Chiang Rai – 11 tips voor je bezoek aan deze Thaise stad

by thatonetime
50 comments

Tijdens onze rondreis door Thailand, maakten wij vrij spontaan de keuze om Chiang Rai te bezoeken, vooral om de natuur in te gaan. Achteraf bleek dit een goede keuze te zijn. Tips voor je bezoek aan Chiang Rai in Thailand, lees je hier.


Chiang Rai city

De meest noordelijke provincie van Thailand is Chiang Rai. De hoofdstad van de provincie is de gelijknamige stad en werd in 1262 gesticht door Koning Mengrai, de eerste koning van het Lannarijk. Pas sinds 1786 behoort Chiang Mai tot het toenmalige Siam (Thailand). Chiang Rai staat bekend om haar goede jungeltochten, afgelegen bergdorpen en toegangspoort tot de buurlanden. De regio stond lang bekend als centrum voor de opiumhandel. Tegenwoordig telt de stad Chiang Rai zo’n 60.000 inwoners.


Wat te doen in en om Chiang Rai

1. Ontdek Chiang Rai city

Hoewel de meeste toeristen Chiang Rai overslaan, heeft de stad genoeg te bieden en is een leuke bestemming om een paar dagen rond te hangen. De stad is relatief klein en er hangt een fijn sfeertje. Je vindt er leuke tentjes om een Thaise curry te eten of een biertje te drinken. In de stad zijn een aantal tempels te vinden, zoals de Wat Phra Kaew, Tham Tu Pu en de Wat Phra Singh. Ook moet je de Night Market zeker niet overslaan.


2. Night Market

Elke avond is er in Chiang Rai een night market. Op deze markt kun je je avondeten of toffe souvenirs scoren. Mensen van de bergstammen uit de omgeving komen hier ook om hun spulletjes, voornamelijk sieraden, te verkopen. De honden en andere dieren in kleine kooitjes, die je ook kunt kopen, zijn dan weer niet om aan te zien.


3. Hilltribe museum & Education centre

Wil je meer weten over de regio en over de Hill tribes, breng dan zeker een bezoek aan dit museum. Je vindt er veel informatie over de verschillende bergstammen en de problemen die de traditionele stammen ondervinden. Zeker een aanrader als je de bergstammen wilt bezoeken, of heb bezocht. De PDA draagt zorg voor het museum, en doet nog veel meer in Chiang Rai. Via de PDA kun je ook tours boeken.

Praktische info

Openingstijden: ma t/m vrij 09.00 uur – 18.00 uur. Zat en zon 10.00 uur – 18.00 uur

Entree: 50 baht


4. Wat Rong Khun

Tot de dag van vandaag, vind ik dit de mooiste tempel die wij hebben mogen bezoeken. Deze witte tempel is zo uniek en bijzonder om te zien. Hoewel de meeste tempels eeuwenoud zijn, was de start van de bouw van de Wat Rong Khun pas in 1997. De tempel zie je van ver, dankzij de spierwitte kleur. Dit moet de reinheid van Buddha weergeven. De verwachting was dat deze tempel pas rond 2070 compleet zou zijn, maar de plek is geteisterd door meerdere aardbevingen, wat een aantal delen van de tempel verwoest heeft. Dankzij vele donaties kan de tempel volledig gerestaureerd worden.

Praktische info

Openingstijden: ma t/m vrij – 08.00 uur – 17.00 uur. Zat en zon 08.00 uur – 17.30 uur

Entree: gratis

De tempel ligt zo’n 13 km buiten het centrum van Chiang Rai. Je kunt hier komen met de tuk tuk of met je eigen gehuurde scooter, maar er zijn ook bussen die hier kunnen stoppen. Check goed welke bussen dit zijn; je kunt de bus van Chiang Rai naar Chiang Mai of Phayao nemen en vraag dan of ze bij de tempel willen stoppen.

Wat Rong Khun, the white temple in Chiang Rai
Wat Rong Khun, Thailand