heb je het plaatje compleet.

In totaal gaven wij € 1079,97 uit aan eten en drinken. Per persoon komt het neer op een bedrag van € 539,99.

Budget entertainment

Wij hebben ook zeker niet bezuinigd op entertainment. We hebben meerdere boottochten gemaakt, grotten en ruïnes bezocht, een canyon bewandeld en andere trekpleisters bezocht.

Zo betaalden wij bijvoorbeeld voor een boottocht door de archipel van La Maddalena € 60,00 per persoon en bedroeg het per persoon € 13,00 om Grotto di Nettuno te bezoeken.

Al met al hebben wij tijdens onze vakantie leuke uitjes afgewisseld met relaxen op het strand of zwembad, een goede afwisseling vonden wij. De entree voor alle uitjes en bezienswaardigheden waren bij elkaar € 320,00. Dit is € 160,00 per persoon.

Budget overige kosten

Denk hierbij aan de aanschaf van souvenirs, het huren of kopen van bepaalde items of het maken van (onvoorziene) bijbehorende kosten. Ik haalde tijdens onze reis door Sardinië een souvenir en maakte gebruik van de douchecabines op het vliegveld tijdens onze terugreis.

Al deze overige uitgaven waren bij elkaar € 42,00. Dit komt neer op € 21,00 per persoon.

Totale budget rondreis door Sardinië

Transport€ 2256,26
Accommodatie€ 1294,78
Eten en drinken € 1079,97
Entertainment € 320,00
Overige kosten € 42,00
Totaal budget:4993,01

Wij betaalden voor onze tweeweekse roadtrip door Sardinië in totaal € 4993,01. Dit komt neer op een totaalbudget van € 2496,51 per persoon. Het dagbudget voor deze reis komt hiermee op € 208,04 per persoon. 

Ik weet dat veel mensen met eigen auto naar het eiland afreizen, dus voor het gemak bereken ik hieronder nogmaals het budget zonder de kosten van de autohuur. Zonder deze kosten komt het totaalbudget op € 3522,86. Het dagbudget komt dan op 125,82 per persoon.

Nu was dit voor ons allebei ECHT vakantie, waarbij we totaal niet hebben gelet op ons budget. Ik was ook echt toe aan een fijne vakantie zonder na te hoeven denken over budget. Dit was voor mij één van de duurste vakanties in een lange tijd, terwijl we echt niet heel gek hebben gedaan.

De kosten voor je roadtrip door Sardinië kan zeker een stuk goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld vaker eten halen in de supermarkt of je kunt ervoor kiezen om te gaan kamperen. Daarnaast kan het lonen om buiten de Nederlandse zomervakantie te reizen of met je eigen auto af te reizen naar het eiland.

Wat vind jij van dit budget voor een roadtrip door Sardinië?

Nieuwsgierig naar meer Italië?

Hoe bepaal je het budget voor je volgende reis?

Alghero: alle tips voor deze mooie kustplaats op Sardinië

Reisroute Sardinië: twee weken rondreizen op dit mooie eiland

Cagliari: wat te doen in de hoofdstad van Sardinië

Wat te doen tijdens je eerste bezoek aan Rome

Mijn top 5 bestemmingen op basis van de lokale keuken

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Sardinië?

Boek hier je huurauto (inclusief verzekeringen!): 

Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

Boek je Sardinië trip hier.

Reisgids nodig voor je trip naar Sardinië?

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

26 Responses

 1. Wat interessant om jullie budget te lezen! Ergens schrik ik er nog wel van… Maar wij kwamen met de camper en denk dat de duurste campings €25,- per nacht waren. Dus dat scheelt wel. Aan de andere kant kostte de overtocht voor de camper retour op een nachtboot met hut ongeveer €500,- in het naseizoen. We hebben in totaal wel 4500 kilometer gereden, dus laten we het maar niet over de dieselkosten hebben 😉

  1. Zo, de kosten van de boot vallen me ook wel een beetje tegen. Het is niet een hele goedkope bestemming he.

 2. Interessant om die budgettering te zien. Ik was ook Sardinië aan het overwegen, maar zal mij misschien ook eens moeten verdiepen in openbaar vervoer. Of misschien daalt de kost van auto’s wel terug, eens er weer meer toerisme is en de vloten weer worden aangevuld. In elk geval interessant om zien dat het er wel een flinke hap duurder is dan op mainland Italië. En je hebt groot gelijk: op vakantie mag je niet bezuinigen 🙂

 3. Jeetje… best fors hoor, jullie kosten. Ik had denk ik een andere bestemming gekozen… En ik neem aan dat je er ook nog naar toe moest, dus dat er ook nog kosten voor een vliegticket bijkwamen? Aan de andere kant, Sardinië is prachtig en als je het je kunt veroorloven, waarom zou je het dan laten… 😉

  1. De kosten van het vliegticket zitten er gelukkig wel bij in. Dat scheelt dan weer, maar het is inderdaad een flink budget. We konden het ons nu veroorloven, maar het is niet altijd zo’n feest op reis hoor. 😉

 4. Een flink bedrag voor twee weken, maar de prijzen voor autohuur waren ook echt heel hoog deze zomer. Wel een prachtreis, trouwens!

  1. De prijzen voor de autohuur waren inderdaad belachelijk hoog afgelopen zomer, maar het was het inderdaad wel waard hoor. 🙂

 5. Zo te zien hebben jullie echt een prachtige reis gemaakt! Zelf probeer ik zo veel mogelijk buiten het hoogseizoen te reizen om de kosten wat te drukken

  1. Ik ben door mijn werk gebonden aan het hoogseizoen, dus dat was voor ons de enige optie. Het was zeker een prachtige reis, echt genoten!

 6. Klopt het dat ik de vliegtickets mis in de prijsberekening? Als je met je eigen auto reist moet je natuurlijk wel met de boot en dit is een aardige kostenpost. Daarnaast zijn de brandstofkosten hoger en heb je natuurlijk de vaste lasten voor je auto die je dan eigenlijk ook moet mee rekenen.

  1. Goed dat je het even zegt. De vliegtickets zitten er wel bij (die waren rond 300 euro per persoon), maar ik heb daar inderdaad niets over geschreven zie ik nu. Ik denk dat ik druk was met de auto haha. Ik ga het nog wel even aanpassen. En met de auto heb je inderdaad te maken met bijkomende kosten, ik ben ook wel benieuwd hoe duur de overtocht met de auto is.

 7. Oeh, ik had het toch wel wat goedkoper verwacht. Maar goed, toen wij onze zomervakantie gingen regelen viel mij ook al op hoe bizar duur de autohuur was afgelopen zomer en dat ook accommodaties overal behoorlijk prijzig waren. Ik denk dus dat corona zeker wel mee hielp hierbij. Sardinië lijkt me wel echt prachtig en het klinkt als een toffe vakantie. Heel handig altijd zo’n overzichtje

  1. Dat denk ik inderdaad ook, en wij konden vrij gemakkelijk op een aantal dingen bezuinigen zoals boodschappen, maar wilden dat niet. Sardinië heeft mijn verwachtingen echt overtroffen trouwens, veel mooier dan ik had verwacht.

 8. Ik vind deze blogs altijd zo interessant! Sardinië heb ik totaal geen beeld bij. Het bedrag lijkt zo hoog maar als je kijkt wat je er allemaal van gedaan hebt enzo.. en als je maar genoten hebt!!

  1. Nou, dat hebben we zeker haha! Het was echt een vakantie waarbij we niets hebben gelaten en nergens op hebben gelet qua budget, het was heerlijk.

 9. Wauw, een behoorlijk budget voor 2 weken. Wij waren in de herfstvakantie op Sardinië en waren met ons vieren net iets meer dan een kwart kwijt. Dat was wel voor 1 week. Geen idee of het door de pandemie komt, maar denk dat hoogseizoen wel echt duurder is. Het is ook voor de Italianen zelf een populaire bestemming.

  1. Dat denk ik ook inderdaad, ik ben gebonden aan het hoogseizoen dus dan liggen de prijzen sowieso al hoger. Het was het in ieder geval dubbel en dwars waard. 😉

 10. Prachtige foto’s weer, Sardinië lijkt me een geweldige bestemming. Ik vind het budget enorm, heb zelden zoveel geld uitgegeven aan een vakantie van twee weken en wij reizen met zijn viertjes. Ik denk dat het verschil vooral zit in de uitgaven voor autohuur en eten/drinken. Maar het is heerlijk om op vakantie te gaan zonder op de centjes te hoeven letten. Mooi dat jullie zo genoten hebben!

  1. Dat snap ik wel hoor, we vonden het zelf ook een groot budget. Gelukkig was dit het wel waard en hebben we inderdaad enorm genoten. 🙂

  1. Zeker weten, heerlijk toch om soms dit soort tripjes te kunnen maken. Dat is wel wat anders dan mijn backpackdagen door Azië haha.

 11. Wat leuk naar Sardinië, daar zou ik ook nog een keer naar toe willen.. De prijzen voor het verblijf zijn dan wel hoog maar als je het totaal bekijkt dan is 49,80 per dag echt niet veel.

  1. Ik vond dat ook vrij hoog, maar denk ook dat het komt omdat het hoogeseizoen was en omdat wij alles ter plekke hadden geregeld en niet vooraf.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.