De Kerst-tag: alles wat met kerst te maken heeft

by thatonetime
24 comments

Één van de leukste tijden van het jaar is weer aangebroken: kerst! Volgende week is het zover.. en hoewel we al een aantal weken in de kerstsferen vertoeven, kon ik het niet laten om deze tag in te vullen. Ik las deze kerst-tag bij Dutchie on the road en moet de kerst-tag op de valreep nog overnemen!

de Kerst-tag

Kerst-tag: kom meer te weten over kerst

1. Wat is jouw favoriete kerstliedje?

Ik vind kerst oprecht een leuke en gezellige periode, maar als ik ergens een hele erge hekel aan heb dan zijn het de kerstliedjes. Ik vind het niet overdreven VER-SCHRIK-KE-LIJK om de hele dag door die liedjes te horen. Ik vind het zo erg, dat ik me er gewoon aan irriteer. Als ik moet kiezen dan kies ik voor de kerstliedjes van Michael Bublé, hij kan zo goed zingen!


2. Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Kerstfilms vind ik daarentegen wel leuk om te kijken, want het zijn eigenlijk altijd leuke feel-good movies. Zo heb ik de afgelopen weken ook al meerdere kerstfilms op netflix verslonden zoals: Holiday in the Wild, Let it Snow en Klaus. A Christmas Carol vind ik ook leuk! Ze kijken allemaal zo lekker weg! Home Alone heb ik vroeger natuurlijk vaak genoeg gezien, maar die heb ik de laatste jaren steevast links laten liggen.


3. Wat staat er boven aan je kerstverlanglijstje?

Normaal gesproken vieren we kerst met de familie altijd door middel van het trekken van lootjes, waarna we een cadeau voor iemand anders kopen en een gedicht maken. Dit jaar slaan we dat over, omdat wij de kerstdagen in Zwitserland vieren. Om die reden hoefde ik dit jaar dus ook geen verlanglijstje door te geven. Als ik wel een verlanglijst had moeten maken, dan had er waarschijnlijk iets van een reisboek opgestaan… of iets anders voor het reizen.. of een nieuwe SD kaart voor mijn camera. Genoeg leuke en praktische opties natuurlijk.

de Kerst-tag: cadeau's

4. Wat is je favoriet make-up look voor de kerst?

Met kerst draag ik geen andere make-up dan anders. Verder dan mascara, eyeliner en oogschaduw kom ik dan ook niet. Als ik echt wild ga, dan gebruik ik er nog een lippenstiftje bij, maar dat was het dan ook wel. Verder geen glitters en glamour voor mij.


5. Wat draag je het liefst tijdens kerst?

Qua kleding ga ik met kerst wel altijd helemaal los. Losgaan is zwaar overdreven, maar ik vind het wel leuk om met de kerstviering een leuk jurkje of feestelijke outfit aan te hebben, met daarom leuke hakken, of laarzen. We gaan eigenlijk altijd uit eten, dus dan vind ik het wel leuk om aandacht aan mijn outfit te besteden. De jeans en sneakers laat ik dan een dagje thuis!


6. Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je liever binnen van een kop warme chocolademelk?

Dit is voor mij een vrij gemakkelijke vraag. Ik zit sowieso liever binnen met een warme kop chocolademelk, het liefste bij een haardvuurtje. Ik vind deze temperaturen echt niet leuk en verruil het anytime voor de zon! Een mooie wandeling in de sneeuw kan ik trouwens wel weer waarderen, de natuur vind ik in de winter wel mooi.

de Kerst-tag

7. Wat doe je met kerst dit jaar? 

Nu heb ik kerst wel eens op Curacao gevierd en in Australië, maar de laatste jaren vier ik kerst toch wel gewoon in Nederland met mijn familie. We gaan verschillende kerstdiners bij langs en ik vind het altijd erg gezellig. Ik zie het niet eens als een verplicht nummertje, maar gewoon als een avondje lekker eten! Dit jaar vieren we echter weer kerst in het buitenland. We gaan een weekje rondreizen in Zwitserland en zullen beide kerstdagen hier besteden. We hebben geen bijzondere plannen, maar we zullen ons vast en zeker vermaken.


8. Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Hoe slecht, maar ik heb nooit een kerstboom gehad in al die jaren dat ik op mezelf woon. Ook nu ik samenwoon hebben we geen kerstboom, maar meer met de gedachte omdat we toch in het buitenland zitten. Normaliter versier ik mijn huis altijd met een bende kerstballen, versieringen en lichtjes


9. Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Ze zitten hier dus niet in de boom, maar liggen overal in huis en zijn her en der opgehangen. Mijn ballen zijn voornamelijk paars en wit, omdat de inrichting in mijn vorige huis met name paars was. Nu bestaat mijn inrichting voornamelijk uit groen en grijstinten, dus wellicht ga ik volgende kerst andere ballen inslaan!

de Kerst-tag

Ik vind kerst een leuk feest, wat in het teken staat van veel gezelligheid, leuke feestjes, borrels en lekker eten. Welke plannen heb jij met kerst?

Vul vooral de kerst-tag in! Ik ben benieuwd naar jouw verhalen!


Nieuwsgierig naar meer tags?

Tag: 15 reisdilemma’s

De snack-tag

De Liebster Award

Terug van weggeweest-tag

Tag: 28 vragen over reizen

♥ Janet

* Bron voor de afbeeldingen: Unsplash

24 comments
0

You may also like

24 comments

Marcella Molenaar december 29, 2019 - 12:20 pm

Leuke tag, ik las ‘m net bij Kelly. Ik wil graag eens Kerst in de warmte vieren, lijkt me heel bijzonder!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…365 dagen van 2019 in een lijstjeMy Profile

Reply
thatonetime december 30, 2019 - 11:26 am

Dankjewel! 🙂

Reply
Jenny december 27, 2019 - 10:25 pm

Ik heb niet zo veel met kerst, maar deze tag is leuk om te lezen. Heb je fijne dagen gehad?

Reply
thatonetime december 30, 2019 - 11:12 am

Oh, ik vind kerst altijd heel leuk! Ik heb prima dagen gehad, ondanks dat we natuurlijk in het buitenland moesten zitten maar omdat de oma van mijn vriend overleed hebben we dat moeten annuleren. Hoe waren jouw kerstdagen?

Reply
Kelly december 27, 2019 - 6:50 pm

Wat leuk dat je de tag overgenomen hebt 🙂 Hebben jullie serieus geen kerstboom!? Dat hoor je niet vaak. Ik ben echt dol op de kerstboom en baal dat hij over een week weer opgeruimd moet worden. Het is dan zo donker en leeg in huis.

Reply
thatonetime december 30, 2019 - 11:11 am

Haha ik heb serieus geen kerstboom.. om het verhaal nog erger te maken: hiervoor heb ik jaren alleen gewoond en toen had ik ook nooit een kerstboom. Schandalig he 🙂

Reply
Georgina Lifestyle december 27, 2019 - 12:25 pm

Inmiddels is kerst voorbij. Ik hoop dat je fijne dagen hebt gehad. Alle goeds toegewenst voor het nieuwe jaar!

Reply
thatonetime december 30, 2019 - 11:10 am

Ik heb prima dagen gehad, en jij?

Reply
Caroline december 27, 2019 - 9:14 am

Leuk zeg, deze tag! Wens je hele mooie feestdagen toe!

Reply
thatonetime december 27, 2019 - 9:31 am

Dankjewel! Jij ook hele fijne dagen gewenst!

Reply
Cynthia december 26, 2019 - 10:08 am

Leuk om te lezen hoe jullie kerst vieren! Veel plezier deze dagen en geniet van jullie Oud en Nieuw in het buitenland!
Cynthia onlangs geplaatst…Recept: Makkelijke Groenteschotel uit de OvenMy Profile

Reply
thatonetime december 26, 2019 - 12:31 pm

Onze trip naar Zwitserland ging helaas niet door, dus we hebben kerst gewoon in Nederland gevierd. 🙂

Reply
Simone december 25, 2019 - 3:34 pm

Wat een leuke tag is dit! Jammer dat ik ‘m te laart gezien heb, ideetje voor volgend jaar! 😉

Reply
thatonetime december 26, 2019 - 12:24 pm

Ik was zelf ook op de valreep hoor, maar voor volgend jaar moet zeker lukken toch! 😉

Reply
Deborah december 25, 2019 - 2:27 pm

Wat een grappige tag. Deze kon ik nog niet. Maar gezien mijn liefde voor kerst sla ik hem over 🙂
Ik wens je mooie dagen toe, ook in Zwitserland. En tot volgend jaar 🙂
Deborah onlangs geplaatst…Kerstver(p)lichting of toch niet…My Profile

Reply
thatonetime december 26, 2019 - 12:23 pm

Zwitserland is helaas niet doorgegaan, maar verder is kerst erg leuk! 🙂 Ik heb de tag ook op de valreep nog ingevuld.

Reply
Sanne december 25, 2019 - 10:38 am

Wat een leuke tag. De film met snowboard heb ik ook gezien. Die van de holiday moet ik nog zien.

Reply
thatonetime december 26, 2019 - 12:17 pm

Holliday in the wild vond ik zeker een aanrader.

Reply
Stefaan De Winter december 25, 2019 - 10:21 am

wat een leuke tag! ik was ook direct over alles aan het nadeknen voor mezelf wat ik het liefste heb 🙂 hihi leuk om te lezen.
Stefaan De Winter onlangs geplaatst…Limited Eition: Street Art Label 5 WhiskyflesMy Profile

Reply
thatonetime december 26, 2019 - 12:16 pm

Dankjewel! 🙂

Reply
Bouchra december 24, 2019 - 11:01 am

Ik kende deze tag niet maar wat is het leuk om te lezen! Kerstperiode vind ik leuk!!

Reply
thatonetime december 24, 2019 - 12:46 pm

Dankjewel! Ik vind het ook leuk en gezellig!

Reply
Daisy de Vos Burchart december 23, 2019 - 10:27 pm

Wat een leuke tag!

Leuk ook om je antwoorden te lezen!
En wat betreft die kerst muziek, keertje is leuk 😉 Maar dag in, dag uit, gaat wel op den duur wel vervelen inderdaad.
Daisy de Vos Burchart onlangs geplaatst…High-end feel, lief voor de portemonnee | Kore-BeautyMy Profile

Reply
thatonetime december 24, 2019 - 9:20 am

Oh ik ben gelukkig niet de enige die het too much vindt haha.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers liken dit: