De Kerst-tag: alles wat met kerst te maken heeft

by thatonetime
24 comments

Één van de leukste tijden van het jaar is weer aangebroken: kerst! Volgende week is het zover.. en hoewel we al een aantal weken in de kerstsferen vertoeven, kon ik het niet laten om deze tag in te vullen. Ik las deze kerst-tag bij Dutchie on the road en moet de kerst-tag op de valreep nog overnemen!

de Kerst-tag

Kerst-tag: kom meer te weten over kerst

1. Wat is jouw favoriete kerstliedje?

Ik vind kerst oprecht een leuke en gezellige periode, maar als ik ergens een hele erge hekel aan heb dan zijn het de kerstliedjes. Ik vind het niet overdreven VER-SCHRIK-KE-LIJK om de hele dag door die liedjes te horen. Ik vind het zo erg, dat ik me er gewoon aan irriteer. Als ik moet kiezen dan kies ik voor de kerstliedjes van Michael Bublé, hij kan zo goed zingen!


2. Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Kerstfilms vind ik daarentegen wel leuk om te kijken, want het zijn eigenlijk altijd leuke feel-good movies. Zo heb ik de afgelopen weken ook al meerdere kerstfilms op netflix verslonden zoals: Holiday in the Wild, Let it Snow en Klaus. A Christmas Carol vind ik ook leuk! Ze kijken allemaal zo lekker weg! Home Alone heb ik vroeger natuurlijk vaak genoeg gezien, maar die heb ik de laatste jaren steevast links laten liggen.


3. Wat staat er boven aan je kerstverlanglijstje?

Normaal gesproken vieren we kerst met de familie altijd door middel van het trekken van lootjes, waarna we een cadeau voor iemand anders kopen en een gedicht maken. Dit jaar slaan we dat over, omdat wij de kerstdagen in Zwitserland vieren. Om die reden hoefde ik dit jaar dus ook geen verlanglijstje door te geven. Als ik wel een verlanglijst had moeten maken, dan had er waarschijnlijk iets van een reisboek opgestaan… of iets anders voor het reizen.. of een nieuwe SD kaart voor mijn camera. Genoeg leuke en praktische opties natuurlijk.

de Kerst-tag: cadeau's

4. Wat is je favoriet make-up look voor de kerst?

Met kerst draag ik geen andere make-up dan anders. Verder dan mascara, eyeliner en oogschaduw kom ik dan ook niet. Als ik echt wild ga, dan gebruik ik er nog een lippenstiftje bij, maar dat was het dan ook wel. Verder geen glitters en glamour voor mij.


5. Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Qua kleding ga ik met kerst wel altijd helemaal los. Losgaan is zwaar overdreven, maar ik vind het wel leuk om met de kerstviering een leuk jurkje of feestelijke outfit aan te hebben, met daarom leuke hakken, of laarzen. We gaan eigenlijk altijd uit eten, dus dan vind ik het wel leuk om aandacht aan mijn outfit te besteden. De jeans en sneakers laat ik dan een dagje thuis!


6. Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je liever binnen van een kop warme chocolademelk?

Dit is voor mij een vrij gemakkelijke vraag. Ik zit sowieso liever binnen met een warme kop chocolademelk, het liefste bij een haardvuurtje. Ik vind deze temperaturen echt niet leuk en verruil het anytime voor de zon! Een mooie wandeling in de sneeuw kan ik trouwens wel weer waarderen, de natuur vind ik in de winter wel mooi.

de Kerst-tag

7. Wat doe je met kerst dit jaar? 

Nu heb ik kerst wel eens op Curacao gevierd en in Australië, maar de laatste jaren vier ik kerst toch wel gewoon in Nederland met mijn familie. We gaan verschillende kerstdiners bij langs en ik vind het altijd erg gezellig. Ik zie het niet eens als een verplicht nummertje, maar gewoon als een avondje lekker eten! Dit jaar vieren we echter weer kerst in het buitenland. We gaan een weekje rondreizen in Zwitserland en zullen beide kerstdagen hier besteden. We hebben geen bijzondere plannen, maar we zullen ons vast en zeker vermaken.


8. Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Hoe slecht, maar ik heb nooit een kerstboom gehad in al die jaren dat ik op mezelf woon. Ook nu ik samenwoon hebben we geen kerstboom, maar meer met de gedachte omdat we toch in het buitenland zitten. Normaliter versier ik mijn huis altijd met een bende kerstballen, versieringen en lichtjes


9. Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Ze zitten hier dus niet in de boom, maar liggen overal in huis en zijn her en der opgehangen. Mijn ballen zijn voornamelijk paars en wit, omdat de inrichting in mijn vorige huis met name paars was. Nu bestaat mijn inrichting voornamelijk uit groen en grijstinten, dus wellicht ga ik volgende kerst andere ballen inslaan!