De schoonheid van Oost-Ierland: Glendalough

Op nog geen uur rijden van Dublin vind je het mooie Wicklow Mountains National Park. Voor de meeste reizigers is Glendalough, ook wel ‘the valley of the two lakes’ genoemd, de uitvalbasis voor een bezoek aan dit mooie National Park.

1. Glendalough Monastery

Een beetje luguber is het wel, maar één van de mooiste plekken in de regio vind je hier: in Glendalough. Er zijn hier meerdere ruïnes van een klooster plus het is een prachtige plek om te hiken.

De eeuwenoude ruïnes van een klooster is één van de grootste trekpleisters in de regio, hoe luguber ook. Dit gratis te bezoeken klooster stamt uit de zesde eeuw en is een kloosternederzetting van St. Kevin. Hij ging opzoek naar een rustige en vredige plek om zich terug te trekken. Na een aantal jaren werd hij vergezeld door andere discipelen en vanaf dat moment groeide groeide de nederzetting steeds verder. Hedendaags vind je er nog een kerkhof en meerdere overblijfselen van het klooster.


2. Glendalough in het groen

Glendalough is gelegen in het mooie national park the Wicklow Mountains. Naast de ruïnes van het klooster is dit ook een ideale uitvalbasis voor een mooie wandeling want de omgeving is echt prachtig. Je hebt er meerdere aangegeven wandelroutes die je kunt volgen, bijvoorbeeld naar Lower Lake of het mooie Upper Lake. Het pad tussen beide meren kun je in 30 minuten bewandelen.


3. Meer natuur in the Wicklow Mountains

In de omgeving is er nog véél meer moois te zien en te ontdekken. Zo vind je in the Wicklow Mountains de hoogste waterval van het land; de Powerscourt waterval. Een andere populaire spot is Sally Gap en the Military Road, bekend om de prachtige uitzichten die je op deze route hebt.


The Wicklow Way

Voor de echte die-hards onder ons: Één van Ierlands mooiste (lange-afstand) wandelroutes vind je tussen Glendalough en Aughrim (hier sliepen wij in een prachtig landhuis!). Deze route van 127 kilometer staat bekend om zijn prachtige uitzichten en mooie landschappen.


Glendalough in foto’s

Onderstaande foto’s zijn van ons bezoek aan Glendalough en de prachtige omgeving.

Glendalough, Ireland
Glendalough, Ireland
Glendalough Monastery
Glendalough Monastery
Glendalough Monastery
Glendalough Monastery
Glendalough Monastery
Glendalough Monastery
Glendalough Monastery
Glendalough Monastery
Het ruige landschap van Ierland
uitzichten in Ierland
Ierland
Lower Lake, Glendalough Ierland
Lower Lake
Overal in Ierland vind je beekjes en watervallen.
Overal in Ierland vind je dit soort uitzichten.

Praktische info Glendalough

Glendalough ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Dublin. Vanaf Dublin is het ongeveer een uurtje rijden.

Heb je zelf geen huurauto, dan kun je vanuit Dublin ook een tour boeken naar Glendalough.

Heb je geen auto maar wil je ook geen tour boeken? Vanuit Dublin kun je ook de bus pakken naar Glendalough.

Bij het bezoekerscentrum (de parkeerplaats bij Glendalough monastic Site) moet je in het weekend (en soms in de vakanties) betalen om te parkeren. Om de exhibitie in het bezoekerscentrum te bezoeken moet je 5 euro betalen.

Je kunt meer info vinden op de website van County Wicklow. Boek hier ook je verblijf in het nabijgelegen Wicklow.


Nieuwsgierig naar meer?

⇒ Reisroute roadtrip Ierland

⇒ 12x to do in Killarney

⇒ Money: kosten roadtrip Ierland


Beginnen met de voorpret?

Echt Ierland

♥ Janet 

55 thoughts on “De schoonheid van Oost-Ierland: Glendalough

 1. Lijkt me een mooie plek om te bezoeken! Jullie zijn er met de huurauto geweest hè? Ik vind het soms wel jammer hoe moeilijk bepaalde parken te bezoeken zijn met het ov. Al geldt dat trouwens soms ook voor natuurparken in Nederland ;p

  1. Wij zijn er inderdaad met de huurauto geweest. Dat vind ik ook altijd balen ja maar gelukkig kun je Glendalough gewoon vanuit Dublin met het OV bereiken.

  1. Wij hebben het juist andersom gedaan.. Wij hadden door alles geen tijd meer voor Upper Lake en hebben het dus bij Lower Lake gehouden en de mooie ruïnes.

 2. Jaren geleden zijn we in Dublin geweest en hebben we gezegd dat we zeker nog een keer terug willen naar Ierland vanwege de prachtige natuur. Dat is er helaas nog niet van gekomen maar als ik jouw foto’s zie, dan wil ik echt dolgraag weer die kant op om meer van Ierland te ontdekken.

 3. Ik ben zelf nooit in Ierland geweest maar een vriendin van mij is er een paar jaar geleden naartoe geëmigreerd. Ze woont op het platteland en is nog steeds enorm enthousiast over de prachtige natuur daar.

  1. Het lijkt me ook heerlijk om te emigreren naar Ierland. Ik zie mezelf wel zitten in een klein boerderijtje op het platteland, heerlijk! En voor jou een goed vakantieadresje. 😉

  1. Ik ben niet echt fan van tours dus ik zou altijd gaan voor zelf een auto te huren. Het is zeker prima te doen met de auto (het is er erg rustig op de wegen).

 4. Het is zo mooi, we zijn hier in de tijd dat we drie weken door Ierland reisde ook geweest. Het was juni, maar net zo grauw als bij jullie en dat hoort ook wel vind ik bij dit soort plaatjes, prachtig!

   1. Ik vond het geweldig! Ik heb een half jaar in Galway (westkust) gestudeerd. Dit vind ik eigenlijk ook het mooiste gedeelte van Ierland. Als ik met mijn kinderen naar Ierland zou geen, wordt het zeker weer de west kust.

    1. Wij zijn ook aan de west-kust geweest en vond dat over het algemeen ook mooier hoor (veel meer diversiteit enzo). Maar wat gaaf, wat vond je verder van de stad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge