De kustlijn van Noord-Cyprus 2022

Budget Noord-Cyprus: roadtrip van een week

Azuurblauw water, eeuwenoude ruïnes en archeologische opgravingen, verlaten baaien en hagelwitte zandstranden. Je kunt het allemaal in Noord-Cyprus vinden. In dit blog deel ik het budget voor een roadtrip van een week door Noord-Cyprus.

Wat kost een roadtrip van een week door Noord-Cyprus?

Budget transport

Tijdens één van mijn reizen bezocht ik Noord-Cyprus vanuit Turkije. Vanuit Tasucu in Turkije gaat er een ferry naar Kyrenia ( ook wel Girne genoemd) op Noord-Cyprus; een ideale manier om op het eiland te komen. Het ticket voor de rondreis was 1525 TL (destijds € 74,00) per persoon.

Op het eiland huurden wij een auto voor 2400 TL (€ 115,90). De auto hebben we gehuurd na onze ontdekkingstocht in Kyrenia (Girne), dus vanaf de tweede dag. We huurden de auto voor vijf dagen. In Kyrenia zelf hebben we gebruik gemaakt van de taxi, omdat de accommodatie buiten het centrum lag. In het centrum kun je alles lopend doen.

Naast de autohuur komen de bijkomende benzinekosten en hebben we twee keren een taxi moeten nemen. In totaal waren wij € 324,66 kwijt aan transport. Dit is € 162,33 per persoon. Hierbij heb ik de heen- en terugreis (ferry) wel meegeteld. Deze kosten zijn natuurlijk persoonsafhankelijk, want het is ook waarschijnlijk dat je het eiland per vliegtuig zal bezoeken.

Budget accommodatie

Tijdens deze roadtrip door Noord-Cyprus kozen wij ervoor om te verblijven bij budget-accommodaties. In Noord-Cyprus kun je al tegen een kleine prijs een privé kamer ergens krijgen. We hebben overnacht in hotels en AirBnB’s. Gemiddeld betaalden wij rond de € 20,00-€ 25,00 per nacht voor een kamer.

Ik verbleef zes nachten op Noord-Cyprus en hiervoor betaalden wij in totaal € 131,84. Dit is € 65,92 per persoon. Ik reisde in de maart oktober, in de zomermaanden liggen de prijzen wellicht iets hoger. 

Budget eten en drinken

Het eten en drinken op Noord-Cyprus is vergelijkbaar met Turkije, zowel de keuken als de prijzen. Het is er vrij goedkoop, zeker als je even wat verder loopt dan de toeristische straatjes. Zo heb je al een lekkere pide of een linzensoep voor een paar euro. Tijdens deze roadtrip hadden wij voor het ontbijt en de lunch altijd iets in de supermarkt gehaald.

Voor het avondeten hebben we altijd buiten de deur gegeten, maar wel in de wat simpelere en goedkopere eettentjes. Ook aten we altijd lokaal eten en lieten we het westerse eten links liggen, dit heeft een hoop gescheeld in de kosten.

In totaal gaven wij in een week tijd € 59,76 uit aan eten en drinken. Dit komt neer op een bedrag van € 29,88 per persoon.

Budget entertainment

In Noord-Cyprus zijn de meeste bezienswaardigheden die ik heb bezocht gratis te bezoeken, zoals spookstad Varosha, kastelen en stranden. Ik heb maar voor twee bezienswaardigheden entree hoeven te betalen. Online las ik dat er voor andere bezienswaardigheden ook entree gold, maar toen wij er waren was er niemand te bekennen die entree kwam vragen. Dit was vaak bij de kastelen het geval. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat wij Noord-Cyprus buiten het hoogseizoen bezochten.

In totaal moest ik € 4,77 betalen aan entertainment.

Budget overige kosten

Tijdens de roadtrip van een week in Noord-Cyprus hadden wij vrijwel niet te maken met bijkomende of onverwachte kosten. Ik kocht een souvenir voor € 5,00. Dit zijn de enige bijkomende kosten die gemaakt zijn.  

Budget Noord-Cyprus: totale kosten roadtrip van een week

Transport€ 162,33
Accommodatie€ 65,92
Eten en drinken € 29,88
Entertainment € 4,86
Overige kosten € 5,00
Totaal budget:€ 267,99

Voor een roadtrip van een week (zes nachten) door Noord-Cyprus betaalde ik in totaal € 267,99. Hierin heb ik het bedrag van de ferry van en naar het eiland meegenomen. Reken je dit bedrag niet mee dan kom je op een bedrag van € 193,99 per persoon. Het dagbudget voor deze reis komt hiermee op € 27,71.

Al met al kan je prima voor een klein bedrag een weekje weg naar de zon.

Wat vind jij van het budget voor een roadtrip van een week naar Noord-Cyprus?

Nieuwsgierig naar meer Cyprus?

Kyrenia (Girne), Noord-Cyprus: wat te doen in deze knusse kustplaats

Spookstad Varosha, Famagusta: van bruisende badplaats naar vergane glorie

Hoogtepunten van Noord-Cyprus: de mooiste plekken om te bezoeken

Beginnen met de voorpret voor je reis naar Noord-Cyprus?

Boek hier je huurauto (inclusief verzekering):

Boek hier je Noord-Cyprus tour:

Reisgids nodig voor je trip naar Noord-Cyprus:

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

8 Responses

  1. Oh wauw, dat is echt supergoedkoop dus! Heb Cyprus nooit zo op mijn netvlies staan maar je foto’s zijn erg mooi dus wellicht toch een leuk idee om eens te doen. Vind je een week lang genoeg om alles te zien?

  2. Ik ben in de zomer ook naar Cyprus geweest. Het was een georganiseerde groepsreis via een vrouwenorganisatie. Zo veel te zien daar en Varosha heeft echt indruk op mij gemaakt

  3. Ik ging enkele jaren geleden ook al naar Cyprus. Echt een super mooi eiland vind ik. Het was wel niet op roadtrip dus interessante informatie om eens door te nemen. En zo goedkoop zijn wij helaas wel niet geweest.

  4. Ik hoor altijd veel goede verhalen over Cyprus. Ik moet zeggen dat ik de kosten echt mee vind vallen. Zo kun je voor weinig geld toch even een klein weekje ertussenuit.

  5. Altijd fijn, dit soort artikelen. Ik vind het prettig om een beeld te krijgen van de kosten. Ik heb wel eens naar Cyprus gekeken, maar de vliegtickets zijn mij altijd even te duur. In de meivakantie en herfstvakantie liggen die vaak zo rond de 500 euro of hoger voor een retour, dat is al meer dan dit complete budget hahah. Wij kiezen ook niet voor de goedkoopste accommodaties meer, dus zullen daar ook wel iets meer kwijt zijn, ook omdat we steeds voor kortere periodes weggaan en niet meer maanden hoeven te reizen van een klein budget. Wel goed om te lezen dat het goedkoop kan hier, toch altijd fijn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.