De stranden van Rottnest Island, Australië

De stranden van Perth

Perth, de hoofdstad van Western Australia wordt vaak overgeslagen door reizigers. Onterecht vind ik. Alleen voor de stranden kan ik al een tijdje in Perth vertoeven. Gelukkig heeft Perth genoeg mooie stranden om de dagen door te komen. Hier een aantal persoonlijke favorieten.

De stranden van Perth

1. Cottesloe Beach

Één van de populairste stranden in Perth. Cottesloe is geliefd bij jong en oud. Voorzien van een mooi groot strand en grasvelden. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij een aantal eettentjes, pubs of kleine supermarkt. Mijn favoriet is the OBH (ocean beach hotel). Ook een aanrader op de zondag, voor een gezellige sunday session.


2. Scarborough Beach

Scarborough Beach is een ander populair strand van Perth, vooral geliefd onder de jongeren. Dit is ook een erg groot strand, dat je kunt herkennen aan de grote trappen bij de entree. Op een strand zijn vaak actief life guards aan het werk om de boel in de gaten te houden en te kijken of er geen haaien in de buurt zijn, ook wel fijn. Aan de boulevard zitten een aantal leuke tentjes en winkeltjes. Ook is er een grote supermarkt vlakbij het strand, waar je eventueel je picknickmandje kunt vullen en mee kan nemen naar het strand.


3. City Beach en Floreat

Dit zijn twee stranden die naast elkaar liggen en wat kleiner zijn dan Cottesloe en Scarborough. Je kunt wandelend van het ene naar het andere strand. Op beide stranden is ook een strandtent te vinden. Ben je op zoek naar iets meer rust op het strand, dan zijn deze stranden een goede optie. Op Floreat beach zijn er ‘s avonds vaak fanatiek mensen aan het volleyballen.


4. Trigg Beach

Dit is DE plek om te surfen. De locatie zorgt voor ideale golven en hier komen vrijwel alleen maar surfers. De andere stranden in Perth zijn hier minder geschikt voor. Bij andere stranden zul je dus niet heel veel surfers tegenkomen. Trigg Beach ligt iets noordelijker dan Scarborough beach.


5. Stranden in Fremantle

Fremantle is de havenstad onder de rook van Perth. Hoewel Fremantle zelf ontzettend leuk vertoeven is, vind je hier ook een aantal leuke stranden waar je je ideaal een dagje kunt vermaken. In Fremantle vind je onder andere Bathers beach, Leighton beach en South beach.


6. Rottnest Island

Dit is een klein eilandje zo’n 20 km voor de kust van Perth. Rottnest is voorzien van een aantal mooie strandjes met prachtig helder water, die je allemaal kunt bezoeken per fiets of bus. Het eiland is ook ideaal voor een weekendje weg. Op het eiland vind je ook de bijzondere dieren quockka’s.


7. Hillary’s

Ga je op pad met kinderen dan moet je hier zijn. Hillary’s boat harbour, de naam zegt het al, is een haven in het noorden van Perth. Naast de haven vind je hier ook AQWA (het aquarium) veel winkeltjes en restaurants. Ook vind je in de haven een mooi strandje speciaal gericht op kinderen. Dit strand is ideaal voor kinderen, omdat het water relatief ondiep is. Ook staan er op het strand grote speeltoestellen waar kinderen zich prima kunnen vermaken.


Nieuwgierig naar meer Australië?

Reisroute: vier weken backpacken langs de oostkust van Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park: bezoek de beroemde rots in het Red Centre

Een jaar werken en reizen in Australië

Herinneringen ophalen: een jaar Australië

That One Time #3 | die ene keer dat het vliegtuig bijna neerstortte

Wat te doen in Karijini National Park, Australië

Perth: waarom deze stad een bezoek waard is

Fraser Island: de parel van Oost-Australië

The Whitsunday Islands: bezoek het mooiste strand ter wereld en meer

The Kimberley, Australië: wat te doen in dit afgelegen gebied


Beginnen met de voorpret voor je reis naar de stranden van Perth?

Wil je een auto huren voor je reis door Australië?

autohuur Australië

Liefs

Janet 

Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via deze links ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Jij betaalt echter nog steeds hetzelfde, het kost jou niets extra. Met deze inkomsten kan ik That One Time onderhouden. 

Over Janet

Outdoor activiteiten in Yosemite National Park, Californië 2

Janet is het gezicht achter dit blog. Ze is een creatieveling met 1000 hobby’s en ze gaat altijd op zoek naar de mooiste stukjes natuur en wildlife en je kunt haar altijd wakker maken voor een tof avontuur.

Van wonen in de Carribean tot Australië, van eindeloze roadtrips tot backpackend de wereld rond en van duiken tussen de haaien tot hiken in de bergen. Als er avontuur is, dan is Janet erbij!  

Populaire blogposts

ReizenReizen
Booking.com
All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.