De Kerst-tag: alles wat met kerst te maken heeft

by thatonetime
24 comments

Één van de leukste tijden van het jaar is weer aangebroken: kerst! Volgende week is het zover.. en hoewel we al een aantal weken in de kerstsferen vertoeven, kon ik het niet laten om deze tag in te vullen. Ik las deze kerst-tag bij Dutchie on the road en moet de kerst-tag op de valreep nog overnemen!

de Kerst-tag

Kerst-tag: kom meer te weten over kerst

1. Wat is jouw favoriete kerstliedje?

Ik vind kerst oprecht een leuke en gezellige periode, maar als ik ergens een hele erge hekel aan heb dan zijn het de kerstliedjes. Ik vind het niet overdreven VER-SCHRIK-KE-LIJK om de hele dag door die liedjes te horen. Ik vind het zo erg, dat ik me er gewoon aan irriteer. Als ik moet kiezen dan kies ik voor de kerstliedjes van Michael Bublé, hij kan zo goed zingen!


2. Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Kerstfilms vind ik daarentegen wel leuk om te kijken, want het zijn eigenlijk altijd leuke feel-good movies. Zo heb ik de afgelopen weken ook al meerdere kerstfilms op netflix verslonden zoals: Holiday in the Wild, Let it Snow en Klaus. A Christmas Carol vind ik ook leuk! Ze kijken allemaal zo lekker weg! Home Alone heb ik vroeger natuurlijk vaak genoeg gezien, maar die heb ik de laatste jaren steevast links laten liggen.


3. Wat staat er boven aan je kerstverlanglijstje?

Normaal gesproken vieren we kerst met de familie altijd door middel van het trekken van lootjes, waarna we een cadeau voor iemand anders kopen en een gedicht maken. Dit jaar slaan we dat over, omdat wij de kerstdagen in Zwitserland vieren. Om die reden hoefde ik dit jaar dus ook geen verlanglijstje door te geven. Als ik wel een verlanglijst had moeten maken, dan had er waarschijnlijk iets van een reisboek opgestaan… of iets anders voor het reizen.. of een nieuwe SD kaart voor mijn camera. Genoeg leuke en praktische opties natuurlijk.