Budget: twee weken rondreizen door Sardinië

by thatonetime
6 comments
Sardinië 2021 - Costa Paradiso auto

Vijftig tinten blauw, kraakhelder zeewater, de mooiste stranden, afgelegen baaitjes, gevulde ravioli, kronkelende kleurrijke steegjes, eeuwenoude ruïnes en grotten, hiken door de groene bergen en snorkelen tussen de vissen. Dat is Sardinië. Wij ontdekten in twee weken tijd het eiland en hielden al onze uitgaven bij, tot op de laatste cent. Ben jij benieuwd met welk budget je rekening moet houden voor een vakantie naar Sardinië?


Wat kost twee weken rondreizen door Sardinië?

Budget transport

Een auto huren voor onze roadtrip was gelijk onze grootste kostenpost. Wij hadden vrij laat een auto gehuurd en dat was ook nog eens middenin het hoogseizoen en na de pandemie. We waren verplicht om er een verzekering bij te nemen en de autohuur kostte ons in totaal € 1470,15. Met de huurauto reden wij twee weken lang het eiland rond.

Tijdens deze vakantie hebben we te maken gehad met bijkomende benzinekosten en parkeerkosten. Daarnaast hebben wij een aantal keren gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.

In totaal gaven wij € 2256,26 uit aan transport.

De kosten van de autohuur kunnen natuurlijk erg fluctureren. Daarnaast is de kans ook groot dat je met een eigen auto naar het eiland komt. Als je de autohuur even wegdenkt, komt het bedrag in zijn totaliteit op € 786,11. Dit komt neer op € 393,05 per persoon voor veertien dagen.


Budget accommodatie

De accommodaties bleken ook een grote kostenpost te zijn. Ik heb geen idee of dit altijd zo is in het hoogseizoen, of omdat het komt omdat we na een pandemie reisden, maar de prijzen van de accommodaties lagen echt vrij hoog. Wij boekten alles ter plekke, een dag van tevoren of op de dag zelf. Op een aantal plekken, zoals rond Alghero en La Maddalena, hadden wij vrij veel moeite om een accommodatie te vinden. De prijzen voor een kamer lagen meestal tussen 100,00 en 150,00 per nacht.

Wij gaven in totaal € 1294,78 uit aan de overnachtingen. Dit is € 647,39 per persoon voor de hele reis en dat komt neer op een bedrag van € 49,80 per dag.


Budget eten en drinken

Het is inmiddels wel duidelijk dat ik nooit bezuinig op eten en drinken. Hoewel ik af en toe nog wel eens naar de supermarkt ga om een ontbijtje, lunch of maaltijd te scoren, hebben wij hier twee weken lang volledig buiten de deur gegeten; ontelbaar veel ravioli, pizza, gegrilde groenten en overheerlijke bruschetta. Tel daar nog de cocktails en drankjes bij en dan heb je het plaatje compleet.

In totaal gaven wij € 1079,97 uit aan eten en drinken. Per persoon komt het neer op een bedrag van € 539,99.


Budget entertainment

Wij hebben ook zeker niet bezuinigd op entertainment. We hebben meerdere boottochten gemaakt, grotten en ruïnes bezocht, een canyon bewandeld en andere trekpleisters bezocht.

Zo betaalden wij bijvoorbeeld voor een boottocht door de archipel van La Maddalena € 60,00 per persoon en bedroeg het per persoon € 13,00 om Grotto di Nettuno te bezoeken.

Al met al hebben wij tijdens onze vakantie leuke uitjes afgewisseld met relaxen op het strand of zwembad, een goede afwisseling vonden wij. De entree voor alle uitjes en bezienswaardigheden waren bij elkaar € 320,00. Dit is € 160,00 per persoon.


Budget kosten

Denk hierbij aan de aanschaf van souvenirs, het huren of kopen van bepaalde items of het maken van (onvoorziene) bijbehorende kosten. Ik haalde tijdens onze reis door Sardinië een souvenir en maakte gebruik van de douchecabines op het vliegveld tijdens onze terugreis.

Al deze overige uitgaven waren bij elkaar € 42,00. Dit komt neer op € 21,00 per persoon.


Totale budget rondreis door Sardinië

Transport€ 2256,26
Accomodatie€ 1294,78
Eten en drinken € 1079,97
Entertainment € 320,00
Overige kosten € 42,00
Totaal budget:4993,01

Wij betaalden voor onze tweeweekse roadtrip door Sardinië in totaal € 4993,01. Dit komt neer op een totaalbudget van € 2496,51 per persoon. Het dagbudget voor deze reis komt hiermee op € 208,04 per persoon. 

Ik weet dat veel mensen met eigen auto naar het eiland afreizen, dus voor het gemak bereken ik hieronder nogmaals het budget zonder de kosten van de autohuur. Zonder deze kosten komt het totaalbudget op € 3522,86. Het dagbudget komt dan op 125,82 per persoon.

Nu was dit voor ons allebei ECHT vakantie, waarbij we totaal niet hebben gelet op ons budget. Ik was ook echt toe aan een fijne vakantie zonder na te hoeven denken over budget. Dit was voor mij één van de duurste vakanties in een lange tijd, terwijl we echt niet heel gek hebben gedaan.

De kosten voor je roadtrip door Sardinië kan zeker een stuk goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld vaker eten halen in de supermarkt of je kunt ervoor kiezen om te gaan kamperen. Daarnaast kan het lonen om buiten de Nederlandse zomervakantie te reizen of met je eigen auto af te reizen naar het eiland.

Wat vind jij van ons budget voor onze roadtrip door Sardinië?


Nieuwsgierig naar meer?

9x doen tijdens je eerste bezoek aan Rome, Italië


Beginnen met de voorpret voor je reis naar Sardinië?

Wil je een auto huren voor je roadtrip op Sardinië?

Vervelende verrassing: Eigen risico waarmee je niet durft te rijden

♥ Janet

You may also like

6 comments

Linda 22 oktober 2021 - 20:07

Oeh, ik had het toch wel wat goedkoper verwacht. Maar goed, toen wij onze zomervakantie gingen regelen viel mij ook al op hoe bizar duur de autohuur was afgelopen zomer en dat ook accommodaties overal behoorlijk prijzig waren. Ik denk dus dat corona zeker wel mee hielp hierbij. Sardinië lijkt me wel echt prachtig en het klinkt als een toffe vakantie. Heel handig altijd zo’n overzichtje

Reply
Mandy Eggens 20 oktober 2021 - 13:06

Ik vind deze blogs altijd zo interessant! Sardinië heb ik totaal geen beeld bij. Het bedrag lijkt zo hoog maar als je kijkt wat je er allemaal van gedaan hebt enzo.. en als je maar genoten hebt!!

Reply
Yvonne 19 oktober 2021 - 08:32

Wauw, een behoorlijk budget voor 2 weken. Wij waren in de herfstvakantie op Sardinië en waren met ons vieren net iets meer dan een kwart kwijt. Dat was wel voor 1 week. Geen idee of het door de pandemie komt, maar denk dat hoogseizoen wel echt duurder is. Het is ook voor de Italianen zelf een populaire bestemming.

Reply
Frederique 13 oktober 2021 - 07:43

Prachtige foto’s weer, Sardinië lijkt me een geweldige bestemming. Ik vind het budget enorm, heb zelden zoveel geld uitgegeven aan een vakantie van twee weken en wij reizen met zijn viertjes. Ik denk dat het verschil vooral zit in de uitgaven voor autohuur en eten/drinken. Maar het is heerlijk om op vakantie te gaan zonder op de centjes te hoeven letten. Mooi dat jullie zo genoten hebben!

Reply
Krystle/Batboy 12 oktober 2021 - 19:24

Oh wat gaaf zeg! Kan me voorstellen dat dit ECHT vakantie was. Daar kun je nog heel lang van nagenieten. Ben er nooit geweest helaas….
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Groentesapjes voor kinderen ja of nee?My Profile

Reply
Lindaschrijfthetop 12 oktober 2021 - 12:17

Wat leuk naar Sardinië, daar zou ik ook nog een keer naar toe willen.. De prijzen voor het verblijf zijn dan wel hoog maar als je het totaal bekijkt dan is 49,80 per dag echt niet veel.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Bijles voor de moeilijkste vakken economie en scheikundeMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More